Diş Ağrısı Nasıl Geçer | Diş ağrısını en çabuk ne keser? - Şartları Neler

Diş Ağrısı Nasıl Geçer | Diş ağrısını en çabuk ne keser?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

20lik diş ağrısı nasıl geçer, diş ağrısı için ağri kesici, diş ağrısına ne iyi gelir, diş ağrısı için zeytin, yirmilik diş ağrısı, yirmilik diş ağrısı nasıl geçer?

Anasayfa > Genel > Diş Ağrısı Nasıl Geçer | Diş ağrısını en çabuk ne keser?
29 Mart 2019
1.281 okunma
Diş Ağrısı Nasıl Geçer | Diş ağrısını en çabuk ne keser?

Ağrıyan bölgeye buz uygulayarak diş ağrısı ile başa çıkabilirsiniz. Bunun yanı sıra tuzlu su ya da üzüm sirkesi ile gargara yaparak da diş ağrısını geçirmeniz mümkün. Ancak uzman bir diş hekimi ile görüşme sağlamanızda yarar var. Dişlerin düzenli bir şekilde fırçalanması ve düzenli diş doktoruna gidilmesi gerekiyor.  Diş ağrısı neden olur, doğal çözümler ile diş ağrısı nasıl geçer? diye merak edenler için detaylar yazımızda.

Close-up of sad face of young Caucasian businesswoman having toothache, touching her cheek

Diş Ağrısı Neden Olur?

Diş ağrısı neden olur, dişlerinizde çürük olduğunda dişin içerisinde yer alan sinirler, damar peketi etkiler ve bu durum ağrıların oluşumuna neden olur. Diş ağrısının birçok farklı nedeni olabilir.  Özellikle 20’lik diş çıkarırken, diş eti iltihaplarında ya da diş dolgusu hasar gördüğünde şiddetli ağrılar oluşabilir.

  • Diş, diş eti ya da kemik kaynaklı olarak dişte hissedilen ağrılar çeşitlilik gösterir.
  • Ağrı çürük iki diş arasında sıkışan gıdanın yaptığı basınç ile oluşabilir.
  • Dişte oluşan çeşitli çatlaklarda diş ağrısına neden oluyor.
  • Diş minesinde görülen aşınmalar, diş açılması ile açığa çıkan kök yüzeyi ve sinüzitte diş ağrısı oluşumunu tetikliyor.
  • Ağız hijyenine önem verilmemesi, 20’lik diş, iltihaplar da diş ağrısına neden olan faktörler arasında.

Diş Çürüğünde Ağrı Nasıldır:  Öncelikle dişin en dış katmanı olan minede herhangi bir şekilde sinir bulunmaz. İçteki dokulara doğru ilerledikçe ağrı hissi artar. Çürüğün ilerlemesi ile dişin içinde bulunan sinirler zedelenir. Başlangıçta hafif bir ağrı hissedilir, çürük ilerledikçe ise ağrı şiddetlenir. Diş çürüğü ağrıları soğuk ya da sıcak uyaranlar olduğunda ya da yemek yerken, çiğneme esnasında oluşur ve uzun süre devam eder.

Gece Ağrısı Nedir: Genellikle diş ağrılarının çoğu geç saatlerde şiddetleniyor. Bunun nedeni çürümüş olan dişin iltihaplanmaya başlaması.  Diş içerisindeki sinir ve damar baskı oluşumu ile gece uyandıracak şekilde zonklamaya neden olur. Diş ağrısı nasıl geçer kesin çözüm tabiî ki doktora gitmek. Doktor size en uygun tedaviyi bulacaktır. Ancak doktora gidemiyorsanız buz ile ağrıyan yere baskı uygulamanız ağrının şiddetini azaltacaktır.

Diş Ağrısına Çözüm Önerileri Neler?

Genellikle diş doktoruna gidene kadar ağrıyı hafifletmek adına doğal çözümler ararız. Bu sebeple diş ağrısına ne iyi gelir ağrı çekenlerin en çok sorduğu sorular arasında.

