Ekmek Yemeyince Zayıflanır Mı? - Şartları Neler

Ekmek Yemeyince Zayıflanır Mı?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Ekmek yemeyince zayıflanır m, ekmek tüketmeden doymayanlar vardır ama ekmek tüketirken gerçekten de zayıflamak, kilo vermek veya fit kalmak mümkün mü?

Anasayfa > Soru- Cevaplar > Ekmek Yemeyince Zayıflanır Mı?
14 Eylül 2023
118 okunma
Ekmek Yemeyince Zayıflanır Mı?

Ekmek yemeyince zayıflanır mı; ekmek tüketmemek senin alacağınız kalori miktarını büyük ölçüde sınırlayacak. Peki, sadece ekmek yememek zayıflamaya katkı sağlar mı?

Ekmek yemeyince zayıflanır mı; ekmek tüketimi konusunda toplumumuzun aşırıya kaçtığı, hem tüketim hem de ekmek israfında lider ülkelerden biri olduğu maalesef ki açık. Beslenme sürecinde dar gelirliliğin ve uzun senelerdir oturmuş olan yemek kültürünün de etkisi ile ekmeksiz bir sofra birçok kişi için hayal dahi edilemez. Peki bu yerleşmiş kalıp düşüncelerin dışına çıkmak bana ne kazandırır?

Ekmek Zararlı Mı?

Ekmek yemeyince zayıflanır mı; tabi ki beslenme düzeninin önemli bir parçası olan ekmeği beslenme düzeninden çıkarman durumunda büyük ölçüde yol kat edeceksin. Bunun asıl nedeni kan şekerinde çok fazla dengesizliğe neden olmasıdır. Bir anda yediğinde hızla kan şekerini yükseltmekte ve etkisi geçtikten sonra da kan şekeri ani şekilde düşmekte. Bu da senin daha yeni yemek yemene rağmen yeniden yemek yeme ihtiyacının ortaya çıkmasına neden oluyor. Glisemik indeksi yüksek olmayan ekmeklerde bu durum daha dengeli şekilde ilerleyebiliyor.

Hiç Ekmek Yememek Sorun Olur Mu?

1 ay ekmek yemezsek ne olur; kilo dengeni korumaya daha yatkın olursun. Fakat bu konuda diyetisyenlerin bir kısmının anlaşmazlık yaşadığı da açık. Örneğin hiç ekmek tüketilmediğinde, bağırsakların randımanlı çalışmayacağını iddia eden diyetisyenler var. Bazı diyetisyenler de ekmeğin besleyici değeri olmadığını ve beslenme düzeninden çıkartıldığında dahi herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini iddia ediyor.

Senin düşünce yapına hangisi daha yakın? Açıkçası ben tamamen bu besinin hayatımdan çıkarılmasının sonrasında büyük bir zorluk yaşadım. En azın bir iki ay boyunca beynim tok olduğuma inanmadı! Hayır şaka yapmıyorum. Ciddi manada kendimi tok olduğuma inandırmadım. Sonunda aldığım kiloları verdikten sonra kısır döngüye girdim ve yeniden kilo aldım. Bu şekilde bir döngü sence faydalı mı? Bana kalırsa önemli olan sürdürülebilirliktir.

Beslenme Düzeni Nasıl Olmalı?

Ekmek yemeden kilo verenlerin yorumları incelendiğinde özellikle bütünsel bir bakış açısının asıl anahtar kelime olduğunu düşünüyorum. Kilo vermek isteyen kişilerin öncelikli olarak göz önünde bulundurması gerekenler;

  • Beslenmende protein kaynaklarına büyük önem ver. Protein kaynakları senin diyet döneminde en çok tok kalmana yardım edecek unsur!
  • Beslenme düzeninde meyve ve sebze dengesini iyi sağla. Glisemik indeksi yüksek olan muz gibi besinlerden en azından belirli bir süre kaçın. Daha lifli yapıda ve daha uzun süre tok tutabilecek olan Besimlerden yana tercihini kullan.
  • Bu süreç içerisinde bitki çaylarından destek al. Bitki çaylarından destek almadan, metabolizmayı çalıştırmak çok da mümkün değil!

1 ay ekmek yemeden kaç kilo verilir; ekmek yememek sadece bir ay ile sınırlı tutulmamalı. Bir beslenme düzenine geçiş yapıldıysa onun devamlılığı çok önemlidir. Zaten hanımlarımızı kilo konusunda sorun yaşamasının asıl nedeni sürdürememeleridir. Bir Pazartesi günü çok kararlı şekilde başlanan diyet bir haftanın sonunda bıkkınlık verici bir hal almakta ve bozulmakta. Bunu daha sürdürülebilir hale getirmek adına uygulanabilirliğini artırmak ve mümkünse kaçamak günleri de vermek gerekiyor. Bu kaçamak günler sayesinde en azından çok özlediğin besinleri bazı günler özgürce tüketebilirsin.

Ekmek Yemeyince Zayıflanır Mı

Ekmek Yemeyince Zayıflanır Mı

Egzersiz Düzenine Dikkat!

