Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı? - Şartları Neler

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Anasayfa > Genel > Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı?
28 Nisan 2021
652 okunma
Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı?

Beslenme düzenini etkileyen pek çok unsur, özellikle hamile bayanlar için önemlidir. Beslenmenin yanı sıra, psikolojik hissedilen duygu yoğunluklarının da etkili olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle de bebeğin sağlığı açısından uygun olan tavırların her zaman için sergilenmesi ve uygun prosedürlerin ele alınarak sağlıklı beslenme anlamında büyük yollar kastedilmelidir. Hamilelikte beslenme nasıl olmalı sorusunda, bebeğin gelişim süresinde ve haftalık dönemler baz alınarak bir beslenme içeriği oluşturulabilir. Bu bebeğin büyüyüp rahimde gelişme temellerini atarken ve doğuma kadar olan süre içerisinde aksatılmadan meydana getirilmelidir. Beslenme düzeninin ve işleyişinin bu yüzden belirli haftalık aşamalarına bölünmesi ve bunun ay üzerinde hesaplanması de önemli olan unsurlar arasındadır.

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı, Beslenme Düzenleri

Kesin ve net bir biçimde bir annenin beslenme düzeninde uygulaması gereken adımlar, bebeği ve kendi sağlığı açısından önemlidir. Öncelikle;

  • Yağ kavramının azaltılması ve çok sevilse de yağ oranı yüksek olan tüm yiyeceklerden uzak durulmalıdır,
  • Doyma hissinin doğru bir şekilde alınması ve bunun bebeğe aktarılmasının bilincinde olmakta oldukça önemlidir.
  • Hamilelik evresinin son 3 ayı içerisinde bebeğin fiziki ağırlığı ve diğer organları şekillenmeye başlayacağı için bu süre içeresinde beslenmenin önemi oldukça yüksektir.
  • Klasik olsa da her zaman doğal ve organik kalıplarına uyan, sebze ağırlıklı olduğu kadar, et ağırlıklı da yiyecekler tüketilmelidir.
  • Özellikle hazır meyve suyu tüketilmemelidir. Bu oldukça dikkat edilmesi gereken hususların başında geliyor. Organik ve kendi eliniz ile sıkma meyve sularının içilmesi gerekiyor.

Aynı zamanda anne birşeyi yemek istemiyorsa onu yemek için kendini çok fazla kasmamalıdır. Yemek istediğini yemelidir. Bu çoğu zaman vücudunun o besin üzerinde alacağı mineral, vitamin gibi şeylere ihtiyacı olduğunu da gösterebilir. Bu nedenle çok fazla çerçeveyi kısmamalı ve herşeyden bir annenin kendini soyutlamaması gerekiyor. İsteyeceği, zararı olmayacağını düşündüğü ve sevdiği yiyecekleri de gerektiği kadar tüketerek, doğru bir bilinçlenme döngüsünü oluşturması oldukça önemli olduğunu da söylemekte yarar vardır. Unutulmaması gereken bir diğer etmen ise, kalori alımıdır. Bu alımlar normalde 300 ve 400 kalori kadar fazla olabilir ve bu bebeğin gelişim süreci için doğrudan etkili olan bir durumdur.

Hamilelikte ne yenmez?
Az pişmiş ya da çiğ et., az pişmiş ya da çiğ yumurta, alkol, çiğ balıklar ve sakatatlar, hazır gıdalar, iyi yıkanmamış meyve ve sebzeler, kafein, bazı balık türleri
Hamilelikte hangi yiyecekler bebeğin zekasına faydalı olur?
Anne adayının tükettiği bazı özel besinler bebeğin zekasını doğrudan etkiliyor. Fındık, fıstık, ceviz gibi omega 3 içeren kuruyemişlerin yanı sıra taze nane, maydanoz ve yeşil biber bebeğin zeka gelişimini destekliyor. Hamilelik döneminde doğru beslenme hem anne hem de bebeğin sağlığı için hayati önem taşıyor.
Hamilelikte ne zararlıdır?
Sigara Alkol Uyuşturucu maddeler Röntgen filmi çektirmek Tomografi (CT) Tatlandırıcılar (Fazla kullanılırsa) Sauna, hamam, kaplıca Çiğ et, çiğ köfte, iyi pişmemiş yumurta, pastörize edilmemiş süt
Hamilelik döneminde nasıl beslenmeli?
Annenin günlük olarak en az tek bir öğünde; kırmızı et, balık, kurubaklagil gibi bir protein kaynağını; günlük 3 bardak süt veya yoğurdu; günlük 5-6 porsiyon kadar sebze ve meyve tüketimini tamamlanması ve karbonhidrat olarak; kepekli ürünler değil tam buğday ekmeği, tam tahıl ekmeği, çavdar ekmeği gibi vitaminler

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/gebelikte-beslenme-listesi/
https://sartlari.com/hamilelikte-kasik-agrisi-ne-zaman-baslar/
https://sartlari.com/hamilelikte-sac-dokulmesi/
https://sartlari.com/hamilelikte-hafta-hafta-bebek-gelisimi/
https://sartlari.com/hamilelikte-okunacak-dua/