Yağlı Boya Herhangi Bir Yere Bulaştığında Nasıl Çıkartılır
Yağlı boya herhangi bir yere bulaşır mı, ele bulaşan yağlı boya nasıl çıkar, fayanstan yağlı boya nasıl çıkar
Yağlı boya herhangi bir yere bulaştığında nasıl çıkartılır? Mekanların daha temiz olması ve hoş bir görüntü için belirli dönemlerde evler, işler ve benzeri yerler boyanmaktadır. Yağlı boyalar temizlik açısından da dış etkenlere olan dayanıklılığı açısından da mekan boyamalarında en sık tercih edilen boyalardandır. Hoş da bir görsel elde edilmesine sebep olan yağlı boyalar, kıyafetlerinizde pek de hoş görünmeyecek! Özellikle boya badana işlerinde kıyafetlere bulaşan yağlı boya, yapısından dolayı son derece göz korkutuyor. Bunun yanı sıra herhangi bir yerde yanlışlıkla üzerinize değmesi halinde de aynı durum yaşanabilir. Yağlı boya lekesi olan kıyafetlerinizi artık çöpe atmıyorsunuz! Yağlı boya çıkarma yöntemleriyle artık üzerinize bulaşan boya sizi korkutmasın.
Yağlı boya lekesi nasıl çıkarılır?
Yağlı boya herhangi bir yere bulaştığında nasıl çıkarılır? Kıyafetlerimize ya da herhangi bir yere bulaşan yağlı boya artık kabusunuz olmasın. Öyle ki belirteceğimiz yöntemler ile yağlı boya lekesinden kurtulmanız mümkün. Keten, pamuklu ya da yünlü eşyalarda meydana gelen yağlı boya lekesini çıkarmak için boya ıslakken üzerine bolca pudra serpin. Sonrasında leke olan bölgeyi etere ya da alkole batırılmış temiz bir bez ile iyice silin. Bu aşamada kullandığınız maddeler yanıcı maddeler olup dikkat etmelisiniz. Silme işleminin ardından soğuk su ile iyice yıkayın.
Kurumuş yağlı boya lekesi nasıl çıkar?
Kurumuş yağlı boya lekesi için amonyak kullanmanız gerekmektedir. Yağlı boya nereye bulaşmış olursa olsun, kurumuş yağlı boya lekesinin üzerine amonyak dökerek bu şekilde yaklaşık olarak 15 dakika boyunca boyanın yumuşamasını bekleyin. Boya yumuşadıktan sonra üzerine bolca pudra serpin. Alkol ya da eterli bir bezle iyice silin ve soğuk su ile bolca yıkayın.
Beyaz kıyafetten yağlı boya lekesi nasıl çıkar?
Beyaz kıyafetinize bulaşmış olan yağlı boya lekesi için ağartıcı deterjanlar kullanmayı deneyebilirsiniz. Fakat kumaşın türüne göre ne tepki vereceğinden emin olmak için, ilk önce küçük ve görünmeyen bir bölgede denemenizi tavsiye ederiz.
İlginizi Çekebilir;
https://sartlari.com/sac-nasil-boyanir/
https://sartlari.com/sac-yaglanmasina-ne-iyi-gelir/
https://sartlari.com/sac-yaglanmasina-ne-iyi-gelir/