Grip Nasıl Geçer | Grip en çabuk nasıl geçer? - Şartları Neler

Grip Nasıl Geçer | Grip en çabuk nasıl geçer?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Grip nasıl geçer evde çözüm, uzun süren grip nasıl geçer, grip kaç günde geçer, nezle nasıl geçer, grip belirtileri nelerdir

Anasayfa > Genel > Grip Nasıl Geçer | Grip en çabuk nasıl geçer?
03 Nisan 2019
1.069 okunma
Grip Nasıl Geçer | Grip en çabuk nasıl geçer?

Çoğunlukla kış ve ilkbahar dönemlerinde en çok rastlanılan hastalıklardan biri grip.  Tedavi edilmediği taktirde özellikle kronik hastalığı olan kişilerde ölümcül sonuçlara bile neden olabiliyor. Bu nedenle ciddiye alınması gereken bir hastalık. Grip nasıl geçer; alternatif tıp yöntemleri ile gribin etkilerini azaltmanız mümkün. Fakat yine de daha büyük sorunlara yol açmaması adına uzman bir hekimle görüşme sağlamanız şart.

Grip Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Grip nedir; B-A virüslerinin neden olduğu bulaşıcı solunum rahatsızlığıdır. Sıklıkla ilkbahar ve kış dönemlerinde meydana geliyor. Vücuda alt ya da üst solunum yollarından girer. Hapşırma ya da öksürük ile bulaşıyor. Her yıl 250.000 kişinin grip nedeni ile hayatını kaybettiği belirlendi. Özellikle de 65 yaş ve üstü insanların daha dikkatli olmasında yarar var.

Grip Belirtileri

Nezle ve grip birbirine sıklıkla karıştırılır. Boğaz ağrısı ve burun tıkanıklığı gribi nezleden ayıran önemli farklar arasında yer alıyor. Grip belirtileri şu şekilde sıralanabilir;

  • Eklem ağrıları özellikle bacaklarda görülür.
  • Yorgunluk hissi ve halsizlik
  • Şiddetli baş ağrısı
  • Soğuk terlemeler ve titreme
  • Yüksek ateş

Kusma, mide bulantısı ve ishalde grip belirtileri arasında yer alıyor. Çocuklarda grip daha çok görülür. Belirtileri ise 1 hafta kadar sürebilir. Grip olan herkeste aynı belirtiler görülmez. Örneğin yüksek ateş olmadan da grip olma ihtimaliniz yüksek.

Gribe Ne İyi Gelir?

Grip olduğunuzda vücut direnciniz düşer ve kendinizi yorgun hissedersiniz. Bu nedenle gribe ne iyi gelir diyenler bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirecek vitaminler tüketmelidir. A,E ve C vitamin deposu olan portakal, mandalina, greyfurt gribe oldukça iyi geliyor. Bunun yanı sıra omega 3 içeren ceviz, hamsi, uskumru gibi gıdalara da günlük menünüzde yer verin.

  • Yeşil biber, maydanoz, karnabahar, roka ve kuşburnu besinleri de gribin en çok görüldüğü ilkbahar ve kış aylarında bolca tüketilmeli.
  • Tüm tahıllarda çinko bulunur. Çinko bağışıklık sisteminin dengelenmesini sağlar. Kabak çekirdeği, ayçiçeği, badem ve yumurta yüksek derecede çinko içeren besinler arasında yer alıyor.
  • Başlı başına şifa kaynağı olan bal gribe oldukça iyi gelir. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde yüksek enerji sağlanır. Gribin etkisi olan yorgunluk hissinin geçirilmesinde etkilidir.
  • Yabanmersini içerisinde antioksidan bulunan bir bitkidir. Sindirim sistemi hastalıklarına ve boğaz ağrısına oldukça iyi gelir.
  • Vücudun ihtiyacı olan tüm C vitaminini karşılayan kuşburnu gribe oldukça iyi gelir. Aynı zamanda boğazların yatışmasını ve yumuşamasını destekler.

