Hamilelik Hesaplama Nasıl Yapılır? - Şartları Neler

Hamilelik Hesaplama Nasıl Yapılır?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Anasayfa > Genel > Hamilelik Hesaplama Nasıl Yapılır?
30 Nisan 2021
952 okunma
Hamilelik Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bebek bekleyen tüm hanımların neredeyse tamamına yakını kadın doğum doktorlarından hamilelik haftasını öğrenmesine ya da hamilelikte hangi hafta içerisinde olduğunu kendisi hesaplamasına karşın yine de kaç aylık gebe olduğunu fazlasıyla merak etmektedir.

Özellikle hamile bayanların özellikle hamilelik süreçlerinin ilk dönemlerinde en çok cevabını bilmek istedikleri sorular; hamileliğin kaçıncı ayında oldukları, doğumlarına ne kadar kaldığı gibi düşüncelerin etrafından dönmektedir. Bu doğrultuda hamilelik hesaplama nasıl yapılır sorusu daha da bir değerli hale gelir. Hamilelikle ilgili hesaplamalarınızı yaparken ay hesabı yapmak sizlere doğru sonuç vermeyecektir; zira hamilelik haftalar üzerinden hesaplanır ve ay hesabı yapıldığı takdirde aybaşına ortalama 3 gün kadar sapma olmaktadır.

Hesaplama Yapılırken Neler Baz Alınır, Hamilelik Hesaplama Nasıl Yapılır?

Hamilelik yaşı konusunda hamilelik hesaplama ile ilgili hesaplamalar yapılırken hamile kalındığı düşünülen ilişkinin olduğu gün ya da hamilelik belirtilerinin başladığı süreçler değil; bu konuda bütün dünya ülkelerinde uygulandığı şekliyle anne adayının son adet kanamasının olduğu ilk gün yani SAT baz alınır.

Yukarıda da değindiğimiz üzere hamilelik yaşı hesaplaması yapılırken ay hesabı kullanılmaz. Normal şartlar altında hamilelik 280 gün sürmektedir ve bu da 40 haftaya denk gelir. Ayrıca hamileliği haftalar şeklinde takip etmek doktor ve anne adayı arasındaki iletişimi de çok daha sağlıklı bir hale getirecektir.

Pratik Hamilelik Hesaplama Yöntemi

Bebeğinizin dünyaya geleceği tahmin edilen tarihi hesaplama konusunda kabul görmüş pratik bir yöntem bulunmaktadır. “Negele” adı verilen yöntem; son adet tarihine ekleme ve çıkarma yapılmak suretiyle yapılır. Şöyle ki:

  • Öncelikle son olarak adet gördüğümüz tarihe 7 gün ekliyoruz.
  • Sonrasında ortaya çıkan tarihten 3 ay geriye gidiyoruz ve bu şekilde tahmini doğum tarihimizi belirliyoruz.

Bir örnekle açıklamak gerekirse; adet görmüş olduğumuz son tarih olarak 25 Haziranı belirlemiş olalım. Bu tarihin üzerine 7 gün eklediğimizde 2 Temmuz tarihine ulaşıyoruz; Bir sonraki aşamada 2 Temmuzdan 3 ay geriye gidiyoruz ve 2 Nisanı doğum yapacağımız tahmini tarih olarak belirliyoruz. Bu noktada şunun altını kalın harflerle çizelim; hamilelik hesaplama  hususunda bu yöntem tamamıyla beklentilere dayanmaktadır ve dünya üzerinde gerçekleşen doğumların yalnızca %5’i tahmin edilen tarihten dünyaya gelmektedir.

Ne zaman hamile kaldığımı nasıl hesaplarım?
Gebeliğin süresi veya bebeğin kaç haftalık/aylık olduğu, annenin son adet döneminin ilk gününden itibaren hesaplanır. Gebeliğin kesin tarihi neredeyse hiç bilinmediğinden, son adet döneminin ilk günü bebeğin kaç haftalık olduğunu ölçmek için kullanılır.
Son adet tarihine göre kaç haftalık gebeyim?
Hamilelik hesaplama nasıl yapılır? Çoğu hamilelik yaklaşık 40 hafta sürer (veya gebe kaldıktan sonra 38 hafta), bu nedenle genellikle son doğum tarihinizi tahmin etmenin en iyi yolu, son adet döneminizin (SAT) ilk gününden itibaren 40 hafta veya 280 gün saymaktır
Hamilelikte ay hesaplaması nasıl yapılır?
Gebeliğin süresi veya bebeğin kaç haftalık/aylık olduğu, annenin son adet döneminin ilk gününden itibaren hesaplanır. Gebeliğin kesin tarihi neredeyse hiç bilinmediğinden, son adet döneminin ilk günü bebeğin kaç haftalık olduğunu ölçmek için kullanılır. 1 aylık denilir. 2 ay bitmiştir.
9 ayda kaç hafta var?
9 Ayda 40 hafta vardır.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/gebelik-hamilelik-hesaplama/
https://sartlari.com/gebelik-dogum-tarihi-hesaplama/
https://sartlari.com/category/resimli-sozler/resimli-mevlana-sozleri/
https://sartlari.com/en-erken-hamilelik-belirtileri-nelerdir/
https://sartlari.com/derse-baslamadan-once-okunacak-dua/