Gebelik Hamilelik Hesaplama | Hamilelik Nasıl Hesaplanır -

Gebelik Hamilelik Hesaplama | Hamilelik Nasıl Hesaplanır

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Anasayfa > Genel > Gebelik Hamilelik Hesaplama | Hamilelik Nasıl Hesaplanır
06 Nisan 2021
778 okunma
Gebelik Hamilelik Hesaplama | Hamilelik Nasıl Hesaplanır

Anne adaylarının hamile olduklarını öğrendiklerinde aklına gelen sorular genellikle; “Gebelikte kaçıncı ayım bitti?”, “Ne kadar süredir hamileyim?”, “Acaba şuanda karnımın içinde neler oluyor?” şeklinde olmaktadır. Bu gibi kafa karışıklıklarının ortaya çıkmasında şüphesiz hamilelikte haftalar ve ayların uyumsuzluğunun payı bulunmaktadır; yani hamilelikte 1 ay tam olarak 4 hafta değildir; aşağı yukarı 4 hafta 3 gün kadardır ve gebelik normal şartlarda toplamda 40 hafta sürmektedir. Çevrenizdekiler hamileliğinizle ilgili soru sorduklarında her ne kadar “Bebek kaç aylık?” sorusunu sorsa da bu kullanım doğru değildir; zira hesaplamalar ay hesabına göre yapılmaz, hafta hesabı baz alınır. Eğer siz de heyecanlı bir anne adayı olarak bu türden soruların cevabını merak ediyorsanız gebelik hamilelik hesaplama konulu bu yazımızda bu türden sorularınızın cevaplarının hepsini bulabileceksiniz.

Gebelik Süreçleri, Gebelik Hamilelik Hesaplama

Öncelikle şunu belirtelim kadın doğum uzmanları, gebelik takvimiyle ilgili hesaplama yaparken genel kanının tersine döllenme tarihini değil; son adet tarihinin başlangıç günü kıstas alarak gerekli hesaplamaları gerçekleştirirler. Döllenme tarihi ise; genel olarak son adet tarihinden yaklaşık olarak 15 gün sonrasına tekabül etmektedir. Bu saptamayı yaptıktan sonra sizlerle hesaplama konusunda gerçeğe yakın gebelik hamilelik hesaplama konusundaki işinize fazlasıyla yarayacak ipuçlarını paylaşabiliriz.

  • Genellikle gebeliğin 9 ila 12. haftaları arasında gerçekleşen ceninlerin kalp atışlarının ilk olarak duyulmaya başlanması,
  • 16 ila 22. haftalar arasında gerçekleşmesi beklenen bebeğin hareketlerinin ilk hissedildiği tarih ve
  • Gebelik sürecinin 20. haftası dolaylarında gerçekleşen, doktor tarafından yapılan dip / uterus ölçümleri ve dibin göbeğe ulaşması hamilelik takviminin gerçeğe yakınlığı noktasında sizlere tatmin edici ipuçları verecektir.

Hesaplarınızda Sapmalar Olabilir

Yukarıda sizlerle paylaştığımız takvim ve ipuçları temel itibariyle tahminlere dayanmaktadır. Ayrıca doğumların büyük bölümü, gebelik takvim hesaplamalarına uygun olarak gerçekleşmez; hesaplanandan bir hafta sonra ya da önce gerçekleşebilmektedir. Gebelik hamilelik hesaplama konusunda özellikle adetlerin düzensiz bir şekilde görülmesi, son adet tarihinin tam olarak hatırlanmaması ya da tüp bebek yöntemi ile hamile kalınması hamilelik haftalarının hesaplanması bağlamında kimi sapmalar ortaya çıkarabilmektedir.

Ne zaman hamile kaldığımı nasıl hesaplarım?
Gebeliğin süresi veya bebeğin kaç haftalık/aylık olduğu, annenin son adet döneminin ilk gününden itibaren hesaplanır. Gebeliğin kesin tarihi neredeyse hiç bilinmediğinden, son adet döneminin ilk günü bebeğin kaç haftalık olduğunu ölçmek için kullanılır.
Gebelik haftası en doğru nasıl hesaplanır?
Gebelikte son adet döneminin ilk günü, hamilelik döneminin başlangıcı kabul edilir. Daha güvenilir olması nedeniyle hafta hafta gebelik hesaplama son adet tarihine göre yapılır. Şu andaki zamandan son adet tarihi çıkartıldıktan sonra çıkan sonuç 7’ye bölündüğünde gebelik haftasına ulaşmış olursunuz.
Gebelik hesaplama nasıl yapılır?
Hamilelik hesaplama doğum yapacak olan anne adayının son adet tarihinin net şekilde bilinmesi ile hesaplanır. Bu tarihe sat da denmektedir. Son adet tarihinden itibaren 280 gün (40 hafta) sayılarak yapılır. Gebe olan her kadının hamilelik hesaplama için mutlaka son adet tarihini bilmesi gerekir.
Doğumum Ne Zaman Hesaplama?
Doğum zamanı son adet tarihinden sonraki 40 haftaya kadar hesaplanır. Bu hesaplama, son adet tarihinizden itibaren başladığından dolayı, eğer son adet tarihinizi yanlış biliyorsanız doğum zamanı hesaplaması yanlış olacaktır. Normal doğum haftası 37-40 hafta arasındadır.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/hamilelik-hesaplama-nasil-yapilir/

https://sartlari.com/category/spor-sozleri/futbol-tarihinin-unutulmaz-sozleri/

https://sartlari.com/30-agustos-zafer-bayrami-neden-kutlanir/

https://sartlari.com/13-haftalik-gebelik-goruntusu/

https://sartlari.com/yumurtlama-donemi-hesaplama/