Cuma Saatinde Okunacak Dua | Cuma Günü Hangi Dua Okunur? - Şartları Neler

Cuma Saatinde Okunacak Dua | Cuma Günü Hangi Dua Okunur?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Cuma günü okunacak dua, cuma günü okunacak dua arapça, cuma günü okunacak dua türkçe, cuma günü okunacak dua ve sureler, cuma günü okunacak dualar neler hepsi içerikte.

Anasayfa > Genel > Cuma Saatinde Okunacak Dua | Cuma Günü Hangi Dua Okunur?
16 Kasım 2020
792 okunma
Cuma Saatinde Okunacak Dua | Cuma Günü Hangi Dua Okunur?

Cuma namazı, her Cuma öğle namazının ertesinde cemaatle toplu biçimde kılınan bir namazdır. Cuma günü Müslümanların dini olarak önem atfettiği bir gündür. Bu günde günah işlemekten özellikle kaçınmak, iyilik yapmaya daha fazla özen göstermek gerekmektedir. Hayrıyla bilinen Cuma gününde okunacak dualar, ayetler de aynı şekilde önemlidir. Cuma saatinde okunacak dua nedir? Cuma günü okunması önerilen dualar hangileridir?

Cuma Saatinde Okunacak Dualar Neler?

Cuma günü her türlü sıkıntıdan, kötülükten, darlıktan ve musibetlerden kurtulmayı dilemek; günahlardan arınmak için dua etmek için iki kat daha mühimdir. Cuma saati ise bu dualar için en uygun zaman dilimidir. Müslümanlar için mübarek olan Cuma gününü ibadet ederek geçirmek, ağızdan çıkan her söze, elden gelen her işe, zihinden geçen her cümleye ve düşünce iki kere dikkat etmek gerekmektedir. Hastalıklar için derman dilemek, darlığa karşı bolluk dilemek, gönüllere huzur, dertlere deva dilemek için Cuma saatleri hayırlıdır.

Allah’ın kapısına gitmek için herhangi bir günü veya saati beklemenin gereği olmamakla birlikte Cuma günü hayırların bol olduğu bir gün olması açısından öne çıkmaktadır. Birçok hadiste, peygamber efendimizin sahabelerinin konuşmalarında ve İslam tarihine baktığımızda birçok İslam aliminin yazdıklarında ve hareketlerinde Cuma gününün önemi gözükmektedir. Cuma namazının farz kılındığı her mümin, Cuma saatinde bu farzı eda etmekle yükümlüdür. Cuma günü açılan kapıların önünde diz çökmek, af dileyip tövbe etmek faniler için kurtuluş anahtarıdır.

Cuma gününün belli anlarında edilen duaların reddedilmeyeceği buyurulmuştur. Bu derece önemli olan bir günde ettiğimiz her dua bizi Yaradan’a bir adım yaklaştıracaktır ve bugün edilen tövbeler, dilenen aflar öbür dünyadaki sağlık ve afiyetimiz için gereklidir. Cuma günü edilen duaların en hayırlısı hangisidir? Cuma namazından önce ve sonra Allah’ın isimlerini anmanın önemi üzerinde durulmuştur. Cuma günü ibadet etmeden önce kişinin beden temizliğine dikkat etmesi gereklidir. Boy abdesti almak, temiz kıyafetler giyinmek, tırnak temizliğine önem vermek gerekmektedir. Camiye giden Müslümanın daha varmadan kötü düşüncelerden arınması ve kendini yaratıcı ile buluşma anına hazırlaması gerekir.

İşte Cuma Saatinde Okunacak Dua!

“Allah’ım! Darlıktan ve üzüntüden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun sıkıntısından ve insanların baskısından sana sığınırım.”

Cuma namazını takriben Felak ve Nas surelerini yedişer kere okumanın da önemli olduğu bilinmektedir.

Cuma duası nasıl?
Ey iman edenler! Siz de O’nu övün ve O’na salât ve selam edin, O’na gönülden teslim olun.” Cuma günü okunacak rızık duası : Allahümme Ya Ğaniyyü,Ya Hamidü,Ya Mübdiü Ya Mu’idü,Ya Rahimü Ya Vedud. Eğisni bi helalike an haramike ve bitaatike an ma’siyetike vebi fadlike ammen sivake.
Kim Cuma günü bu duayı okursa?
Cuma günü”La ilahe illa ente ya hannanü ya mennanü ya bedias semavati vel erdi ya zel celali vel ikram”” bu dua ile dua eder ve Allah’dan isterse ,Allah mutlaka duanıza karşılk verir. … Kim cum’a günü bu sûreyi okursa Allah onu öteki cum’aya kadar bu sûre ile mağfiret eder, sonunda üç gün de ziyâdesi vardır.
Cuma günü ezandan önce camide okunan dua nedir?
Cuma günü namazdan önce yüz defa “Ya Allah, Ya Hu” diyen kimsenin hayırlı dileği gerçekleşir. Cuma günü herhangi bir saatte: Lâ ilahe illâ ente yâ Hannânü ya Mennânü yâ bedî’as semâvâti vel arzı yâ zel Celâli vel İkrâm diye dua edilirse, sahibine muhakkak icabet olunur.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/en-guzel-resimli-cuma-gunu-mesajlari/

https://sartlari.com/category/resimli-sozler/resimli-cuma-mesajlari/

https://sartlari.com/cuma-gununu-mucizeye-donusturen-dua/

https://sartlari.com/cuma-duasi/

https://sartlari.com/cuma-mesajlari/