Tüp Bebekte Gebelik Hesaplama | Tüp Bebek Gebelik - Şartları Neler

Tüp Bebekte Gebelik Hesaplama | Tüp Bebek Gebelik

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Anasayfa > Genel > Tüp Bebekte Gebelik Hesaplama | Tüp Bebek Gebelik
03 Mayıs 2021
484 okunma
Tüp Bebekte Gebelik Hesaplama | Tüp Bebek Gebelik

Tüp bebekte gebelik hesaplama işlemi yaparken belirli konular dikkate alınmaktadır. Dikkate alınan konuları şu şekilde sıralayabiliriz.

Tüp Bebekte Gebelik Hesaplama ve Gebelik Haftası Hesaplama

  1. Yumuırta toplama tarihi gün, ay yıl olarak.
  2. Embriyo transfer tarihi gün, ay yıl olarak.
  3. Blastokist tansfer tarihi gün, ay yıl olarak.

Bu koşulları dikkatli bir şekilde bot almanız gerekmektedir. Otomatik hesaplayıcılar sayesinde bu süreler hesaplanabiliyor. Embriyo transfer tarihi Tüp bebekte gebelik hesaplama işlemi yaparken en önemli verilerden bir tanesidir. Normal yolla oluşan gebeliklerde son adet tarihine göre hesaplama yapılmaktadır. Embiriyo tarihine göre tranfer yaparken belirli önemli durumlar bulunmaktadır. Transferin yapıldığı gün bebek 2 haftalık olarak kabul edilmektedir. Çünkü yumurta toplama işlemi 2 hafta önce yapılmıştır.

Bu yüzden gebelik süreleri 42 değil embriyo nakili ardından yaklaşık olarak 40 hafta şeklinde hesaplanmaktadır. Transfer tarihini esas almak bu nedenle büyük önem taşımaktadır. Yoksa beklenilmeyen bir doğum süresinde bebeğiniz dünyaya gelebilir ve siz ön hazırlığınız olmadığı için sıkıntı yaşayabilirsiniz. Klasik IVF ve mikroenjection yöntemleri birbirinden farklı değildir.

Bu iki yöntemde de aynı sürelerin esas alınması gerekmektedir. Özellikle hamilelik sürecindeki kadınlar bu iki haftalık sürecin neden olduğunu anlamakta güçlük çekmektedir. Sizden alınan yumurtalar yaşamını dışarıda da sürdürmektedir. Bu nedenle bu tarz yöntemlerde siz de 2 hafta bağımsız olsa bile oldukça yaşamını sürdürmekte gelişmektedir. Bu yüzden süreçler hesaplanırken kendi kafanıza göre hareket etmeyin. Uzman doktorlarınız zaten süreç ile ilgili size detaylı bilgi verecektir. Tüp bebekte gebelik hesaplama gördüğünüz gibi hiç zor bir süreç değil.

Hamilelik döneminde kadınlar bu tarz küçük hatalar yüzünden erken sürprizler ile karşılaşabiliyor. Kimi doktorlar da doğru şekilde bilgilendirme yapmayabiliyor. Bu nedenle kaliteli hekimler seçmeye özen göstermeniz ve mümkün olduğu kadar en iyi sağlık önlemlerini almanız bebek ve anne sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Embriyo tarihinizi bilmiyor yada hatırlamıyorsanız uzman doktorunuzla görüşün. Hastaneler bu konular ile ilgili detaylı kayıtlar tutmaktadır. Bu kayıtlar sayesinde siz de oldukça güvenli bir şekilde bu süreci atlatma şansına sahip olabilirsiniz.

Tüp bebekte kaç haftalık olduğu nasıl hesaplanır?
Muhtemel doğum tarihi embriyonun rahme yerleştirildiği güne 266 gün (yaklaşık 38 hafta) eklenerek hesaplanır. Embriyo yerleştirildikten 12 gün sonra yapılan B-HCG testi pozitif çıkarsa yani gebelik oluştuysa gebelik haftası, 4 haftalık olarak kabul edilir.
Tüp bebekte kaç aylık hamileyim?
Transfer tarihinden itibaren gebeliğin başlangıç tarihine bakılır. Bu süreçten önce olan 15 gün de gebelik tarihine eklenir. Embriyo transferi yapılmış bir anne adayı 2 haftalık hamile olarak kabul edilmektedir. Tüp bebekte de gebelik haftası hesaplarken son adet tarihi dikkate alınabilir.
Tüp bebekte hesaplama nasıl yapılıyor?
Tüp bebek ile gebelik hesaplamasında, embriyo transfer tarihi hamileliğin 2. haftasına tekabül etmektedir.
Transferin 12 günü hcg kaç olmalı?
HCG hormonu hem normal gebeliklerde hem de tüp bebek tedavisinde döllenme gerçekleştiği andan itibaren 7 ile 12 gün arasında kanda salgılanmaya başlar. Tüp bebek tedavisi sonrasında gebeliğin kesin olarak söylenebilmesi için HCG değeri en az 10 mlU/ml olmalıdır.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/2-aylik-gebelik-goruntusu/
https://sartlari.com/bebeklerde-reflu-nasil-gecer/
https://sartlari.com/13-haftalik-gebelik-goruntusu/
https://sartlari.com/hamilelikte-hafta-hafta-bebek-gelisimi/
https://sartlari.com/category/ozel-gunler/polis-haftasi-sozleri/