Hamilelikte Hafta Hafta Bebek Gelişimi | Bebek Gelişimi - Şartları Neler

Hamilelikte Hafta Hafta Bebek Gelişimi | Bebek Gelişimi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Anasayfa > Genel > Hamilelikte Hafta Hafta Bebek Gelişimi | Bebek Gelişimi
26 Nisan 2021
977 okunma
Hamilelikte Hafta Hafta Bebek Gelişimi | Bebek Gelişimi

Hamilelikte hafta hafta bebek gelişimi konusu kadınların özellikle ilgisini çekiyor. Konuyu sizler için araştırdık. Bu bebek gelişim süreçleri genel olarak Trisemer adı verilen 3 aylık 3 adet döneme ayrılmıştır. Bu dönemde yaşanan gelişmeler şu şekildedir.

Hamilelikte Hafta Hafta Bebek Gelişimi Nasıl oluyor da Büyüyorlar?

  1. İlk üç aylık dönemde bebeklerin organlarındaki gelişim tamamlanmaktadır. Bu gelişim sürecinde vücut hamileliğe ayak uydurmaktadır.
  2. İkinci üç aylık dönem olarak tanımlanan ikinci trisemerde bebeğin organ gelişimi hızla devam eder. Organlar büyümeye başlar. Artık kadın gebeliğe tümü ile adapte olmuştur. Karın belirginleşmiştir.
  3. Üçüncü üç aylık dönem olarak isimlendirilen üçüncü trisemer ise artık doğum sürecini de içine kapsayan en önemli ve yorucu süreçtir. Bu süreçte bebeklerin akciğerleri olgunlaşır. Bu süreçte gerçekleşenlerin tamamı bebeğin doğum öncesi son hazırlıkları şeklindedir. Kadınlar da doğuma ruhsal ve bedensel olarak bu son dönem içinde hazırlanmaktadır.

Hamilelikte hafta hafta bebek uzman doktorunuz tarafından takip edilmelidir. Ancak bu şekilde bu tarz riskli dönemleri kolay bir şekilde atlatma şansınız bulunmaktadır. Hamilelikte hafta hafta bebek gelişimi konusunda sitemizde yer alan videoları izlemek size de iyi gelecek ve sürece psikolojik olarak hazırlanmanızı sağlayacaktır. Gebelik dönemleri konusunda detaylı bilgi edinmek önemlidir. Bu süreçler ile ilgili olarak kulaktan dolma aldığınız bilgiler sizi sıkıntıya sokabilmektedir. Türkiye’de özellikle insanların hamilelik hikayeleri ve tavsiyeleri bitmek bilmiyor. Bu yüzden zarar gören birçok insan mevcut siz de kendiniz için doğru hekimleri seçerek ve bilimsel yöntemlere ayak uydurarak çok daha net verilere ulaşabileceksiniz. Birçok insan kaliteli bir şekilde bu süreci yöneterek kolay bir şekilde hamilelik sürecini atlatabiliyor. Özellikle son dönemde tıpta gelişen teknikler sayesinde süreçleri atlatma imkanı çok daha kolay. Siz de bu tarz süreçleri doğru tıbbı destek, sağlıklı besleme ve düzenli hareket ile geçirebilirsiniz. Bu süreçleri sağlıklı geçirmeniz hamilelik sonrası dönemi de çok daha iyi bir şekilde atlatmanıza yardımcı olacaktır. Yanlışların özellikle bu tarz konularda dönüşü olmadığını unutmayın ve seçimi bilimden yana kullanın.

Bebeğin yerleşmesi ne kadar sürer?
Oluşan embriyo yaklaşık 7 ila 10 gün süren bir yolculuk sonunda anne rahmine ulaşır ve oraya yerleşir. Embriyo anne rahmine yerleşirken dokuları zedeler ve bir miktar vajinal kanama olmasına sebep olur. Bu kanamaya implantasyon yani yerleşme kanaması denir.
Bebeğin organları kaçıncı haftada tamamlanır?
Bebek 10. haftadan itibaren idrar üretmeye başlar. Böbrekleri artık daha iyi çalışıyordur. Üretilen idrar, amniyon sıvısı içine boşalır ve sıvının devamlılığını sağlar. 12. hafta itibari ile artık bebeğin bütün organları gelişimini tamamlamış ve hacim olarak büyümeye başlamıştır.
Anne karnında bebeğin yüzü ne zaman oluşur?
Artık ultrasonda tam olarak görülmeye başlanan bebek için 6. hafta itibariyle yüzünün şekillenmeye başladığı ve kulak-burun çukurlarının oluşmaya başladığı söylenebilmektedir. Daha da büyüyen ve belirginleşen bebeğin kol ve bacakları da gelişecektir.
4 haftalık bebek anne karnında nasıl olur?
Hamileliğin 4. haftasında bebeğinizin boyu yaklaşım 1 mm, yani bir haşhaş tohumu kadar! 8 haftalık olana kadar ona ’embriyo’ denilecek. Şimdilik yalnızca bebeğinizin kalbini ve kafasını oluşturacak olan yapılar gelişiyor, hamileliğin 10 haftasına gelindiğinde bebeğinizin iç organları da gelişmeye başlamış olacak.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/gebelik-hamilelik-hesaplama/
https://sartlari.com/facebook-otomatik-video-oynatma-kapatma/
https://sartlari.com/8-aylik-gebelik-goruntusu/
https://sartlari.com/hamilelikte-beslenme-nasil-olmali/
https://sartlari.com/bitkilere-okunacak-dua/