  • Karanfil yağı, tuzlu su ile gargara, buzla kompres gibi çeşitli yöntemleri deneyebilirsiniz.
  • İlk olarak diş ağrısını gidermek adına dişlerinizi fırçalayın ve ağzının ferahlamasını sağlayın.
  • Fırçalama işlemlerinde çürüğe sıkışmış olan ve ağrıya neden olan besinler uzaklaşır.
  • Bunun yanı sıra dişlerin diş ipi kullanılarak temizlenmesi ve fırçalanması da ağrının azalmasına yardımcı olur.
  • Tuzlu su gargarası diş ağrılarına iyi gelen çözümler arasında yer alır. Tuzlu su bakterilerden arınılmasında ve şişkinliğin azalmasında son derece etkilidir.
  • Sirkeli su da aynı şekilde açık diş çürüklerinde ve diş etinde dezenfektan etkisi yaratır.
  • Özellikle de gece vakti gelen ağrılar bizi oldukça zor durumda bırakabilir. Uzun süren ağrılar uykusuzluğa neden olur.
  • Yüksek bir yastık kullanmanız, çene bölgesinin sızlamasına bir önlem almanız açısından önemlidir.
  • Diş ağrısına zeytin tedavisi de uygulanır. Bunun için tek yapmanız gereken şey siyah zeytinin çekirdeğini çıkarıp ağrıyan bölgeye 10-15 dakika kadar bastırmak.

20lik diş ağrısına ne iyi gelir; diş ağrısı denildiğinde akla ilk gelen şeylerden biri karanfildir. Kuru karanfil anestezik özelliklere sahiptir. Bakterileri öldürür ve diş macunu içerisine de koyulur.

Kuru karanfili ağrıyan bölgeye koyup beklettiğinizde uyuşukluk hissi ile ağrı azalır.

Antibakteriyel özelliğe sahip olduğundan dolayı da diş ve diş eti çevresinde bulunan zararlı bakterileri uzaklaştırır.

Buz Uygulaması: Ağrı olan bölgeye buz kompresi uygulayıp ağrının şiddeti azaltılabilir. Öncelikle buzu havlu ya da beze sararak dışarından ağrıyan bölgeye tutmanız gerekiyor.  Direkt olarak diş üzerine uygulamak ters tepki yaratabilir.

Sarımsak: Diş ağrısı için sarımsak da oldukça etkilidir. Çürük diş üzerinde ezdiğiniz sarımsağı bekletin. Böylelikle bakterilerin yok edilmesini de sağlayacaksınız.

Çörek Otu: Çörek otunu uyuşturucu etkisi olmamasına rağmen düzenli olarak kullanılması diş ağrısına  neden plan faktörlerin yok edilmesini sağlıyor.  Bunun için iki su bardağı sirkeye 1 tatlı kaşığı kadar çörekotu koyup kaynatmalısınız. Daha sonra soğuyunca gargara yapın.

Zerdeçal: Antibakteriyel özelliği ile diş ağrısına iyi gelen doğal tedavi yöntemlerinden biri de zerdeçal. Zerdeçalı su ile karıştırın ve hamur haline gelene kadar ağrıyan dişinizin üzerine uygulayın.

Alkol: Alkol içerisine pamukla sarılı bir çubuk batırılmalı. Ardından bu çubuğun üzerine nane ve karabiber batırarak dişinize sürmeniz uyuşturucu etki yaratacaktır. Ağrının şiddeti azalır.

Diş Ağrısı Tedavisinde Hangi Yöntemler Uygulanır?

Diş ağrısının tedavi edilmesi adına öncelikle uzman bir diş doktoruna gitmenizde yarar var. Diş doktoru dişinize uygulanacak en uygun tedavi yöntemini belirler.

  • Eğer dişinizde iltihap var ise öncelikle bu iltihabın yok edilmesi adına antibiyotik verilir.
  • Diş ağrısı ağrı kesici de iltihap yanında verilen ilaçla tedavi yöntemleri arasında yer alıyor.
  • İleri derecede çürükler için diş çekici uygulanır. Eğer geri dönülmez bir şekilde iltihaplanma yok ise sinirlerin güçlendirilmesi adına kanal tedavisi ya da dolgu uygulanır.

Diş Eti Hastalıkları: Dişte ve diş etinde bakteriler enfeksiyona uğradığında diş eti hastalıkları meydana gelir. Diş eti hastalıkları da ağrılara sebebiyet veriyor. Bu ağrılardan kurtulmak adına diş hekimleri ile görüşme sağlanır. Dişlerinizi günde en az iki kez fırçalamanızda oldukça önemlidir.

