Balgam Çıkarmak Ciğerleri Temizler Mi | Balgam çıkarmak iyi mi? - Şartları Neler

Balgam Çıkarmak Ciğerleri Temizler Mi | Balgam çıkarmak iyi mi?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Balgam çıkarmak iyimidir, balgam çıkarma yöntemleri, hastayken balgam çıkarmak iyimidir, balgam çıkarma egzersizleri

Anasayfa > Genel > Balgam Çıkarmak Ciğerleri Temizler Mi | Balgam çıkarmak iyi mi?
14 Şubat 2019
3.163 okunma
Balgam Çıkarmak Ciğerleri Temizler Mi | Balgam çıkarmak iyi mi?

Evet, balgam çıkarmak akciğerde ve broşlarda yani solunum yolu sisteminde var olan enfesksiyonun dışatı atılmasıdır. Çıkarılan şey vücudumuza yerleşen o enfeksiyonun parçalarıdır. Vücut onların oluşmasından hoşlanmaz. Yabancı bir madde olarak düşünür ve bunu öksürük yolu ile tek çıkış yolu olan boğazdan atmaya çalışır.

Yani balgam çıkarmak iyidir ve ciğerleri temizler.

Balgamı söktürmek için;

1.yol; 

Bir kaba bal koyun, üzerine biraz karabiber ve çörek otu döküp karıştırarak yiyin.

2. yol;

Su kaynatın içine bal koyun ve karıştırın. Ilık olduğundan yavaşça suyu için.

3. yol;

İlaç kullanmak. Balgam için öksürük şurubu ya da pastil yazabilir doktor. O ilaçları kullandığınızda, enfeksiyon yani balgam yapıştığı yerden ayrılır ve mideye iner. Mide de bir güzel etkisiz hale gelir ve siz fark etmeden dışkı yoluyla vücuttan atılır.

4. yol; 

Meyve ya da şifalı ot çayları içmek de tutunan balgamı yumuşatacağından ağız yolu ile dışarı çıkmasını kolaylaştırır.

5. yol;

Bir bardağa yarım limon sıkın, üzerine biraz nane ekleyin, kekik de ekleyebilirsiniz. Azıcık bal koyun karıştırın ve bir yudumda içerek yavaşa boğazınızdan geçmesine izin verin. Zaten yarım limon bir yudum kadar olacaktır yavaşça boğazınıza temas ederek inerken balgamı söker.

Peki; 

Ciğerler nasıl temizlenir? Balgam çıkarmak ciğerleri temizler mi? Balgam, boğazı ve akciğeri kapsamakta olan mukus salgısıdır. Söz konusu mukus solunum yollarının korunmasını sağlamaktadır. Hastalık yaşadığımızda ya da yaşanılan hastalığı tam anlamıyla atlatamadığımız zaman akciğerde balgam oluşumu başlar. Söz konusu balgam öksürüğe, tıkanıklığa, acıya, solunum problemlerine ve beraberinde istenmeyen daha pek çok duruma sebep olur. Son derece rahatsızlık veren bu durum günlük hayatımızda huzursuz olmamıza sebep olmaktadır. Bu gibi durumlarla karşılaşmanız halinde bir doktora gitmeniz halinde uygulanacak tedavi yöntemine ek olarak balgam söktürücü ilaçlar ya da şuruplar da yine doktor reçetesi ile verilmektedir.

Balgam çıkarmak zararlı mıdır?

Balgam, vücut tarafından aşırı mukus üretilmesi durumunda ve öksürüldüğü zaman, solunum sistemi tarafından üretilmekte olan maddedir. Vücudun geçirdiği bir enfeksiyon esnasında, söz konusu olan mukus enfeksiyonun neden olduğu bakterileri ya da virüsleri ve de bağışıklık sisteminin enfeksiyon ile savaşmakta olan hücreleri içermektedir. Balgamın aslında kendisinin bir tehlikesi yoktur, fakat miktarı artarsa balgam solunum yollarını tıkayabilmektedir. Genelde öksürük yolu ile dışarıya atılır ve de genelde boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, burun akıntısı gibi belirtiler ile birlikte ortaya çıkmaktadır.

Balgam çıkarırken ciğerler temizlenir mi?

Balgam çıkarmak ciğerleri temizler mi? Akciğerleri korumak amacıyla üzerini kaplayan mukus bazı dönemlerde miktar olarak artmakta ve öksürük ile birlikte dışarıya gelmektedir. Öksürmek de balgam atmak da ciğerleri korumak amacıyla vücudun vermiş olduğu bir tepki olup, aşırı balgam çıkarmanız durumunda bir doktora gitmenizi tavsiye ederiz.

Balgam tedavisi nasıl olur?

Aşırı balgam çıkarma gibi normalin üzerinde sorunlar yaşamanız bir hastalığın habercisi olabilir. Bu tarz durumlar yaşamanız halinde bir doktora görünmelisiniz. Doktorlar sebebini ve de tedavi yöntemini belirleyecektir. Genelde balgam şurupları ve ilaçları söz konusu tedaviye ek olarak verilmekte olup eğer balgam durumunuzun sebebi başka bir hastalıksa o yönde bir muayene edilir ve de tedavi yöntemi başlatılır.

Akciğer balgamı ne söker?
Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.
Hangi balgam tehlikeli?
Kırmızı balgam tehlikeli sayılabilecek bir balgam türüdür. Kan ile birlikte kırmızı balgam da görülür.
Balgam hangi hastalığın belirtisidir?
Vücutta solunum sisteminin bakterilerle iltihaplanması nedeniyle oluşan balgam yeşil renkte olabilir. Özellikle akciğer apsesi, kronik bronşit, bronşektazi, zatürre gibi akciğer hastalıklarında kişilerde yeşil balgama rastlanır. Astım hastalarında da yeşil balgam görülebilir.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/2021-yeni-kimlik-basvurusu-nasil-yapilacak/

https://sartlari.com/akciger-kanseri-3-evre-ne-kadar-yasar/

https://sartlari.com/akciger-kanseri-belirtileri-nelerdir/

https://sartlari.com/yagli-boya-herhangi-bir-yere-bulastiginda-nasil-cikartilir/

https://sartlari.com/uyku-apnesine-iyi-gelen-yiyecekler/