Filografi Yapılışı Yapımı | Filografi Nasıl Yapılır - Şartları Neler

Filografi Yapılışı Yapımı | Filografi Nasıl Yapılır

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Anasayfa > Genel > Filografi Yapılışı Yapımı | Filografi Nasıl Yapılır
16 Haziran 2021
648 okunma
Filografi Yapılışı Yapımı | Filografi Nasıl Yapılır

Bir Ortadoğu sanatı olan filografi, çok kısa süre içinde dünyaya yayılarak evrensel bir nitelik kazanmıştır. Dini motiflerden, ideolojik simgelere, tuttuğunuz takımın armasına kadar birçok şekli filografi sanatıyla yapmanız mümkün. Peki bu eşsiz el sanatı nasıl yapılmaktadır? İşte filografiyle ilgili bazı ipuçları aşağıda yer alıyor. Filografi yapılışı yapımı kategorisinde, filografi yapılışı yapımı ile ilgili bilgileri her zaman bulabilirsiniz

Filografi Yapılışı Yapımı Nasıl Olur?

  • Filografi sanatı için, öncelikle bir filografi tahtası daha doğru bir deyimle sunta tedarik etmeniz gerekmektedir.
  • Ardından bu suntaya uygun bir kumaş satın almalısınız. Kumaş yerine deri de kullanabilirsiniz.
  • Filografi sanatı için özel yapılmış başı küçük olan filografi çivileri lazım. Bu çivileri nalbur dükkanlarından temin edebilirsiniz. Ancak her nalburcuda bulamayabilirsiniz. Bu işler için özel, sanat malzemeleri satan merkezlerden tedarik etmeniz daha garanti bir yol olacaktır.
  • Yine farklı renklerde filografi teli satın almanız gerekmektedir.
  • Aynı zamanda bu telleri boyamak için sprey gerekmektedir.
  • Çivilerin arasında telleri kolay yönlendirme işlevi gören biz tedarik etmelisiniz.
  • Düz tornavida, makas, teller için yan keski, kargaburun ve çivileri çakmak için çekiç gerekmektedir.

Bu malzemeleri tamamladıktan sonra işe koyulabilirsiniz. Öncelikle kafanızda bir motif tasarlayın. Bu motif için suntaya çivi çakmalısınız. Ancak her motif için, çivi konumları farklıdır. Bu çivi konumlarını yapacağınız motife göre örnek teşkil edecek standartlar vardır. Bu standartları alabileceğiniz usta kişiler sizi yönlendirecektir. Yeter ki bu işe yönelin. Sizin gibi ilgi duyan çok insanla tanışacaksınız. Onların da yönlendirmesiyle bu sanatı eşsiz bir şekilde yapabileceksiniz. Ve çivileri gerekli yerlere çaktıktan sonra telleri boyayabilecek, işleyebileceksiniz.

Filografi sanatı nasıl yapılır?
Öncelikli olarak bir kağıda ya da kartona çizilecek olan desenin taslağı çizilir. Daha sonra o taslak ahşap plakanın üstüne tutturulur. Daha sonra kağıttaki resim çivi vasıtasıyla plakaya işlenir. Bu aşama tamamlandıktan sonra kağıt çıkarılır ve çivilerin arasındaki şekil ipliklerle işlenmeye başlar.
Filografi çivisi nedir?
Filografi yapmak için yüzlerce farklı çivi seçebilirsiniz. Farklı, renk renk çiviler günümüzde çok kolay bulunabiliyor. En yaygın olarak topbaş çiviler kullanılsa da başlangıçta çivi çakmaya eliniz alışana kadar düzbaş çivi tercih etmeniz daha uygun olacaktır.
Filografi iple yapılır mı?
Filografi için çivilerin arasından isterseniz ip isterseniz de tel geçirebilirsiniz.  Tel olarak ise 0.3 mm bakır tel kullanabilirsiniz artık filografi teli olarak da bu telleri kolay bir şekilde bulabilmeniz mümkün
Filografi çivisi kaç cm?
Yaklaşık 2 cm uzunluğunda, düz başlı filografi çivisi. 250 gramlık (yaklaşık 800-850 adet çivi) paketler halinde satılmaktadır.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/en-guzel-igne-oyasi-modelleri-igne-oyasi/
https://sartlari.com/igne-oyasi-yapilisi/
https://sartlari.com/erkek-bebek-yelek-yapilisi/
https://sartlari.com/kasnak-yapilisi-yapimi/
https://sartlari.com/amerikan-atasozleri/