Adet Bitince Banyo Yapmamak Günah Mı? - Şartları Neler

Adet Bitince Banyo Yapmamak Günah Mı?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Adet bitince banyo yapmamak günah mı, aylık hastalık bittiğinde gusul abdesti almak şart mı, gusul abdesti almayınca ne olur, kuran bu konuda ne diyor, kuranda adet ile ilgili ayetler neler?

Anasayfa > Soru- Cevaplar > Adet Bitince Banyo Yapmamak Günah Mı?
14 Eylül 2023
252 okunma
Adet Bitince Banyo Yapmamak Günah Mı?

Adet bitince banyo yapmamak günah mı, ne tür günahlardan bahsedilir? Adetliyken kadınlara neden kirli denir, biliyor musun? Regl sonrası yapılması gerekenleri hemen keşfet.

Gusül abdesti nasıl alınır hangi ritüeller uygulanır? Peki adet sonrası abdest almayan günahlar hangi ayette yazılır? Diğer dinler buna nasıl bakıyor sence?

Adet Dönemi Ne Demek?

Adet bitince banyo yapmamak günah mı, günah nasıl belirleniyor? Öncelikle adet döneminden bahsedelim. Adet dönemi sağlıklı kadınların doğurganlığını belirleyen bir döngüdür. Her ay menstrüel dönem olarak ifade edilir. Kadınlarda cinsel sağlığın devam ettiği sürece ve üreme potansiyelinin devam ettiği sürece adet olması normaldir.

Regl kanaması ya da menstrüel olarak bilinen adet dönemi her kadınla farklı süreçte ve farklı gün sayısında olur. İslamiyet’e göre abdest almanın temizlik olduğunu düşünülür. Bazı ayetler vardır ki bunlar genellikle cünüplük sonrası yapılması gereken işlemlerdir.

Ancak zamana bağlı olarak ve bazı inanışlar, kadınların adet döneminin kirlilik olduğunu ve adet sonrasında şayet abdest alınmazsa bunun günah olacağını vurgularlar. Fakat Kur’an-ı Kerim detaylı şekilde incelendiğinde ve özellikle kadınlara özel indirilen ayetlerin kökenine bakıldığında böyle bir şeyin söz konusu olmadığı anlaşılabilir.

En nihayetinde abdest almanın ne demek olduğunun bilincine varılması çok önemlidir. Abdest almak sadece temizlik değildir. En nihayetinde dünyada sadece Müslümanlar değil, cinsellik sonrasında hemen her insan banyo yapabilir ve duş alabilir. Bu temizlik ile alakalıdır. Vücuttaki diğer kişinin hücre artıklarının, partiküllerinin gitmesi ve cinslerin birbirine temasıyla aradaki salınım ve hormonların, üretilen feromonların vücuttan atılması için gerekiyor.

Abdest, vücudu daha çok negatif enerjiden, kötü duygu, düşünce ve davranışlardan arındırmak için alınır. En nihayetinde suyla bazı ritüelleri yerine getirmek insanların günahlardan arındırması arınmasını sağlamaz.

Reglden sonra gusül abdesti alınmazsa ne olur gibi konularda net bilgi edinmek için Kuran’a başvurmak gerekiyor. En nihayetinde kulaktan dolma sözler pek çok şeyin günah olduğunu belirtebilir. Ancak kadınlar temizdir ve Allah’ın Rahim sıfatını taşıdıkları için de onlara İslamiyet özen gösterir.

Regl olmakta dünyanın devir daimi, nesillerin devam etmesi, çocukların dünyaya gelmesi için önemli bir şeydir ve regl olan kadınlar kirli değildir. Adet sonrasında da abdest alınmaması o kadınları günahkar kılmaz. Ancak cünüp olmak yani cinsel ilişki sonrasındaki abdest almaya bakış biraz daha farklıdır.


Adet Bitince Banyo Yapmamak Günah Mı

Menstrüel Döneminden Sonra Neden Abdest Alınır?

