Olimpos Dağı Gerçek Mi?, Gerçekten Var Mı? - Şartları Neler

Olimpos Dağı Gerçek Mi?, Gerçekten Var Mı?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Olimpos dağı gerçek mi? sorusuna verilecek cevap coğrafik olarak gerçek olduğudur. Gerçekten var olan Olimpos dağı hakkında söylenen mitolojik olaylar gerçek değildir.

Anasayfa > Soru- Cevaplar > Olimpos Dağı Gerçek Mi?, Gerçekten Var Mı?
23 Mayıs 2024
318 okunma
Olimpos Dağı Gerçek Mi?, Gerçekten Var Mı?

Olimpos dağı Yunanistan’da bulunan 2917 metre yüksekliğindeki dağdır. Yunanistan’ ın kuzey kısmında yer alan Olimpos dağı gerçek mi? sorularına, Yunan mitolojisinde yer alan önemi nedeniyle maruz kalmaktadır. Yunan mitolojisine göre eski Yunan Tanrıları’ nın evi Olimpos dağıdır.

Dağ bölge olarak Teselya ve Orta Makedonya arasında kalmaktadır. Son derece ünlü olan bu dağ Yunanistan’ ın en yüksek kısmıdır. Atina’ya 263 kilometre uzaklıkta olan dağ, Selanik’e ise 78 kilometre uzaklıktadır. Olimpos dağının 52 tane zirvesi bulunmaktadır. Birbirinden ayrı olan bu zirvelerin en alçağı 752 metredir. En yüksek zirve ise 2917 metredir. Zirveler her yılın Kasım ayı ile Mayıs ayı arasında 7 ay kadar kar ile kaplanmaktadır. Üzerinde birçok akarsu bulunan Olimpos dağı yıllık 1000 ile 1800 mm yağış almaktadır. Dağın sıcaklığına bakıldığında ise kışın en düşük -20 dereceye düşmektedir. Yazın en yüksek sıcaklık ise +20 dereceye çıkmaktadır. UNESCO açısından önemli olan Olimpos ağı 1981 yılından beri Dünya Biyosfer Rezervleri arasında yer almaktadır.

Olimpos dağına tırmanan ilk kişi Osmanlı geçmişine göre IV. Mehmet olarak kabul edilmektedir. İlk resmi kaynak ise Fransız Sonini tırmanış yapmıştır. Fakat zirveye ulaşamamıştır.

Mitolojik Olarak Olimpos Dağı

Olimpos dağı gerçek mi? sorusunu akıllara getiren olaylar Yunan mitolojisinde yer almaktadır. Yunan mitolojisine göre Olimpos dağı Yunan Tanrıları’ nın evi olarak kabul edilmektedir. Yunan Tanrıları’ na 12 Olimposlu ya da Olimposlular adı verilmektedir.

Olimpos dağı gerçek mi? sorusuna verilecek cevap coğrafik olarak gerçek olduğudur. Gerçekten var olan Olimpos dağı hakkında söylenen mitolojik olaylar gerçek değildir. Sadece Yunan mitolojisinde Olimpos dağına gerçek olmayan, efsanelerden ibaret bir anlam yüklenmiştir.