Sakinleştirici Dua - Şartları Neler

Sakinleştirici Dua

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Anasayfa > Genel > Sakinleştirici Dua
15 Kasım 2021
547 okunma
Sakinleştirici Dua

Sakinleştirici dua, olarak Sıkıntı duası bulunur. Dünya üzerinde milyarlarca kişi yaşar. İnsanoğlunun her saniye başına farklı farklı sıkıntılar gelebilir. İnsanlar karşılaştıkları bu sıkıntılar sonrasında isyan etmek yerine sıkıntılarını giderilebilmesi, karşılaşılan sıkıntılar sonrasında sakinleşmeleri adına dua okumalıdır. Sıkıntı içerisinde olunduğu takdirde eller göre açılır ve Sıkıntı duası okunur. Bu sıkıntıların giderilmesi, kişinin sakinleşmesi için sıkıntı duası manevi yönden oldukça güçlüdür. Sıkıntı duası ruh halinin rahatlatmak adına önemlidir. Bunun öncesinde abdest alınmalı. Namaz kılınmalı ve sonrasında Sıkıntı duası okunmalıdır. Sıkıntı duasının hem Arapçası hem de manası okunabilir. Tercihen herhangi bir kişiyi sakinleştirme adına da okunabilir. Belirli bir musibet ile karşılaşıldığı zaman strese girmek, problemle baş edilemeyeceğini anlamak gibi etmenlerde sakinleştirici dua kurtuluş yoludur. Yalnızca sıkıntılı olaylarda ya da karşılaşılan belalarda değil, sınava girileceği zamanda sakinleşmek adına okunabilir. Doğum yapan hamile anne adayları gün içerisinde sakinleşmek için okuyabilirler. İş görüşmesine gideceği zaman heyecanlanıp telaşlanıldığı takdirde de sakinleştirici dua oldukça faydalıdır. Sıkıntı anında Besmele ile birlikte okunduğu zaman devam edilmeli. Evden çıkarken, işe giderken, evde akla gelen her anda sakinleştirici dua manevi yönden oldukça güçlüdür. Sakinleştiren ya da rahatlatan dua ile beraber bilinen kısa dualar da ilave olarak okunabilir. Sakinleştirici dua, Yasin suresi sonrasına da okunabilir. Ne kadar okunacağına dair herhangi bir miktar bulunmaz.

Allâh’ım! Senden başka ilâh yoktur, Seni her çeşit kusurdan tenzîh ederim. Ben nefsime zulüm edenlerdenim.”

Sinirlerin geçmesi için hangi dua okunur?
Öfke anında okunması tavsiye edilen dualardan birisi de Allahümmagfir li-zenbî ve ezhib gayza kalbî ve ecirnî mineşşeytân zikridir. Duanın anlamı ise: Ya Rabbi, günahımı affeyle. Beni kalbimdeki öfkeden ve şeytanın vesvesesinden kurtar demektir
Hangi dua ferahlamak için?
İçiniz sıkıldığında sizi hemen rahatlatacak 8 dua…1-La havle ve la kuvvete illa billah Anlamı: Güç ve kuvvet ancak Allah’a mahsustur. 2-“HASBİNAllah VE Nİ’MEL VEKİL,VE Nİ’MEL MEVLA, VE Ni’MEN NASİR.” Anlamı:“ Allah Teala, bize yeter, O ne güzel vekildir. Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır.”
Çocukları sakinleştirmek için hangi dua okunur?
Bazı dini kaynaklarda geçen bilgilere göre sakinlik için okunabilecekler… – Evladının hayırlı olmasını isteyen kimse günde 70 kez ”Estağfirullahe innehu kane ğaffara” şeklinde istiğfar edebilir.
Huysuz çocuğa ne okunur?
Çocuğun giydiği çamaşıra 3 cuma ikindi namazından sonra 1073 kez ihdinassiràdal müstegìm okunursa kötü huylarını bırakması ümit edilir. Ya da aralıksız 21 gün okunursa çamaşıra ekstra okunmasına gerek olmaz. – Yaramaz çocuğun sakinleşmesi için RAD SURESİ tavsiye edilmektedir.
Sinir geçmesi için ne yapmalıyız?
Öfkenizin altında yatan gerçek düşünceyi bulmaya çalışın. O ortamdan bir süre uzaklaşıp, sakinleşmeye çalışın. Kendinizin ve karşınızdakinin öfkesinin kontrolden çıkmasına izin vermeyin. Derin nefes alıp verme egzersizleri yapıp, sakinleştirici durumlar hayal etmeye çalışın.

İlginizi Çekilebilir;


Mide Kanseri 4. Evre Ne Kadar Yaşar?

Kolon Kanseri 3. Evre Ne Kadar Yaşar?

Akciğer Kanseri 3.Evre Ne Kadar Yaşar?