Ağır Hasta İçin Okunacak Dua - Şartları Neler

Ağır Hasta İçin Okunacak Dua

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Anasayfa > Genel > Ağır Hasta İçin Okunacak Dua
15 Kasım 2021
321 okunma
Ağır Hasta İçin Okunacak Dua

Ağır hasta için okunacak dua abdest alınarak okunmalıdır. Şifa duası, ağır hastalık geçiren vatandaşların acılarını dindirmek adına oldukça önemlidir. Yatalak hastalar, kanser hastaları, ağır yoğun bakımda olan hastalar için şifa duası manevi yönden oldukça güçlüdür. Ağır hastalıklarda tıbbi müdahaleler belirli bir yere kadar fayda sağlar. Ancak belirli bir noktadan sonra duanın gücüne sığınılıp, her kapıyı açtığı gibi her derdinde dermanıdır. Derdi verenin, dermanı da vermesi için dua edilmelidir. Eller göre açılıp, bu dertle beraber dermanının da gelmesi adına yalvarışta okunur. Dua, bir yerde yalvarış, yakarış ve istemektir. Ağır hastalık geçiren vatandaşın, kişinin, annenin, kardeşinin, çocuğun ya da herhangi bir canlının acısını dindirmek, hastalığını kısa bir sürede atlatmak, eski sağlığına kavuşması adını şifa duası en önemli kurtuluş yoludur. Ağır hastalıkla mücadele eden kişi adına namaz kılıp, o dua okunmalıdır. Tercihen gün içerisinde akla her gelindiği anda şifa duası büyük bir önem taşır. Tercihen Arapçası tercihen de meali okunabilir. Şifa duası okuyamayanlar ya da bilmeyenler duayı açıp dinleyebilirler. Kişinin karşılaştığı musibetten, beladan uzaklaşması acılarını ağrılarının azalması için şifa duası Rabbim derdi verdiği gibi dermanı da vereceğini inanılarak gerçekleşmelidir. Hastaların Şifa bulması adına manevi yönden büyük bir göç ve destek sağlar. Bundan dolayı Müslümanların belirli bir noktadan sonra sığınması gereken en önemli güçtür.

Anlamı: “Allah’ım, sen bütün insanların Rabbisin. Bu hastanın ızdırabını gider. Şifa ver. Şifayı veren sensin. Senden başka şifa yaratan yoktur. Ancak senin şifan vardır. Bu kuluna da hastalıktan eser bırakmayacak şekilde şifalar ihsan eyle.”

Ölüm döşeğindeki hastaya hangi dua okunur?
Hadis-i Şerifde, Yasin Sûresinin hem ölüm döşeğinde olan hastaya okunmasına hem de ölmüş mü’minlerin ruhuna bağışlanmak üzere okunabileceğine işaret edilmektedir. Peki bunu faydası nedir? Ölmek üzere olan kişinin yanında kelime-i tevhîd ve kelime-i şehâdet okunmasına telkin denilir. buyurmuştur.
Ruh hastalığa icin hangi Esma ül Hüsna?
Sakinleşmek ve sakin kalmak için özellikle Allahu Tealanın esmalarından olan Ya Sabır esmasını zikretmek gerekmektedir. Esmaül hüsnada yer alan Ya Salim esması da sabırlı ve sukunetli kalmaya faydalı esmalardan olmaktadır.
Peygamber Efendimiz hastalandığında hangi duayı okurdu?
Peygamber Efendimiz (sav) bazı sureleri kendi hastalığında ve aile fertlerinden biri hasta olduğunda okurdu. Peygamberimizin hanımı Hz. Aişe (r.a.) diyor ki; * “Ailesinden birisi hastalandığı zaman Resulullah (sav) Muavvizatı (Felak ve Nâs Sûrelerini) okuyarak onun üzerine üflerdi.
Hastalıktan kurtulmak için hangi sure okunur?
*Şifa Duası: ”Bismillahi yübrike min külli yesfike ve min şerri hasidin, ve min şerri külli zi ayn.” Duanın Anlamı: Allah’ın adıyla. Allah sana bütün hastalıklardan şifa versin. Hasettiği zaman hasetçilerin ve bütün nazarı değen kimselerin şerrinden korusun
Ölmek üzere olan bir insana ne yapılır?
Ölmek üzere olan kişinin yanında kelime-i tevhîd ve kelime-i şehâdet okunmasına telkin denilir. buyurmuştur. Telkin yapılırken, “lâ ilâhe illallah” de, kelime-i şahedet, kelime-i tevhîd getir şeklinde bir yaklaşımda bulunulmamalı, yanında bunları söylemekle yetinilmelidir

İlginizi Çekilebilir;


Ağır Sözler | Ağır Sözler 2021

Ağır Hasta İçin Okunacak Dua

Can Veremeyen Hastaya Okunacak Dua