1 hafta ekmek yemezsek ne olur; ekmek yememekle sınırlı kalmayarak, aynı zamanda egzersizi de hayatının biri parçası yapmalısın. Egzersiz olmadan kalıcı kilo vermek ne kadar mümkün bilmiyorum. Özellikle kalıcı kilo vermek isteyen kişiler için asıl kıstas düzenli egzersizlerdir. Ev hanımlarının kilo verme sürecinde en çok zorlandıkları nokta egzersize zaman ayıramamaları. Arkadaşlar lütfen bahanelere sığınmayalım.

Youtube üzerinden Leslie ile yürüyüş yazarak arattığın zaman evde spor yapmak için en eğlenceli seçeneklerden biri karşına çıkacak. Evde yürüyüş yaparak zayıflayan on binlerce insan var. Bu videoların izlenme oranlarından da ne kadar başarılı olduğunu anlayabilirsin. Haftada 2 kilo verenlerin yorumları incelenirken bu kilonun kalıcı olarak verilip verilmediğini muhakkak göz önünde bulundur. Benim önceliğim her zaman kalıcı kilo vermek. Şok diyetler vücut üzerinde oldukça büyük sorunlara kapı aralayabilir. 2 ay boyunca ekmek yemeden kaç kilo verilir; bu sorunun yanıtı senin metabolizma hızına göre değişir.

Zengin İçerikli Ekmekleri Tüketin!

Hiç ekmek yememek Canan Karatay tarafından asıl önerilen bakış açısıdır. Fakat bu kurala kaç kişi uyabilir. İnsanlarımızın hiçbir şekilde ekmek yemeden yaşayabileceğini hayal edebiliyor musun? Sağlığına dikkat eden kişiler için belki çaba sarf edilirse aşılacak bir durum ama yüzyıllardır kültürümüz ile iç içe geçmiş olan bir besin öğesini bu şekilde tek seferde bir kenara atmak hiç de kolay değil.

Ekmek pilav makarna yemeden kaç kilo verilir; Canan Karatay sadece ekmeği değil aynı zamanda makarna, pirinç, bulgur gibi tüm ürünleri yasaklıyor. Onun kurallarına uyarsan kısa sürede yüksek oranda kilo vermen mümkün. Ben bu aşanda metodun başarısından şüphe duymuyorum. Canan Karatay’ın diyet programını uygulayarak kilo vermiş yüzlerce kişi var. Fakat bunun bir hayat tarzı olarak benimsenebileceğine dair aklımda soru işaretleri bulunuyor. Bu şekilde bir durum mümkün müdür? Açıkçası bir tarım ülkesi olan Türkiye’de tahıl ürünlerini tamamen beslenme zincirinin dışında bırakmak hiç de kolay değil.

Zayıflama İlaçlarından Uzak Dur!

Ekmek yemeyince zayıflanır mı; sadece ekmek yemeyerek dahi kilonda gözle görülür bir değişim yapabiliyorken zayıflama ilaçlarından kesinlikle medet umma. Bu konuda özellikle kadınların hızlı bir şekilde sonuç alma isteğinin bu zararlı ilaçların yaygınlaşmasına ortam hazırladığı açıkça anlaşılıyor. Zayıflama ilaçlarından uzak durmayan birkaç arkadaşım var. Maalesef ki kilo verdiler ama birinin hala çok ciddi böbrek rahatsızlıkları var. Sence böbrek sağlığı gibi önemli bir unsuru kilo vermek uğruna riske atmaya değer mi? Bu tür durumlara karşı çok dikkatli olmalısın. Her zaman zayıflama ilaçlarının büyük sorunları beraberinde getireceğini bilmelisin.

Ekmek yemeyince zayıflanır mı; ekmek hamuru ile yapılan ekmek yemediğinde dahi birkaç küçük egzersiz ile forma kavuşabilecekken bu tür riskler alma. Aynı durum mide ameliyatları için de geçerli. Bu ameliyatların artık neredeyse diş çektirmek kadar yaygın hale gelmesi beni endişelendiriyor. Sadece obez olan kişilerde genel sağlığı korumak amacı ile uygulanması bence daha doğru. Şuanda 80-90 kilo olan kadınların dahi kısa sürede kilo vermek için bu ameliyatları olmaya çalıştığı, uzmanlardan onay almak için çaba sarf ettiği görülüyor.

Bol Su Tüketimi Çok Kritik!

Ekmek yemeyince zayıflanır mı; ekmek konusunda dengeli bir beslenme şekli benimserken aynı zamanda suyun bol bol tüketilmesine dikkat edilmelidir. Su ne kadar bol tüketilirse elde edilecek olan sonuç o kadar verimli olacak. Bol su tüketimi sayesinde metabolizmanın hızlanmasını saplayacaksın. Aynı zamanda diyet döneminde yaşanan en temel sorunlardan biri olan kabızlık ile de uğraşmayacaksın.

Bağırsak florasını en çok koruyan unsurların başlında bol su tüketimi geliyor. Fakat birden tek dikişte bir litre su içmemelisin. Bu tür bir kötülüğü vücuduna yapma. Yudum yudum suyunu tüket. Bu şekilde organlarına faydası çok daha yüksek olacak! İçilen suyun dahi metotları var. Bu metotlara dikkat ederek kilo verme sürecini desteklemek çok kolay!