SGK Hasta Alt Bezi Ödemeleri İle İlgili Yeni Sut 2023-2024
Sgk hasta bezi ödemeleri 2019, sgk hasta bezi yeni sut 2019, sgk hasta bezi kullanımı
Hasta alt bezi ile ilgili yeni sut nedir konusunda sizleri bilgilendireceğimiz bu makaleden yardım alabilirsiniz. Öncelikle SUT açılımı bilgisini vererek konumuza başlayalım. SUT Sağlık Uygulama Tebliği olarak bilinmektedir. Bu tebliğ yenilendiğinden dolayı SGK hasta alt bezi ödemeleri ile ilgili yeni sut 2022-2023 konulu makalemizle sizleri bilgilendireceğiz. Bu tebliğden bahsedecek olursak ayrı başlık altında inceleyebiliriz.
SGK Hasta Alt Bezi Ödemeleri İle İlgili Sut 2022-2023
Bu konuda bulgulardanbahsedecek olursak;
Üniversite, devlet veya SGK anlaşmalı Özel Hastaneler ’den çıkarılmamalıdır,
Raporlu ve bir hekim tarafından verilmelidir,
Hasta eğer 2 yaşını doldurmuş bir çocuksa kullanabilir. 2 yaşın altına verilmez.
Raporun bitiş tarihi yazmıyorsa genellikle 2 yıl geçerlidir. Hastanede Başhekimlik mührü ve protokol numarası, doktorun kaşe ve imzası muhakkak olmalıdır.
Uygulama dozu en fazla 4 x 1 olmaktadır.
Eğer raporun bitmesine 2 hafta kalmışsa reçete 1 aylık dahi olsa 2 haftalık kısmı geri ödenir.
Hasta Bezi Kullanımı İçin Tanı ve Tedavi
SGK hasta alt bezi ödemeleri ile ilgili yeni sut 2022-2023 kullanımı için öncelikle hastalığın teşhis edilmesi gerekmektedir.
Tanı ve tedavide idrar ya da gaita inkontinası adıyla adlandırılan rektum ve mesane kontrolü olmaması sebebiyle hasta alt bezi kullanılması uygundur. Çocuklarda 2 yaşını doldurmuş çocuk alt bezleri de bulunmaktadır. Satın alırken çocuklar için kullanılması uygundur ibaresine dikkat etmek gerekmektedir.
Primer Tanı ise yaşlılarda, Parkinson, Alzheimer, Demans, bunama, yaşlılık gibi çocuklarda ise serabral palsi, spinabifida, down sendromu ve zekâ geriliği gibi hastalıklara yol açmaktadır. Ürolojik rahatsızlıklar sonucunda prostak operasyonu indontinansı da bu duruma dâhildir.
SGK hasta alt bezi ödemeleri ile ilgili yeni sut 2022-2023 yani Sağlık Uygulama Tebliği genelgelere ve yönetmeliklere uygun olarak düzenlenir. Faturanın aslı hasta bezinin fiyatına bakılmaksızın, bez başına en fazla 0,06 TL + KDV kısmı SGK tarafından karşılanmaktadır. Yani hastaya geri ödenir.
KDV oranı %18’dir.
Yani günlük doz 4 x 1 olan 1 aylık reçetede 120 adet ver bulunmaktadır. Bu bez için aylık en fazla 84,96 TL reçetede 169,92 TL geri ödenir.
İlginizi Çekebilir;
https://sartlari.com/agir-hasta-icin-okunacak-dua/
https://sartlari.com/hasta-icin-okunacak-dua/
https://sartlari.com/bagirsak-kanseri-yasam-suresi/
https://sartlari.com/sgkkaplica-tedavisi-odemeleri-2021/
https://sartlari.com/sgk-musteri-hizmetleri-telefon-numarasi/