Adet bitince banyo yapmamak günah mı, gusul abdest almayan kadınlar günahkar mı sayılıyor? Menstrüel dönemden sonra abdesti neden alınır? Bu Türkiye’de ve Müslüman topluluklarda gelenek olarak uygulanır ve geleneklerin çoğu, zaman içerisinde insanların evrilişlerine bağlı olarak ve diğer dinlerden de geçmiş olabiliyor.

Özellikle Yahudilik ve Müslümanlıktaki pek çok ritüellerin benzer olduğu biliniyor. Ve insan oğulları olarak biraz kolaycı olduğumuz ve kutsal kitapları yeterince okuyup araştırmadığımız için genellikle başkalarının önerdiklerini, onların belirttiği günahlara göre yaşıyor olabiliriz.

Gece ilişkiye girip sabah abdest almak günah mıdır gibi konularda kuran ayetlerinden hemen bahsedebiliriz. Kadınlara özel olarak indirilen Nisa Suresi ve Maide surelerinde cünüplükle alakalı abdestten bahsedilir. Kuran der ki;

Yüce Kuran kadınların ay başı hali bahis hallerini bir rahatsızlık olarak tanımlar. Zira kadınlar her ay yenilenir. Erkeklerden farklı bünyelerde yaşadıkları süre içerisinde değişir, gelişir. Yeni hücreler eklenir ve vücut kendini tazeler. Bu süreçte sancı çeken çok sayıda kadın vardır.

Zira Kuran bunun kötü bir durumu olmadığını rahatsız edici bir durum olduğunu söylüyor ve özellikle erkekleri, kadınları rahatsız etmemeleri konusunda uyarıyor.

Zaman içerisinde elbette farklı yorumlamalar ve insanların da hazır bilgilere konması, yanlış bilgileri sürdürmesi neticesinde kadınların ay hali bir kir ve kadınlarında ay hali bittikten sonra abdest almamaları günahkârmış gibi yorumlanmasına neden olmuştur. Oysaki kadınlar her adet döneminden sonra adeta arınırlar.

Gusül abdesti nasıl alınır kadın adet sonrası türündeki sorular için de geleneksel olarak Müslümanlıkta uygulanan tekniklerden bahsedebiliriz. Ancak bunun için referansımız yine sadece Kuranı Kerim olmalıdır. Kuran’da abdestin nasıl alınacağı, hangi bölgelere su veya toprak temas edileceği eksiksiz olarak belirtilir ve eksik bir kitap olmadığı için farklı kaynaklara yönelmemek gerekir. Ve gusülde neler yapmam gerektiğini ayrıntısıyla öğrenebilirsin.

Abdest Alınmaması Günah mı?

Adet bitince banyo yapmamak günah mı, almayanlar ve diğer dine tabi olanlar adet sonrası abdest almıyorsa cehennemlik midir? Türlerinde pek çok sorular olabilir. Mümin tanımları sadece Müslümanları kapsamadığını, bizzat Kuranı Kerim ayetleri ve sureleri ile belirtiyor. Dolayısıyla abdest almanın bilincine öncelikle varılmalıdır.

Sadece su ve sabuna dokunmak, ruhu kirlerden, günahlardan arındırmaz.

1 gün cenabet olmak günah mıdır, ne kadar süre tolerans gösterilir türlerinde? Kuran veya İslamiyet araştırmasına girmeyen, bunu bilmeyen ve özen göstermeyen insanların soruları olabilir veya tamamen yanlış yapmamak için samimi duygularla bunlara soranlar olabilir.

Cünüp gezmenin pek çok negatif etkileri olabilir. Ayrıca insanların toplum içerisinde yaydıkları hormonlar daha farklı etkilere yol açabilir. Örneğin bir kadın ya da bir erkek cinsellik sonrasında su veya farklı yöntemlerle abdest almıyorsa, yaydığı hormonlar hala tazeliğini korur.

