4444 Dua - Şartları Neler

4444 Dua

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Anasayfa > Genel > 4444 Dua
16 Kasım 2021
286 okunma
4444 Dua

Dualar kişilerin isteklerini Allah’a iletmenin bir yoludur. Dünya ve ahiret yaşantıları için dua edebildikleri gibi bir başkasının hayatı için de Allah’a dua edebilirler. Dua etmek kişilerin Allah’a samimi bir şekilde tüm benlikleriyle dönmeleridir. Dua etmek her kişinin hakkıdır, ancak alemlerin en büyüğü olan Allah biz kulları için en iyi ve en hayırlısını vermektedir. Bu sebeple kişilerin ettikleri dualara da dikkat etmeleri gerekmektedir.

Dua etmek kişilerin kalben Rab’lerine dönmelerini sağlamaktadır. Allah’a bir yakarış ve sesleniş olan dualar, kişilerin seslerini en büyük olana, Allah’a duyurmaya yardımcı olurlar. Bu kişiler ne kadar fazla inanır ve ettikleri dualarda ne kadar samimi olurlarsa duaları o kadar kısa sürede kabul olacaktır. Halk arasında da bu şekilde oluşan yaygın bir inanış vardır. Bu yalnızca bir inanıştan ibaret olmamakla beraber, dinde de fazla dua etmenin önemi belirtilmektedir.

Faniler olarak bolca dua etmeli ve bu duaların kabul edileceğine samimi bir şekilde inanmalıdır. Dua edilirken en önemli unsur inançtır. Bir duanın kabul edileceğine ilk önce kişilerin kendilerinin inanması ve samimi bir şekilde dua etmeleri gerekmektedir. Dua ederken Rab’lerine sığınmaları ve O’nun kulları için en hayırlısını verdiğini unutmamalılardır.

Bu duanın asıl ismi ise Salat-ı Tefriciye duasıdır. Ancak kısa sürede dualarının kabul edilmesini isteyen kişilerin 4444 kez bu duayı okumasından dolayı, Salat-ı Tefriciye duası akıllarda 4444 Duası olarak kalmıştır. Bu dua çeşitli sebepler için okunmaktadır. Bu sebeplere örnek olarak bir sıkıntının giderilmesini, hastaların şifa bulmasını ve bir isteğin gerçekleşebilmesini verebiliriz.

Salat-ı Tefriciye duası şu şekildedir;

“Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”

4444 salavat kaç günde okunur?
Formul:Her Gün 11 Kere Okumak : Her gün 11 kere Salat-ı Tefriciye okumakla ilgili olarak İmam Dinnuri: Herhangi bir kimsenin günde bes vakit namazdan hemen sonra 11 kere Salat-ı Tefriciye okumayı kendine adet edinirse gecim darligi cekmez, Cenab-ı Hakk’ın yüksek mertebe ve derecelerine erisir; demistir..
Salatı tefriciye ye ne zaman başlanmalı?
Duayı okumaya başlamak için belli bir gün özellikle vurgulanmamıştır. Dolayısıyla herhangi bir gün içerisinde başlanıp bitirilebilir
4444 defa okunan dua hangisi?
Salat-ı tefriciye halk arasında en çok bilinen dualardan biridir. Bir kişinin önemli bir işi, bir isteği olduğu zaman genellikle okunacak dua olarak salat-ı tefriciye duası tavsiye edilir. Halkın arasında 4444 kere okunacak dua olarak da bilinir. Oldukça makbul olan dualardan biridir.
4444 duası nasıl başlanır?
Salat-ı Tefriciye duasının Türkçe okunuşu şu şekildedir: “Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve ….

İlginizi Çekilebilir;


İşlerin Açılması İçin Okunacak Dua

Siğil İçin Okunacak Dua