Bebeklerde Reflü nasıl geçer? | Bebeğimin reflüsü var ne yapmam lazım?
Bebeklerde reflü, bebeklerde reflü ne zaman geçer, bebek reflüsü, bebeklerde reflü bitkisel tedavi, çoçuklarda reflü nasıl geçer, bebeklerde reflü öksürüğü nasıl geçer, bebeklerde reflü tedavisi ne kadar sürer, bebek reflüsü nasıl anlaşılır
Reflünün sadece yetişkinlerde olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çocukların %20’sinde reflü görülmektedir. Bebeğiniz yediğini kusuyor ve hızla kilo kaybı yaşıyorsa ilk bakılması gereken hastalık reflüdür. Bebekle reflü belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir tüm bilgiler yazımızda.
Reflü Belirtileri Nelerdir?
- Bebek emzirirken sütü tükürüyor ve hemen ardından kusuyorsa
- Kalıcı öksürüğü varsa
- Beslerken güçlük çekiyorsanız
- Aşırı ağlıyor ve emzirilmek istemiyorsa
- Kulak enfeksiyonu sorunu yaşıyorsa
Dikkat! Bebeğiniz reflü olabilir.
Reflü Gelişme Geriliğine Neden Olur mu?
Özellikle erken doğan bebeklerde reflü çok daha sık görülmektedir. Yemek borusu ve mide probleminden ötürü yeterince beslenemeyen bebeklerin kilo alımı daha yavaştır ve gerekli takviyeleri alamazlar bu sebepten fizyolojik olarak gelişme geriliğine neden olabilmektedir.
Reflüyü Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?
- Mide asidi için doktorun önerdiği ilaçlar verilmelidir.
- Emdikten sonra en az 45 dakika dik tutulmalıdır.
- Uyumadan en az 2 saat önce emzirme işlemi bitirilmelidir.
- Uyurken başının dik durması sağlanmalıdır.
- Mide hareketini arttıracak egzersizler yaptırılmalıdır.
- Azar azar ve daha sık emzirilmelidir.
- Ek gıdaya başlamış çocuklar için mandalina, portakal, çilek, fındık ve fıstık gibi reflüyü tetikleyen gıdalardan kaçınılmalıdır
Bebek Reflüsü Tedavi Yolları
Bebeklerde mide problemleri ilk 3 ayda normal kabul edilir ve ileride geçeceği kabul edilir ancak bebek yaşına girdiyse ve hala aynı problemleri yaşıyorsa reflü hastalığı tanıdı koyulur. İlaçla tedaviden önce anne ve babalar alışkanlıklarını da değiştirerek evde tedavi yöntemlerini deneyebilir. Örneğin anneler bebeklerini tek bir göğüs ile az az beslemelidir. Besledikten sonra gazının çıkmasını mutlaka sağlamalıdır.
Bebeği omuza yatırarak gazını çıkarmaya çalışmak yanlış bir yöntem olacaktır. Başınızı elinizle tutup dil bir şekilde size temas etmeden ve karnına baskı yapmadan sırtını sıvazlamalısınız. Biberon ile besliyorsanız deliğin küçük olması önerilir. Büyük delikten hava geçeceği için bebeğin karnında şişme yapacaktır. Anne sütüne ek olarak inek sütü kullananlar inek sütünü kesmeli mama kullananlar içerisinde inek sütü olmadığından emin olmalıdır.
Doktor tedavisi genel olarak 4 ve 6 ay kadar sürmektedir. Bu süre zarfından iyileşmeyen reflü için cerrahi tedavi yöntemine geçilir. Mide kapağına yapılan işlem oranı çok düşüktür.
İlginizi Çekebilir;
https://sartlari.com/reflu-nasil-gecer/
https://sartlari.com/mide-agrisi-nasil-gecer/
https://sartlari.com/bebeklerde-hickirik-neden-olur/
https://sartlari.com/mide-kanseri-4-evre-ne-kadar-yasar/
https://sartlari.com/hamilelikte-kasik-agrisi-ne-zaman-baslar/