Ab-ı Hayat Suyu Gerçek mi?, Gerçekten Var mı? - Şartları Neler

Ab-ı Hayat Suyu Gerçek mi?, Gerçekten Var mı?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
Loading...
Anasayfa > Soru- Cevaplar > Ab-ı Hayat Suyu Gerçek mi?, Gerçekten Var mı?
05 Ocak 2024
602 okunma
Ab-ı Hayat Suyu Gerçek mi?, Gerçekten Var mı?

Efsanelerde yer alan ve insanlara ölümsüzlük vereceğine inanılan Ab-ı hayat suyu hakkında pek çok söylenen söz bulunuyor. Öncelikle ölümsüzlüğün insanlar için uygun olup olmadığından, bu suyun nerede bulunacağına kadar pek çok fikir insanlar tarafından tartışılıyor. Efsaneye göre bir gün Hz. Musa, Hızır ile buluşmak için yola çıkar. Buluşma noktası ise iki denizin birleştiği yer olarak belirlenir. Hz. Musa gittiği yerin doğruluğundan emin olabilmek için eline bir balık alır. Eğer ki bu balık canlanır da suya atlarsa burası Hızır ile buluşma noktasının doğru olduğunu gösterecektir. Hz. Musa ve arkadaşı yola çıkar ve Musa’nın görmediği ama arkadaşının şahit olduğu balığın suya atlaması olayı gerçekleşir, fakat arkadaşı bunu Musa’ya söylemeyi unutur. Sonrasında olayı anlattığında geri dönerler ve Hızır ile karşılaşırlar. Hadislerde gösterildiği üzere balığın canlanıp suya atladığı kayanın içerisinde Ab-ı hayat suyunun çıktığı rivayet edilir. Ab-ı hayat suyu gerçek mi sorusuna verilebilecek bir somut kanıt ise yoktur.

Ab-ı Hayat Suyu Nerede?

Yüzyıllardır Ab-ı hayat suyu arayışı devam ediyor. Rivayetlere göre balığın suya atladığı o kayanın altından çıkan suyun bu su olduğuna inanılıyor. Fakat bu kayanın nerede olduğu bilinmiyor. Sadece iki denizin buluştuğu nokta olarak söyleniyor. Bu da Ab-ı hayat suyu gerçek mi sorusunu akla getiriyor. İnsanlara ölümsüzlük vereceğine inanılan bu su üzerine pek çok insan araştırma yapıyor.

Her ne kadar hadisler Ab-ı hayat suyunun var olduğunu gösterse de kutsal kitapların içerisinde bununla ilgili bir bilginin olmaması, her canlının bir gün ölümü tadacağının söylenmesi Ab-ı hayat suyu gerçek mi sorusunun cevabının gerçek değil olmasına vesile oluyor. Bu ancak bir rivayetten ibarettir.

ilginizi çekebilir; https://sartlari.com/hz-hizir-var-midir-gercekten-hayatta-midir/