Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır? | Mantar Çorbası Arda nasıl yapılır?
Kremalı mantar çorbası, sütlü kremalı mantar çorbası, kremalı mantar çorbası nasıl yapılır, kremalı mantar çorbası tarifi, dereotlu kremalı mantar çorbası, kremalı mantar çorbası kalori, kremalı tavuklu mantar çorbası
Özellikle kış mevsiminde tercih edilen sıcacık, hafif çorbalardan biridir kremalı mantar çorbası. En çok kültür mantarıyla yapılı ancak kayın ve kestane mantarı da kullanabilirsiniz. Terbiyesini dilerseniz sevdiğiniz sebzelerden de yapabilirsiniz. Terbiyesini yaparken yine sıcak su yerine et veya tavuk suyu da ekleyebilirsiniz. Son dokunuşu maydanozla yapmak yerine taze kişnişte çok yakışmaktadır. Bu kadar sözünü ettiğimiz kremalı mantar çorbası tarifini ve püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 250 gram mantar ( kültür veya kestane mantarı)
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı krema
- 1 tutam tuz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 5 su bardağı sıcak su veya taze et suyu
- Karabiber
- Maydanoz veya kişniş
Yapılışı
Mantarları nemli bez ile temizlemenizi öneriyoruz. Suda temizlenen mantarlar sönmektedir. Hijyeni yapılan mantarlarınızı ince dilimlere bölün ve soğanları da benzer şekilde doğrayın. 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını tencereye alın ve kızdırdıktan sonra soğanları ekleyin. Mantarları da ilave edin ve mantarlar rengini değiştirip hafif suyunu çekene kadar soğanlarla birlikte kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine sıcak su ekleyin. Başka bir tavaya yine zeytinyağı ekleyin ve yavaş yavaş un dökün. Kısıl ateşte sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun ve diğer tencereden birkaç kaşık ekleyerek unu açın ve tamamını mantarların olduğu tencereye dökün. Tuzunu ekleyin ve nane ile terbiyesini tatlandırın. Son olarak ise kremayı birkaç dakika kısık ateşte ısıttıktan sonra çorbanın üzerine döküp karıştırın. Maydanoz yaprakları veya kişniş ile süsleyerek servise alabilirsiniz.
Kremalı Mantar Çorbası için Püf Noktalar
Unu ocağın en küçük gözünde kısık ateşte kavurun yoksa rengi koyulaşır ve çorbanın da rengini bozar. Ayrıca unu ana tencereye ilave etmeden sulandırmayı unutmayın. Burada daha homojen bir kıvam elde etmek isterseniz çırpıcıdan yardım alabilirsiniz. Kremalı mantar çorbasının krema ayarını damak zevkinize göre arttırabilirsiniz. Ayrıca sıcak su yerine et suyu daha çok yakışmaktadır.
Kremalı mantar çorbası sevenler için günlük tüketmenizi öneririz. Mantarlar bir sonraki gün istenilen tadı vermemektedir.
İlginizi Çekebilir;
https://sartlari.com/mantar-corbasi-tarifi/
https://sartlari.com/mercimek-corbasi-tarifi/
https://sartlari.com/sac-kavurma-nasil-yapilir/