Kullanmakta Olduğumuz Takvime Göre Hangisi Tarihte Yaşanmış Gerçek Bir Gündür?
Tarihte yaşanılan gerçek gün, kullandığımız takvim nedir, kullandığımız takvime göre yaşanılan gerçek gün
Kullanmakta Olduğumuz Takvime Göre Hangisi Tarihte Yaşanmış Gerçek Bir Gündür konusunda kesin bilgi vereceğimiz makalemizi inceleyebilirsiniz. Bir yıl dörde bölünüyorsa artık yıldır. Fakat bölünemiyorsa artık yıl değildir. Nasıl mı?
Kullanmakta Olduğumuz Takvime Göre Hangisi Tarihte Yaşanmış Gerçek Bir Gündür?
Konu başlığımızda olduğu gibi Kullanmakta Olduğumuz Takvime Göre Hangisi Tarihte Yaşanmış Gerçek Bir Gündür? Sorusunda bir yıl dörde bölünüyorsa artık yıldır. Bir yıl 128’e bölünüyorsa artık yıl değildir.
Şubat ayı artık yıllarda 29 çeken tek aydır. 2011 dörde bölünen bir rakam değildir. Bu nedenle artık yıl olarak kabul edilmez. 2012 artık yıllardan biridir. Çünkü dörde bölünebiliyor. Genel kural yeni yapılan matematik hesaplamalarında kuralın tam da öyle olmadığını gösteriyor.
1582 yılından itibaren kullanılan artık yıl kuralında biraz karışık hesaplamalar vardır.
Kullanmakta Olduğumuz Takvime Göre Hangisi Tarihte Yaşanmış Gerçek Bir Gündür?
Kullanmakta Olduğumuz Takvime Göre Hangisi Tarihte Yaşanmış Gerçek Bir Gündür konusuna ilişkin olarak bölünebilen yıllar artık yıllar olarak bilinmektedir. 100e bölünen yıllar bu kuralın dışında kalmaktadır. 400e bölünen yıllar artık yıl olarak kabul edilmektedir. Bu karışıklık ortadan kalksın diye Britanyalı matematikçiler yepyeni bir kural önermektedir. Ancak bu kurala geçmeden önce neden artık yıl kuralına ihtiyaç duyulduğundan bahsedelim.
Dünya güneşin etrafında bir turu tam olarak 365.2421897 günde tamamlamaktadır. Şubat ayı içerisindeki artık yıl uygulaması ise 0.2421897 günlük küsuratı ayarlamak için kullanılmaktadır. Kuralın uygulanmaya başlandığı tarihten önceki 1582 yılda yalnızca dörde bölünen yılların artık yıl olması olarak söylenebilir. Bu durum her yıl takvimde 11 dakikalık bir zaman kaybı olması anlamını taşıyordu. Yapılan bu hesaba göre 150 yıl sonra takvimde 1 tam günlük kayma gerçekleşecekti. Günümüzdeki kural ise her geçen yılda takvimde 26 saniye kayma meydana geliyor. Yapılan hesaplara göre 4000 yılına gelindiği zaman takvimde toplamda 1 günlük kayma gerçekleşecek. Britanyalı matematikçi bulduğu yeni teknikle kayma durumunu ortadan kaldırmaktadır.
İlginizi Çekebilir;
https://sartlari.com/gebelikte-okunacak-dua/
https://sartlari.com/30-agustos-zafer-bayrami-neden-kutlanir/
https://sartlari.com/evin-huzuru-icin-dua/
https://sartlari.com/yeni-yil-mesajlari/
https://sartlari.com/yeni-yil-sozleri/