Yumurtlama Dönemi Hesaplama | Yumurtlama Dönemi Nasıl Hesaplanır?
Hamile kalmak adına yumurtlama dönemi hesaplama oldukça önemlidir. Adet dönemi düzenli olan bayanlarda ovulasyon, kanamadan 14 gün içerisinde oluşmaktadır. Bu uygulamalar ile yumurtlama döneminiz hakkında ortalama bir gün verilecektir. Bu dönemi hesapladıktan sonra ilişkiye girme periyodunuzu çizerek olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. Adet başlamadan 17 veya 18 gün önce başlamak ve 1 hafta içerisinde 2-3 gün olacak şekilde ilişkiye girmek hamile kalma ihtimalini güçlendirmektedir. Bu anlamda adet günleri düzensiz olan bayanların yumurtlama dönemi hesaplama adına zorlanması söz konusudur. Yine de düzensiz olan bayanlarca da adet kanaması başlamadan 2 hafta önce yumurtlama meydana gelmektedir. Onlar için hesaplama güç olsa da yumurtlama konusunda hiçbir sıkıntı söz konusu değildir.
Yumurtlama Dönemi Hesaplama Nasıl Olur?
Günümüzde gelişmiş teknolojiler sayesinde yumurtlama dönemi hesaplama adına pek çok uygulama söz konusu olmuştur. Akıllı telefonlar yoluyla bu uygulamaları indirerek günleri belirlemek mümkün hale gelecektir. Yumurtlama dönemini hesaplayan bu uygulamalarda yer alan bilgiler;
- Adet dönemlerinin ortalama kaç gün sürdüğüne dair sayı vermeniz gerekmektedir
- Son adet olduğunuz tarihin ilk gününü de hesaplayıcı üzerinden göstermeniz gerekmektedir.
Bu tarihler arasında girilen ilişkilerde hamile kalma ihtimali yüksek olacaktır. Bu anlamda anne olmak isteyen kişilerin not alması gereken bazı durumlarda söz konusudur;
- Regl dönemleri
- Regl tarihleri
- Periyod süreleri
- Regl yoğunluk durumu
Yumurta döllenmesi gerçekleşmediği zaman yoğun akıntılar söz konusu olacaktır. Bu sebepten dolayı tüm bu notları elinde tutması ve bu durumlara karşı önlem alması daha faydalı olacaktır. Yumurtlama dönemlerini doğru tespit etmek adına kendi notlarınızdan yola çıkmak daha faydalı olacaktır. Nitekim kendi vücudunuzu sizden başka kimse yeterince tanıyamaz. Bu sebepten dolayı adet günlerine dikkat ederek cinsel ilişki bağlamında bir plan çıkarabilirsiniz. Yumurtaların aktif olacağı saat dilimi 12- 24 arasındadır. Bu dönemlerde döllenme olma olasılığı daha fazladır. Özellikle bu dönemlerde girilen ilişkilerde bebek olma olasılığı daha fazladır. Tüm notlarınızı alıp uygulamalar ile tespit yaptığınız taktirde olumlu sonuçlar almanız kaçınılmaz olacaktır.
Yumurtalama Dönemi Hesaplama
Ovulasyon olarak da bilinen yumurtlama yaklaşık olarak her adet döneminde gerçekleşen bir aktivitedir. Her adet döneminin ortaları civarında gerçekleşen bu olay, olgunlaşmış yumurtaların fallop tüplerinden daha net bir anlatımla döl yatağından serbest kalması ve çatlaması şeklinde özetlenebilmektedir. Söz konusu yumurtaların yaşama süresi genellikle 12 saat ila 24 saat arasındadır ve bu süre hamile kalma işlemi konusunda en müsait süreyi işaret etmektedir. Peki, yumurta döllenmezse ne türden bir süreç işler?
Yumurta döllenmediği takdirde adet döneminde yaşanan akıntıyla birlikte dışarı atılacaktır. Bu sebeple hamile kalma planları yapan bayanların:
- Adet döngülerini,
- Tarih aralıklarını,
- Süresini ve
- Yoğunluğunu bir kenara not etmesi yumurtlama dönemi hesaplama konusunda son derece faydalı olacaktır.
Böylece hem yumurtlama tarihinizi, hem de hamile kalma olasılığınızı yükseltmek amacıyla düzenleyebileceğiniz cinsel ilişki takviminizi doğru bir biçim belirleyebilirsiniz. Bu da hamile kalma ihtimalinizi ciddi oranda artıracaktır.
Yumurtlama Dönemi Nasıl Hesaplanır?
Yukarıda da kısaca değindik; bahsi geçen yumurtlama dönemi ortalama olarak adet döneminin ortalarına denk gelmektedir. Fakat bu noktada şunun tespitini yapalım; bu hesaplama normal şartlarda kabul gören ve 28 günden oluşan adet dönemi açısından doğru kabul edilmektedir. Eğer adet döneminiz 28 günlük bir sürece tekabül etmiyorsa ve farklı sürelerle tekrarlanıyorsa yumurtlama dönemi hesaplama konusunda kimi sapmalar olabilmektedir. Bu türden durumlarda, adet kanamasının başlangıç tarihi olan günden 14 gün geriye giderek yaklaşık olarak yumurtlama döneminize ulaşabilirsiniz.
Bu formüle göre adet döneminiz 28 günlük periyodik süreler dâhilinde gerçekleşiyorsa sizin hesap yapma konusunda işiniz son derece kolay; son adet kanamanızdan sonraki 14. gün sizin yumurtlama için en uygun olduğunuz zamandır. Buna karşın söz gelimi adet döneminiz 35 gün kadar sürüyorsa bu durumda adet kanaması başlangıcından itibaren 14 gün geriye gideceksiniz. Bu işlemin sonucu olan 21 sizin anahtar sayınız; zira son adet kanamasından sonraki 21. gün yumurtlama dönemi hesaplama hususunda sizin için geçerli olan tarihtir. Eğer hamile kalma yönünde planlarınız varsa bu tarihleri göz önünde bulundurarak hamilelik planları yapabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir;
https://sartlari.com/ovulasyon-yumurtlama-testi/
https://sartlari.com/gebelik-hamilelik-hesaplama/
https://sartlari.com/bebek-erkek-mi-kiz-mi-nasil-anlasilir/
https://sartlari.com/gebelik-dogum-tarihi-hesaplama/
https://sartlari.com/hamilelik-hesaplama-nasil-yapilir/