SSK Diş Protez Fiyatları | Protez diş fiyatları ne kadar?
Ssk diş yaptırma fiyatları, sgk diş protez hakkı nedir, sgk diş protez katılım payı, sgk diş protez katkı payı 2019, sgk protez diş fiyatları 2019
Sigortalı olan her birey protez hakkına sahiptir. Her yıl fiyatlar değişse de, belirli bir yüzde katkı karşılığında takma diş alabilirsiniz. Öyleyse, takma diş için uygun olup olmadığını nereden bilebilirsiniz? Buna ek olarak SSK diş protez fiyatları da bilinmesi gereken detaylar arasına girmektedir.
Protez Diş Nedir?
Protez dişler, dişlerin tedavisinde diş kusurlarının tedavisi için hazırlanmış yapay dişlerdir. Protez dişin amacı, dişlerin yokluğundan, konuşmaların düzeltilmesinden ve estetik görünümün düzeltilmesinden dolayı kaybolan fonksiyonu restore etmektir. Protezler sabitlenebilir veya hareketli bir forma sahip olabilirler.
Diş sağlığıyla ilgili problemlerin başında diş çürüğü, dişin kırılması veya düşmesi ve durum dolumu ile ilgili mevzular vardır. Bu gibi durumlarda, tedavi ile sorunu çözmek ilk adımdır. Dişlerdeki hasar tedavi ile düzeltilemeyecek kadar büyükse, bu işlemde diş protezi kullanılır. İki farklı protez türü vardır.
Birinci protez tipi sabit protezlerdir. Bu tip protezler ağzına yapıştırılır ve bir kişi bu protezi istediği zaman kullanılamaz. Sabit protezler sabit bir şekilde kullanılır. Bu protezlerin en önemli özelliklerinden biri, protezin kendi dişinizi kullanarak yapılmasıdır. Bu tip yapay diş, düşük diş kaybı olan insanlar için kullanılır. Hasta, dişlerinden yapılan yapay bir dişle donatılmıştır.
Diş Protezinin Yenilenme Zamanı Nedir?
Sabit ve yapay protezlerin yenilenme süresi 4 (dört) yıldır. Bu süreden önce restore edilen protez masrafları SGK kapsamında değildir. Ayrıca, işçiliğin maliyeti protez için ödenmez. İşçilik dahil her türlü malzeme protez maliyetine dahil edildiğinden, tıbbi kurumlar veya kuruluşlar tarafından sağlanmaları ve hastalar tarafından sağlanmaları durumunda fatura tutarı sağlık kurumu veya kurumu tarafından hastaya ödenir ve alacaklarından düşülür.
Diş Hakkı Nedir?
Takma diş hakkınız olup olmadığını bilmek isteyen vatandaşlar, bir e-devlet kurumu aracılığıyla bilgi talep edebilir.
E devlet sitesine giriş yapmak ilk adımdır. Giriş tanıtıldıktan sonra takma diş olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Bir mobil SMS kullanarak e-devlet sisteminin hemen dışında bir takma diş olup olmadığını da öğrenebilirsiniz.
Telefonunuzun mesaj bölümüne DIS yazısını girdikten sonra, TC kimlik numarasını girin, bir boşluk bırakın ve aile sıra numarasını gönderin ve 5502’ye gönderin.
Gelen bir mobil SMS yanıtı ile üst veya alt çenenin takma dişini tamamlama hakkınız olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu aşamada SSK diş protez fiyatları hakkında da bilgi alabileceksiniz.
İlginizi Çekebilir;
https://sartlari.com/ssk-sorgulama-tc-kimlik-no-ile-ne-zaman-emekli-olabilirim/
https://sartlari.com/profilo-camas%cc%a7ir-makinesi-fiyatlari/
https://sartlari.com/tesetturlu-etek-modelleri-ve-fiyatlari/
https://sartlari.com/tozlu-tesettur-giyim-elbise-modelleri-ve-fiyatlari/
https://sartlari.com/exxen-fiyat/