Bu da girdiği her ortamda cinsel istekleri artırabilir. Dolayısıyla abdest almanın nedeninin kökenlerine bakmak lazım. Ayrıca kişinin üzerinde kalan ve partnerinin partikül, hücreleri hatta onun DNA sından geçmiş bazı vücut artıklarının temizlenmesi onun daha sağlıklı şekilde gününe devam etmesini sağlar. Abdest almak gereklidir ancak abdest alınmaması gibi durumlarda günah olarak değerlendirilemez. Zira yüce Kuran’ı Kerim bu konuda günahtır diye kesin bir ayet belirtmektedir ve tavsiyelerde bulunmaktadır.

Regl Sonrası Nasıl Abdest Alınır?

Adet bitince banyo yapmamak günah mı, adet sonrasındaki cünüplük, cinsellik sonrasındakiyle aynı cünüplük sayılır mı? Elbette cinsel ilişki sonrası ikisi gusül abdesti gerekliliği adet sonrasındaki abdest gerekliliğe aynı şekilde değerlendirilemez. Kadınlar adet sonrasında abdest alabilirler. Ancak bu adeta vücudu refreshlemek gibi bir durum olarak düşünülebilir.

Abdest almak aynı zamanda psikolojik yönden olumlu etkilere sahiptir. Tazelenen bedenin ruhsal olarak niyet belirtisi olarak uygulanır. Cünüp gezmek nelere sebep olur gibi çeşitli batıl inançlarda bulunuyor. Oysaki İslamiyet batıl düşünceleri asla izin vermez.

Şekilci, sembolik bir din değildir. Zira geçmiş dönemlerde Hristiyanlık, Yahudilik gibi eski dinlerin geçerliliğini yitirme yitirmesi nedeniyle güncel din olarak tüm insanlığa gönderilmiştir. Dolayısıyla eski yüzyıllarda bu tür rivayetler, yanlış uygulamalar ve günah olarak tanımlanan pek çok yanlış uygulamadan dolayı eski dinler geçerliliğini yitirmiştir.

Gece gusül abdesti alınır mi diyanet bilgilerine de bakıldığında çoğu zaman sünnetlerle alakalı önerilerde bulunabiliyor. Bu biraz da şahsi olarak İslamiyet’e ve Kur’an ı Kerim’e nasıl bakıldığına göre yorumlanabilir. Elbette Hristiyanlığa tabi ya da Yahudiliğe tabi pek çok insanda regli döneminde sonraki temizlenmeye cinsel ilişki sonrasındaki temizleye farklı şekillerde özen gösteriyor olabilir. Günah olarak yorumlamak herkesin haddi değildir.

Adet Bitince Nasıl Banyo Yapılır?

Adet bitince banyo yapmamak günah mı, nasıl faydaları vardır? Abdest almak kişiye tazelik, ferahlık temizlenmiş hisleri verir. Menstrual dönemlerden sonra da banyo yapılması genellikle niyet ve temizlik anlamındadır. Ayrıca kan ve pıhtı atımları ve vajinadan çıkan akıntılar veya çeşitli sıvıların temizlenmesi için banyo yapmak, sadece İslamiyet için değil, sağlıklı olmak için de çok önemlidir.

Âdet bitince gusül geciktirmek günah mı? Gibi sorular içerisinde bunlar için Kur’an ı Kerim’de net ayetler olmadığını belirtmek gerekiyor. Ay başı hali sadece kanın attıldığı dönemler değildir. Bunun öncesi ve sonrası da vardır. En nihayetinde adeta hazırlanırken vücut tarafından atılan bazı sıvılar akıntılar mevcuttur.

Adet bittikten bazen 1-2 gün sonra dahi adetin bitişini belirten sıvı atılabiliyor. Dolayısıyla abdestinin ne zaman alınacağını, her kadın kendi bedeninin normal stabilize haline geldiğinden anlayabilir ve abdest almak konusunda dinimiz esnek davranır.