Nazar Gerçek mi?, Gerçekten Var Mı? - Şartları Neler

Nazar Gerçek mi?, Gerçekten Var Mı?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
Loading...

Nazar gerçek mi sorusuna verilebilecek tek bir cevap vardır o da nazar gerçek değildir olmalıdır.

Anasayfa > Soru- Cevaplar > Nazar Gerçek mi?, Gerçekten Var Mı?
11 Mayıs 2024
263 okunma
Nazar Gerçek mi?, Gerçekten Var Mı?

Pek çok kez çok beğendiğiniz ya da imrendiğiniz şeylerden gözünüzü alamadığınız olur. Sonrasında da o büyüleyici objelerin ya da kişilerin başlarına herhangi bir durumda kötü bir şey gelebilir. Buna genellikle halk arasında nazar denilmektedir. Psikolojide ise psikokinezi olarak tabir edilmektedir. Bilim adamları beyin gücü ile bir şeyleri hipnoz edebileceğimiz üzerinde durmaktadır. Bunun en önemli örneklerinden biri de yılanların avlarını hipnoz ederek yavaşlatması gösterilmektedir. Nazar tam olarak ne zaman ortaya çıktığı bilinmeyen ama Helenistik döneme kadar uzanan bir inanıştır. Günümüzde en çok korkulan durumlardan biri olan nazar için dualar okunmakta, önlemler alınmaktadır. Bunun en büyük önleminin nazar boncuğu olduğu düşünülmektedir. Nazarın en çok çocuklara ve de hamile kadınlara değdiğine inanılır. Hatta bir rivayete göre çocuğuna sürekli olarak nazar değdirdiğini düşünen bir baba kendi gözlerini çıkararak kendini kör etmiştir. Nazar gerçek mi sorusuna verilen cevaplar kültürden kültüre değişmektedir.

Nazar’dan Korunma Yolları

Öncelikle insanlar nazar değmesinden çok korkar. Bu nedenle de nazar için önlemler almak ister. Nazardan korunmak için pek çok kültürde nazar boncuğu yer almaktadır. İnsanlar nazar boncuğunu görünmeyecek bir şekilde üzerlerinde taşıyarak nazardan korunacaklarına inanırlar. Aynı zamanda muska ve dua yazılı olan kağıtlar da nazardan korunmak için kullanılan yöntemlerdendir. En önemli yöntemlerden biri de “maşallah” kelimesidir. Bu kelimenin anlamı ise Allah istemezse hiçbir şey olmazdır. Fakat nazar gerçek mi sorusunun kanıtlayacak somut bir delili yoktur.

Kuran içerisinde de nazar ile ilgili ayetin bulunmuyor olması bunun bir rivayet olmaktan ileri gidememesine neden oluyor. Yani nazar gerçek mi sorusuna verilebilecek tek bir cevap vardır o da nazar gerçek değildir olmalıdır.