Grip İçin Evde Tedavi Yöntemleri Neler?

Grip nasıl geçer diyorsanız evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz muhteşem kürleri deneyin!

Malzemeler: 3 tane limon, 2 tane ananas, 1 diş kadar sarımsak, 1 tatlı kaşığı kadar bal ve 1 adet zencefil

  • 3 adet limonun suyunu güzelce sıkın. Daha sonra mutfak robotuna ananas dilimlerini ve zencefili atın.
  • Güzelce karıştırın Karışımın içine bir de havanda ezdiğiniz 1 diş sarımsağı ve balı ekleyin.
  • Peki nasıl tüketilmeli? Sabahları aç karnınıza tüketmeniz daha yararlıdır. Karışımı taze olarak tüketmeye özen gösterin.
  • Düzenli kullanımlarda ise bağışıklık sistemine ciddi etkileri olduğunu fark edeceksiniz.

Ekinezya: Grip ya da nezle nasıl geçer diyorsanız ekinezya çayını deneyin. Aktarlarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Özellikle de üst solunum yollarının tedavi edilmesinde etkilidir.. Antioksidan bakımından da son derece yüksek bir bitki. Günde bir fincan kadar tüketmeniz yeterli olacak. Ancak hamile olan kişiler rezene dışındaki bitki çaylarını tüketirken dikkatli olmalıdır.

Sarımsak: Bağışıklık sistemini güçlendiren, her derde deva sarımsak gribe karşı da son derece etkilidir. Yaz nezlesi olanlarda sarımsağı limon suyu ile yutarak tüketebilir.

Adaçayı: Boğazdaki iltihapların tedavisinde oldukça etkili olan adaçayı gün içerisinde 1 fincan kadar tüketilmeli. Hazırlama aşamasında bir tutam kadar adaçayını kaynayan suya atın. Ardından beş dakika kadar bekletin. Ilık olarak tüketmeniz gerekiyor. Boğaz enfeksiyonu olanlar için kaynak ya da çok sıcak tüketilmesi uygun değildir.

Nar: Kanser gibi birçok hastalığa da iyi gelen nar içerisinde antosiyanin bileşeni bulunuyor. Özellikle de narın suyunu sıkarak her gün tüketmenizde yarar var.

Mantar: Selenyum beyaz kan hücrelerinin hastalıkla mücadele etmesinde son derece etkilidir. Mantar içerisinde ise yüksek miktarda selenyum var. Mantar ilkbahar mevsiminde çıkar. Taze aldığınız mantarı tüketerek gribe karşı önlem alabilirsiniz.

Su: Grip ya da nezle olanlar günde 2, 2.5 TL su tüketmelidir. Çünkü grip enfeksiyonu sonucunda vücutta yüksek oranda sıvı kaybı yaşanıyor.

Su gibi burun akıntısı grip ve nezle belirtileri arasında yer alır. Burun akıntısı nasıl geçer diyorsanız bunun için su ve limon kürünü deneyin. Günde 3 kez olmak üzere bu karışımı burnunuza çekin. Zamanla akıntı kesilecektir.

Gribi Önleyici Tedbirler Nelerdir?

Eğer çevrenizde grip olan kişiler çoğunlukta ise dikkatli olun! Grip oldukça hızlı bulaşan bir hastalık. Özellikle dışarıdan geldiğinizde dezenfektan kullanmalısınız. Bunun dışında dikkat etmeniz gerekenler;

  • Ellerinizi sık sık yıkamalısınız. Kağıt havlu kullanmanızda da yarar var.
  • C vitamini ve E vitamini içeren gıdalar tüketmeye özen gösterin. Bu sayede gribe neden olan mikroplara karşı vücudunuz direnç kazanacaktır.
  • Mart ve nisan aylarındaki güneş sizi kandırmasın. Grip en çok bu aylarda meydana gelir. Üşütmemek için gerekli önlemleri almanızda yarar var.
  • Yorgunluk, öksürük gibi şikayetlerin önüne geçilmesi adına doktor reçetesi ile alınan ilaçlar kullanılmalıdır

Grip İçin Ne Zaman Doktora Gidilmeli?

