Akılı Telefonların Çocuklara Zararları | Akıllı telefon sağlığa zararlı mı? - Şartları Neler

Akılı Telefonların Çocuklara Zararları | Akıllı telefon sağlığa zararlı mı?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Cep telefonunun çocuğa zararları, telefonun beyne zararları, cep telefonun zararları, telefonda oyun oynamanın zararları, küçük yaşta telefon kullanmanın zararları, telefon oyunlarının zararları

Anasayfa > Genel > Akılı Telefonların Çocuklara Zararları | Akıllı telefon sağlığa zararlı mı?
03 Temmuz 2019
1.126 okunma
Akılı Telefonların Çocuklara Zararları | Akıllı telefon sağlığa zararlı mı?

X kuşağı çocukları doğduğu andan itibaren teknolojiyle tanışıyor. Her çocuğun elinde bir akıllı telefon veya tablet mutlaka veriliyor ve çocuk küçük yaşta 21. Yüzyılın dünyasını yaşıyor.  Cep telefonlarının çocuklara zararı var mıdır?Merak ediyorsanız detayları yazımızdadır.

Erken Yaşta Akıllı Ürünlerle Tanışmanın Çocuklara Zararları

  • Cep telefonları mikrodalgalar yaymaktadır. Araştırmalara göre bu dalgalar çocuğun kemik dokusuna geçerek beyin tarafından emiliyor ve bir süre sonra küçük yaşta kronik baş ağrısına sebep oluyor. Çocukların kemik yapılarının ince olması bu dalgaların daha kolay yayılmasına sebep olmakta ve beynin gelişimini olumsuz etkilemektedir.
  • Küçük yaşta akıllı telefon kullanmaya başlayan çocuklarda ileriki yaşlarda işitme kaybı riski artıyor ve %70 kulak sorunları yaşanıyor.
  • Telefona bakmak için sürekli öne doğru eğilmek gerektiğinden çocukların omurgaları yamuk gelişiyor ve duruş bozukluğuna sebep oluyor.
  • Akıllı telefonlarından yüksek sesle müzik dinlemek çocuğun beyin dalgalarına zarar veriyor. 15 dakikadan daha fazlası çocuğun kulak yapısını da zarar verirken yine baş ağrısına sebep olmaktadır.
  • Meme kanseri günümüzde 3 kadından 1’inde erkeklerde de 5 erkekten 1’nde gözükmektedir. Çocukluk çağında fazla radyasyona maruz kalan çocuklarda meme kanseri riski artmaktadır.
  • 12 yaşına kadar beyin fonksiyonları gelişmektedir ve bu yaşına kadar radyasyon alan çocuklarda normal beyin gelişimi tamamlanmamaktadır.
  • İnternet ortamında bir tık ile her şeye erişen çocuk öğrenmesi gerekenden ve kavrayabileceğinden daha fazla şey öğrenerek zihin karmaşası yaşayarak psikolojik sorunlar yaşamaktadır.

Uzmanlar Öneriyor

Elektro dalgalar yayan cihazlardan çocuklar en az 12 yaşına kadar uzak tutulmalıdır. 18 yaşına kadar mümkün olduğunca akıllı telefon kullanımı kısıtlanmalıdır. Anneler çocuklarına daha kolay yemek yedirmek için tablet veya telefonlarından çizgi film açmaktadır. Tabletler yerine televizyondan film izletmeniz ve çocuğunuza mümkün olduğunca telefon göstermemeniz en sağlıklı olanıdır. Çocuklar ailelerinin elinde sürekli cep telefonu gördüğünden durumu normal algılayıp ilgi duymaktadır. Günümüz anneleri çocuğunun kitap okumadığını ders çalışmadığını sürekli cep telefonu ile meşgul olduğunu söylemektedir. Bu davranış sizin yansımanızdır. Çocuğunuz sizin gölgenizdir ve sizi taklit eder. Ona örnek olarak akıllı cihazların zararlarından çocuklarınızı koruyabilirsiniz.

Akıllı Telefon Sağlığa Zararlı Mı?
Akıllı telefonlar vücudumuzun en önemli organlarından olan beyine de zarar olumsuz ve ciddi derecelerde zarar verebilmektedir. Aşırı kullanımı ile uzun vadede bağımlılığa yol açan akıllı telefonlar, asosyallik ve kaygı bozukluğuyla birlikte depresyonu da hayatımıza sokuyor.
Telefona Çok Bakınca Ne Olur?
Aşırı telefon kullanmak ve sık mesaj yazmak omuz, boyun ve baş ağrılarına sebep oluyor.Telefona bakmak için öne eğildiğinizde başınızın ağırlığı omurganıza yük yaparak duruş bozukluğuna ve ağrılara sebep oluyor.
Telefon Beyne Zararlı Mı?
Toplantıda açıklanan Atina Üniversitesi Hücre Biyolojisi ve Biyofizik Bölümü ”Elektromanyetik Biyoloji Araştırma Takımı” çalışmasında ise cep telefonlarının özellikle hafızaya zarar verdiği, nörolojik proteinleri ve beyin metabolizma proteinlerinin etkisini değiştirdiği ve DNA tahribatına neden olduğu bilgileri yer alır
Cep Telefonu Kullanmanın Zararları Nelerdir?
Omuz, boyun ve baş ağrılarına sebep olabilir. Hamilelikte ciddi zararları olabilir. Kulak sağlığına zarar verebilir. Parmak eklemlerinizi ağrıtabilir. Meme kanseri riskini arttırabilir.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/hamilelikte-ilac-kullanimi-ve-zararlari/

https://sartlari.com/isik-kirliliginin-zararlari-ve-bu-sorunun-cozumu/

https://sartlari.com/ikiz-bebek-olmasi-icin-okunacak-dua/

https://sartlari.com/akilli-sozler/

https://sartlari.com/kulak-kristalleri-neden-oynar/