Bursa Thkd Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı - Şartları Neler

Bursa Thkd Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Bursa Thkd Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ülkenin tek ayı rehabilitasyon ve bakım merkezi olarak hizmet verir. Ayrıca barınağın sponsorları arasında uluslararası kuruluşlar vardır.

Anasayfa > Tanıtım > Bursa Thkd Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı
02 Ekim 2023
139 okunma
Bursa Thkd Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı

Bursa Thkd Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı; Bu merkezin diğer adı Celal Acar Yaban Hayvan Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ dir. Barınak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 1996 tarihinde ayıları koruma hedefiyle kuruldu. Merkez devlete ait olarak kurulan Türkiye’ nin tek ayı barınağıdır. Kuruluşunun ilk yıllarında halka açık olan rehabilitasyon merkezi artık ziyarete kapalıdır. Sokaklarda eziyet göre ve dans ettirilen ayılar toplanarak bu merkezde koruma altına alınmıştır.

Bursa Thkd Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı Nerede?

Ayılara Özgürlük projesiyle Türkiye’nin farklı bölgelerinde sirklerde ve sokaklarda dolaştırılan ayıları korumaya alan bir barınaktır. Yavru ve yetişkin ayının doğal ortamlarında yaşamasını sağlayan Avrupai standartlardaki rehabilitasyon merkezidir. Bursa Thkd Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı adından anlaşılacağı gibi Bursa ilindedir. Barınağın özellikleri;

  • Kör, sakat, topal onlarca ayı kurtarılarak merkezde bakıma alınmaktadır.
  • Merkez, Bursa ilinin Karacabey ilçesindedir.
  • Türkiye’ nin tek ve ilk ayı barınak olan devlete aittir.
  • 1994 tarihinde sokakta gezdirilen dört ayının kurtarılmasıyla kurulmuştur.
  • Merkezde 8 tanesi yavru olmak üzere 70’ ten fazla ayı merkezde yaşıyor.

Merkezin sponsorları arasında Alman Pro- Animale kurumu yer alıyor. 4.5 hektarlık alana kurulmuş olan merkez, yeni arazilerin eklenmesiyle ayılara daha fazla doğal alan sağlamaktadır. Merkezin tam adresi Boğaz, Karacabey Yolu, 16710 Karacabey/Bursa şeklindedir.

Avcılar tarafından yaralanan, sahiplerinin eziyet ettikleri ayıların yanında farklı yaban hayvanlarının da tedavisi yapılmaktadır. Sağlıklarına kavuşan yaban hayvanları ya doğaya bırakılmakta ya da rehabilitasyon merkezinde yaşamaya devam etmektedir. Proje sponsorlarından olan Dünya Hayvanları Koruma Derneği’nin (SPA) maddi destek vermeyi kesmiştir.

Bursa Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı İletişim

Karacabey Ayı Barınağı, 1994 yılında dansçı olarak kullanılan ayıları kurtarmıştır.

Kurtarılan ayıların 4 tanesinin hala rehabilitasyon merkezinde yaşadığı bilinmektedir. Ayrıca barınakta pek çok yaban hayvanı yaşamaktadır. Düzenli olarak sağlık kontrolleri yapılan barınak sakinlerine özel beslenme programı uygulanır. Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi barınak ile çalışmaktadır.

Rehabilitasyon merkezinin iletişim bilgilerine ve ziyaret edilme konusunda Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü’ nden bilgi alabilirsiniz. 0224 280 82 50 telefon numarasından barınak hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bursa Thkd Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı Yorumları

Bursa Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı Merkez hakkındaki yorumlarda telefon numarası ve açık olduğu saatlerin yazmaması eleştiriliyor. Ayrıca barınağın halka açık olmadığı konusunda bilgilendirmeye yorumlardan ulaşılmaktadır.

Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından kurulan merkezin işleri hakkındaki bilgiler vardır. Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı’ nın hakkındaki bilgilerde eksiklik olması kullanıcıların eleştirdiği en önemli konudur. Barınakta ziyaretçi kabul edilmemesi konusunda şikayetler vardır.

Bursa Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı Bağış Kabul Ediyor mu?

Bursa Thkd Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı Bandırma ve Karacabey ilçelerinde yer alan çeşitli kuruluşlardan gıda yardımı almaktadır. Yöre halkı ve esnaf barınağa besin desteği vermektedir. Barınak ayıların tedavi edilmesi ve doğal hayata dönmelerini sağlar.

1994 yılına kadar sokaklarda ya da sirklerde dansçı olarak kullanılan ayıların özgürleşmesine yardım etmektedir. Armut, elma, havuç, balık, salatalık, tavuk ve ekmek ayıların menüsünü oluşturuyor. Merkezde görevli veterinerler tarafından özel olarak hazırlanan listeye göre ayılara yemek veriliyor.

Ayrıca merkezin içerisinde faaliyete geçen fırında ayıların kış aylarında kaybettikleri yağı depolayacak yüksek proteinli yiyecekler ile ekmek verilmektedir. Ayrıca ayıların beslenmelerinin mevsim şartlarına göre veterinerler tarafından belirlenmektedir.