Hastalara Dua - Şartları Neler

Hastalara Dua

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Anasayfa > Genel > Hastalara Dua
08 Ekim 2021
290 okunma
Hastalara Dua

Hasta insanların gerek ibadetlerini gerçekleştirememesi gerekse Allah’tan onlar için yardım ve şifa istemek için hastalara dua okunmaktadır. Hasta insanların günlük hayattaki aktivitelerinden geri kalması, acı çekmesi, rahatsız olması, yalnızlık çekmesi, huzursuz hissetmesi gibi durumlar yaşadığı açık ve nettir. Bu sebep ile içleri karamsar ve ümitsiz olabilmektedir.

Hasta insanların psikolojisi bozuk veya morali düşük olabilir. Böyle durumlarda uygulanan tedavi de etki gösteremeyebilmektedir. Bazı tedavilerin etki göstermesi için hasta kişinin moralini yüksek tutması ve olumlu olması gerekmektedir. Ancak hastalığın getirdiği rahatsızlık sebebi ile hasta kişilerin morallarini yüksek tutmak oldukça zordur.

Hasta insanların morallerini yükseltmek için yapılacak şeyler onların yanında neşeli olmak, hüzünlü hareketlerde bulunmamak, onunla hastalığı hakkında konuşmamak, onu mutlu edecek davranışlarda bulunmak gibi eylemlerdir. Böylelikle moralleri yükselir ve hayata pozitif bir bakış açısı ile bakabilirler. Ancak yalnızca hasta kişilerin moralini yükseltmek yetmeyebilmektedir. Aynı zamanda uygulanan tedavinin işe yaraması ve süresini hızlandırmak için Allah’a dua edilebilir. Allah (c.c.), kullarından kendisine dua etmelerini istemiştir.

Hastalara dua ederken yanında bulunmanız veya bulunmamanız önemli değildir. Dua etmenin mesafesi ve yeri olmaz yalnızca kalpte yeri vardır. Hasta yakınınız için edeceğiniz duada şifa duası okumanız gerekmektedir. Şifa duası okunan hastaların içleri yeşermektedir. Şifa duasını düzenli bir şekilde okumak önemlidir.

Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın” (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

Peygamberimiz hastalara nasıl dua ederdi?
Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi. Ve şöyle buyururlardı: Türkçe Okunuşu: Bismillahi Allahümme dâvini bi devaike veşfini bi şifaike ve ağnini bi fadlike ammen sivâk vahzer anni ezake.
Hasta birine nasıl dua edilir?
*Rasûlullah(s.a.v)Efendimiz bir hastaya uğradığı zaman veya kendisine bir hasta getirildiği zaman şu duayı okurdu: Allâhümme ezhibil-be’se Rabben-nâsi veşfi fe-enteş-şâfî lâ şifâe illâ şifâüke şifâen lâ yuğâdiru sekamen
Şifa için hangi dualar okunur?
“Ezhib’l be’ se Rabbin naşi esfi ve entes safi la sifae illa safauke, sifauke la yügadiru sekama” Meali, “Ey insanların Rabbi! Şifa ver, şifa veren sensin. Senin vereceğin şifadan gayrı başka şifa yoktur.
Hasta için hangi sure okunur?
Fatiha suresi şifa ayetleri içerir. Yasin süreside şifa için okunan surelerden biridir. Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.
Peygamber Efendimiz şifa için ne yapardı?
Hz. Âişe’den rivayet edilen bir hadise göre Peygamber Efendimiz şifa için şunları yapardı: … Peygamber (s.a.s.), hasta olan akrabalarının üzerine okuyarak sağ eliyle onları sıvazlar ve şöyle derdi: Ezhibil-be’se rabben’nasi eşfi ve enteş’şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame.”

İlginizi Çekilebilir;

Sağlık Mesajları

Dua Sözleri | Dua Sözü 2021

Dua Sözleri

Baş Ağrısı İçin Dua