Namazdan Sonra Dua
Namazdan Sonra Dua; Hangi dua namazda okunur, hangi dualar namazda okunur, hangi dualar okunur namazda, hangi namazda dualar kabul olur, hangi namazda hangi dua okunur, namaza başlamak için hangi dua okunur, namaza hangi dua ile başlanır, namazda hangi dua ne zaman okunur, namazda hangi dua ve sureler okunur, namazda hangi dualar sırayla okunur, namazda hangi dualar ve sureler okunur, namazda secdede hangi dua okunur, namazdan sonra hangi dua okunur, sabah namazının farzında hangi dua okunur, namaz kılarken hangi dua okunur
Namaz ibadeti günün 5 vaktinde Allah’ın isminin zikredildiği ve çeşitli surenin okunduğu huzur dolu bir ibadettir. Namaz ibadetini yapan müslümanlar, ibadetlerini namazdan sonra dua ederek taçlandırmayı tercih etmektedir. Namazdan sonra edilen duaların kabul olurluğu hem yüksektir hem de Allah’ın huzuruna abdestli çıkmak dua etmek için çok uygundur.
Namaz kıldıktan sonra edeceğimiz duada anne, baba, kardeş, çocuk ve arkadaş gibi yakınlarımızı da dahil ederek herkesin yararlanmasını sağlayabiliriz. İbadet bu dünyadaki huzur ve güven için yapılan eylemlerden oluşsa da ahiret hayatı için de büyük önem taşımaktadır. Namaz gibi büyük bir ibadetin ardından edilecek dualar ahiret hayatı için mühimdir.
Her ibadette ve huzursuzlukta okunan Ayetel Kürsi Suresi, namazdan sonra da okunabilir. Namazdan sonra Ayetel Kürsi okuyan kişinin dualarının kabul olacağı, günahlarının affolacağı ve ahiret hayatında cennete ulaşmayı başaracağı müjdelenmiş bir haberdir.
Dua etmeyi bilmeyen kişiler namaz kıldıktan sonra da dua etmekten çekinir ve yanlış bir şey konuşmaktan korkarlar. Ancak kişi içinden gelen istekleri ve şükürleri dile getirerek dua edebileceği gibi Kuran-ı Kerim’de yer alan sureler ile de dua edebilmektedir. Namazınızı bitirdikten sonra tesbih çekebilir ve Allah’ın adını zikrederek Allahümme Salli Suresi’ni okuyabilirsiniz. Tesbih çektikten sonra sevdikleriniz ve kendiniz adına dualarınızı el açıp Allah’a iletebilirsiniz.
Namazdan sonra dua Allahümme Salli Suresi okunarak dua edilebilir ve Türkçe anlamı şu şekildedir:
“Ey Allahım. İbrahim’e Aleyhisselam ve aline rahmet ettiğin gibi. Muhammed’e aleyhisselama ve aline de Sen hamid v mecidsin.”
İlginizi Çekilebilir;
Yeniden Dirileceğine İnanan Bir İnsanla İnanmayan Bir İnsan