Diş Çekimi: Kanal tedavisine rağmen kurtulamayan, apseli dişlerde çekim yapılır.  Dişeti iltihabı sebebi ile sallanan dişler içinde diş çekimi yöntemine başvurulur. Diş çekimi olmaması adına düzenli olarak diş doktoruna gitmeniz, diş bakımına önem vermeniz ve ağrıları hafife almadan uzman bir doktor ile görüşmenizde yarar var.

Kanal Tedavisi: Damar ve sinir paketindeki pulpanın alınması kanal tedavisi olarak adlandırılır. Kanal tedavisi sonrasında dişin içerisine dolgu işlemi uygulanır. Dolgulu diş ağrısına ne iyi gelir; dolgulu diş ağrısı içinde aynı şekilde buz uygulaması yapabilir, karanfil tedavisine başvurabilirsiniz. Ancak kısa süre içerisinde diş doktoruna gitmeniz gerekiyor.

Çürük Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Dişleriniz çürük ise fırçalamayı denemelisiniz. Çürüğe sıkışan ve ağrılara neden olan besinler bu sayede dişten uzaklaşır. Çürüğe kolayca ulaşabiliyor ise alkol damlatılmış olan kürdan ile çürüğün içinden besini çıkarın. Tuzlu su ile birkaç kez gargara yapın. Bu sayede tuzlu su ile diş etindeki bakteriler uzaklaşır.

10 tane kuru karanfili öğütüp yarım su bardağı ılık suda demleyip bu suyu soğuttuktan sonra gargara yapın. Ayrıca sarımsağı çürük diş üzerine koyarak bekletin. Diş ağrısı için ilaç önerileri uzman kontrolü dışında kullanılmamalı. Ancak evinizde doğal yöntemler ile diş ağrınızı hafifletmeniz mümkündür. Dişiniz dolgulu ise ilgili bölgeyi soğutmak için küçük buz parçalarını havlu ile sararak dişinize uygulayabilirsiniz.

Diş Ağrısını En Çabuk Ne Keser?
Gargara yapmak: Sirkeli su ile tuzlu suyu karıştırıp, gargara yapın. Diş ağrısına uyuşturucu etki yaparak diş ağrısını azaltacaktır. Dezenfekte etkisi olduğu için dişi bakteri ve mikroplardan arındıracak, şişlik varsa şişliği azaltacaktır. Buz Uygulaması: Buzu ağrıyan dişin olduğu bölgeye uygulayın.
Çürük Diş Ağrısına Evde Ne İyi Gelir?
Tuzlu suyla çalkalamak, çürüğün içindeki yiyecek artıklarını temizler ve iltihabı hafifletir. Ağzınızı sıcak veya soğuk suyla çalkalamayın. Aşırı sıcak ve soğuk çürük ağrısını daha da kötü bir hale getirebilir. Karanfil yağı, diş çürüğü ağrısı için başka bir geçici etkili ağrı kesici yöntemdir.
Doktora Gitmeden Diş Ağrısı Nasıl Geçer?
Sıcak su kompresi ve sıcak suyun ağız içinde çalkalanması ağrıyı hafifletmede işe yarar bir çözümdür. Tuzlu su veya üzüm sirkesi ile gargara yapın; kısa süreli çözümlerden biri olan tuzlu su veya sirke gargarası diş ağrısını dindirmektedir ve en azından bir süre rahatlatır, dişlerin uyuşmasını sağlar.
İbrahim Saraçoğlu Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?
Nar suyunu ağız içinde beklettiğinizde diş ağrılarınızı kısa bir süre içinde dindirebilirsiniz. Nar suyu ile gün içinde gargara yapmak, diş ağrılarınızı yok edecektir. Aynı zamanda olası bir diş eti iltihaplanmasını da önleyecektir.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/dis-agrisi-icin-dua/

https://sartlari.com/dis-agrisi-icin-okunacak-dua/

https://sartlari.com/mide-agrisi-nasil-gecer/

https://sartlari.com/agri-icin-okunacak-dua/

https://sartlari.com/bas-agrisi-icin-okunacak-dua/