Eğer grip için doğal çözümler hastalığın geçmesinde etkili olmadı ise doktora gitmenizde yarar var. Bunun dışında;

  • Ateşinizi ölçün. Eğer 40 derecenin üzerine çıkıyor ise ve ateşiniz 4 gün boyunca yüksek çıkıyor ise acilen doktora gitmelisiniz.
  • Geçmeyen, inatçı öksürük içinde doktora gidilmeli. Kronik bronşit gibi daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
  • Bademcikleriniz şişmiş ise doktora gidip antibiyotik almalısınız. Doktor reçetesi dışında antibiyotik içilmemelidir.

Bu gibi durumlarda doktora giderek tedavi olmalısınız. Genellikle grip için fiziki muayene yapılır. Çeşitli vitaminler verilerek bağışıklık sistemi güçlendirilir. Bunun yanı sıra bademciklerin şişmesi, yüksek ateş gibi belirtileri olanlara ise antibiyotik yöntemi ile tedavi uygulanır.

Ayrıca tuzlu burun spreyleri de grip tedavisinde sinüslerin boşaltılması adına doktor tarafından tavsiye ediliyor. Fakat 4 yaş altındaki çocuklarda mecbur kalmadıkça sprey kullanımı uygun değildir.

Grip Ağrılarına Ne İyi Gelir?

Kas ağrıları grip esnasında oldukça rastlanılan semptomlar arasında yer alıyor. Kas ağrılarınızla boğuşurken vücudunuzda gribe neden olan mikroplar ile savaşır. Ağrılar yorgunluk ve halsizlik hissetmenizi tetikler. Hareketlerinizin yavaşlamasına neden olur. Bu süreçte ağrıların azaltılması adına sıcak duş almanızda yarar var. Hem boyun hem de kas ağrıları için son derece etkili bir yöntemdir.

Grip nedeni ile oluşan terlerden kurtulmanızı sağlar. Ayrıca doktor tarafından verilen kas gevşeltici ilaçlarda kas ağrılarının hafifletilmesinde etkilidir. Gribe ne iyi gelir diyorsanız beslenme düzeninize dikkat etmeniz gerekiyor. Hazmı kolay olan ev yapımı gıdalar tüketmeye özen gösterin. 

Gribe Ne İyi Gelir Evde Çözüm?
Portakal. Mandalina. Greyfurt. Tavuk çorbası Paça çorbası Zencefil. Limonlu çay. Ekinezya.
Grip Hastalığı Ne Kadar Sürer?
Halsizlik grip geçtikten sonra bile bir kaç hafta devam edebilir. Şikâyetler genellikle 7 gün sürer, ilk 2-3 gün içerisinde şiddetlenir ve sonrasında düzelme başlar, ancak iyileşme süresi 1- 2 haftaya kadar da uzayabilir.
Soğuk Algınlığı En Kısa Sürede Nasıl Geçer?
Nane-limon. Zencefilli bal. Tarçınlı ballı süt. Limonlu ıhlamur. C vitamini. Boğaz pastilleri. Ekinezya çayı Tavuk ve paça çorbası
Yazın Grip Olunca Ne Yapmalı?
Yaz gribine yakalandıysanız; Öncelikle aile hekimine veya uzman bir doktora başvurabilirsiniz. Bol bol su tüketmek gripten korunmak için ve bu hastalığı atlatmak için en önemli yöntemlerden bir tanesidir. Araştırmalarımıza göre vücudumuzdaki ısı düzenlemesi için bir gün içerisinde 2 litre su tüketilmelidir.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/cocuklari-gripten-korumanin-yollari/

https://sartlari.com/virus-ve-bakterilerin-neden-oldugu-hastaliklar/

https://sartlari.com/hemoroid-icin-hangi-doktora-gidilir/

https://sartlari.com/mide-agrisi-nasil-gecer/

https://sartlari.com/en-erken-hamilelik-belirtileri-nelerdir/