Şeytan Gerçek mi?, Gerçekten Var Mı?
Öncelikle her ne kadar dini açıdan kabul edilse de şeytanın gözle görülebilen bir varlık olmaması insanların şeytan gerçek mi sorusunu sormasına neden oluyor.
Tüm dinlerde yer alan ve her zaman kötülükleri simgeleyen şeytan İslam dininde de adından sıklıkla söz edilen bir varlıktır. Öncelikle şeytan ile Allah arasında geçen olaylar pek çok kitapta aynı şekilde anlatılmaktadır. Bu nedenle de rivayetlerin çok çeşitli olmaması insanlar için de iyi bir durumdur. Allah insanları meleklerden ve cinlerden üstün olarak yaratmıştır. Ama bunu kabul etmeyen melek Allah’a karşı isyan etmiş ve sonrasında cennetten kovulmuştur. Cennetten kovulması ile birlikte şeytanın insanları kötülüğe teşvik etmesi, onlardan öç alması kutsal kitapta da bahsedilen bir durumdur. Yani şeytan aslında bir melek olmasına rağmen kitapta sapmış melek olarak bahsedilmektedir. Şeytan kavramı aynı zamanda iblis olarak da kullanılıyor. Ama Kuran’da şeytan kelimesinin iblisten çok daha fazla geçiyor olması şeytanın daha çok kullanılan bir tabir olduğunu gösteriyor. Şeytan gerçek mi sorusu pek çok kitaptan kaynak alınarak cevaplanabiliyor.
Şeytan’ın Güçleri
Öncelikle her ne kadar dini açıdan kabul edilse de şeytanın gözle görülebilen bir varlık olmaması insanların şeytan gerçek mi sorusunu sormasına neden oluyor. Öncelikle her ne kadar şeytan gözle görünmese de insanların kabul ettiği bir durum var o da insanların kötülüğe itilmesinde şeytanın payı büyük. Ruhani boyutta da olsa insanı dinden uzaklaştıran ve günah işlemesine neden olan olgu olarak kabul ediliyor.
Şeytan sadece Kuran-ı Kerim’de değil tüm dini kitaplarda geçen bir varlıktır. Bu nedenle de şeytan gerçek mi sorusunun cevabı evet oluyor. Her ne kadar gözle görünmese de şeytanın varlığı kabul ediliyor. İnsanları saptıran, Allah’a karşı olan ve her zaman öç duyguları ile hareket eden, kötü niyetli bu varlıktan korunmanın da pek çok farklı yolu bulunuyor.