Baş Ağrısı İçin Okunacak Dua | Baş Ağrısını Anında Kesen Dua - Şartları Neler

Baş Ağrısı İçin Okunacak Dua | Baş Ağrısını Anında Kesen Dua

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Baş ağrısı için okunacak ayet dua, Baş ağrısına hangi dua iyi gelir.. baş ağrısı için okunacak bir dua, baş ağrısı için okunacak dua arapça, baş ağrısı için okunacak dua fazileti, baş ağrısı için okunacak dua kısa olarak içerikte yer alıyor.

Anasayfa > Genel > Baş Ağrısı İçin Okunacak Dua | Baş Ağrısını Anında Kesen Dua
16 Kasım 2020
997 okunma
Baş Ağrısı İçin Okunacak Dua | Baş Ağrısını Anında Kesen Dua

Baş ağrısı için okunacak dua nedir? Hangi sure baş ağrısına iyi gelir? Baş ağrısı günlük yaşamı olumsuz etkiler. Teknolojiyle sürekli iç içe olduğumuz günümüzde sabah uyandığımız vakitten akşam uyuduğumuz ana kadar telefon, bilgisayar, televizyon gibi aletlerin ekranlarına bakıyor oluşumuz baş ağrımızı en çok tetikleyen sebeplerden biri.

Baş Ağrısı İçin Okunacak Dualar Nelerdir?

Sürekli baş ağrısı çeken biri iseniz bu tarz aletlerden olabildiğince uzak durmanız, en azından sabah uyanır uyanmaz bakmamaya, gözlerinizi önce yaşamın kendisine çevirip yeni güne hazırlanmanız sizin için faydalı olacaktır. Aynı şekilde yatmadan en az yarım saat önce telefon, bilgisayar gibi aletlerden uzaklaşmanız gün içerisinde baş ağrısı sıkıntısı yaşama ihtimalinizi azaltacaktır.

Günümüzün bir diğer sıkıntısı ise strestir. Stres, yediden yetmişe, çocuk, genç, yaşlı demeden hemen herkesin hayatına etki etmektedir. Stresin olumsuz etkileri hem mental hem fiziki olarak insan vücudunu yormakta ve onu savunmasızlaştırmaktadır. Müslümanlar için Allah’ı anmak, tevekkül etmek bu sebeple çok önemlidir. Her derdin Allah’tan geldiğini unutmaması gereken Müslüman, stres faktörleriyle de bu bilinçle baş etmeye çalışmalıdır. Allah’ı anan, onun isimlerini zikreden, ona inanan, ona güvenen, ondan başkasından medet ummayan kullar dertlerine derman bulacaktır.

Bu dünya imtihan dünyasını. Ademoğulları bu dünyanın güzelliklerinin tadını çıkarırken, Allah’ın onlar için bahşettiği tüm güzelliklerin tadını çıkarırken bunu da düşünmek zorundadır. Sahip olduğumuz her şey için ona şükretmek, gördüğümüz her güzellikte onu anmak ve şükranlarımızı sunmak zorunda olduğumuz gibi bir kötülükle karşılaştığımızda, bir sıkıntı yaşadığımızda veya istenmeyen herhangi bir sıkıntı karşısında da isyan etmekten tenzih etmeliyiz.

Günlük yaşamın getirdiği maddi her şeyin geçici olduğunu bilmek, asıl olan yaşamı beklemek Müslüman’ın görevidir. Her adımda Allah’ı ananlar, iyiliğin, güzelliğin sahibinin Allah olduğu bilenler ağrının, hastalığın şifasının da o olduğunu bilirler. Bu sebeple baş ağrısı için okunması gereken bir duayı bırakıyoruz. Peygamber efendimiz hastalık, ağrı durumlarında bu duanın okunması gerektiğini ve birçok şeye faydası olacağını söylemiştir. Alemlerin Rabbine olan güvenimizle biz de baş ağrısı durumlarından bu duayı okuyalım.

İşte Baş Ağrısı İçin Okunacak Dua!

Lev enzelnâ hâżâ-lkur-âne ‘alâ cebelin leraeytehu ḣâşi’an mutesaddi’an min ḣaşyeti(A)llâh(i)(c) ve tilke-l-emśâlu nadribuhâ linnâsi le’allehum yetefekkerûn(e)

Huva(A)llâhu-lleżî lâ ilâhe illâ hu(ve)(s) ‘âlimu-lġaybi ve-şşehâde(ti)(s) huve-rrahmânu-rrahîm(u)

Huva(A)llâhu-lleżî lâ ilâhe illâ huve-lmeliku-lkuddûsu-sselâmu-lmu/minu-lmuheyminu-l’azîzu-lcebbâru-lmutekebbir(u)(c) subhâna(A)llâhi ‘ammâ yuşrikûn(e)

Huva(A)llâhu-lḣâliku-lbâri-u-lmusavvir(u)(s) lehu-l-esmâu-lhusnâ(c) yusebbihu lehu mâ fî-ssemâvâti vel-ard(i)(s) vehuve-l’azîzu-lhakîm(u)

Peygamber Efendimiz baş ağrısı için ne yapardı?
Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir hadisi şerifinde baş ağrısı için şunları aktarmaktadır: ‘Başın ağrıyınca, elini başına koy ve Haşr sûresi’nin sonunu – Lev enzelnâ’dan itibaren oku.
Baş ağrısına hangi Esma çekilir?
‘Bismillahi’l-kebiri, neuzü billahi’l-azimi min şerri ırkın ne’aarin ve min şerri harrin-nari’ Fatiha Suresi okunduktan sonra 7 defa bu dua okunursa kişinin şiddetli baş ağrısının kısa sürede iyileştiği rivayet edilmektedir.
Baş ağrısını en çabuk ne geçirir?
1-Uyku Düzeni Oluşturun. 2-Yeterli Miktarda Su İçin. 3-Aromatik Yağlar Kullanın. 4-Bitki Çaylarından Faydalanın. 5-Soğuk veya Sıcak Su Torbası Uygulayın. 6-Masaj Yapın. 7-Nefes Egzersizlerine B