İngiltere Neden Avrupa Birliği'nden Çıkmak İstiyor? - Şartları Neler

İngiltere Neden Avrupa Birliği’nden Çıkmak İstiyor?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

İngiltere’nin ab’den ayrılması makale, ingiltere avrupa birliğinden çıktı mı 2019, ingiltere ab’den ayrıldı mı 2019, ingiltere avrupa birliği’nden cikarsa ne olur, ingiltere nin ab den çıkışı

Anasayfa > Genel > İngiltere Neden Avrupa Birliği’nden Çıkmak İstiyor?
13 Şubat 2019
1.125 okunma
İngiltere Neden Avrupa Birliği’nden Çıkmak İstiyor?

İngiltere, yüzde 4’lük bir fark ve beklenmeyen bir sonuç nedeniyle Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı verdi. Bu karar, her zaman referandumda bağımsızlık için oy kullanan İskoçya ve Kuzey İrlanda’nın Büyük Britanya’dan ayrılmasına yol açabilir. Avrupa Birliği yok olur mu? İngiltere neden Avrupa Birliği’nden çıkmak istiyor?

İngiltere Ne Diyor?

İngiltere, 1993’te AB’nin kuruluşundan bu yana birliği ilk çeken ülke olacak. Üstelik, Batı başkentinin en güçlü üyelerinin merkezidir. ABD’nin Avrupa kıtasından en katı müttefikinin ayrılması ve Avrupa Birliğinin dağılması anlamına bile gelebilir.

İskoç Başbakanı Nicola Osetrin, ülkesinin geleceğini AB’nin bir parçası olarak gördüğünü söyledi. Bu nedenle, son referandumda oyların yüzde 55’i ile İngiltere’de kalmaya oy veren İskoçya şimdi bağımsızlığını ilan etmek ve AB’ye katılmak isteyebilir.

AB’deki Direnç Mi?

İngiltere ve diğer birçok Avrupa ülkesi Avrupa Birliğine güvenmiyor. Bu her zaman böyle olmuştu. Roma Antlaşması’nın imzalanmasından sonra bu konu gündemdeydi.

İngiltere, AB ile ortak ekonomik çıkarlara gönüllü katılımıyla uluslar üstü yönetime katılarak daha fazla refah ve demokrasi elde etmek istiyor. Ancak, en başından beri, AB’nin temel felsefesine yönelik çok güçlü bir siyasi eğilim var. Seçmedikleri kurumlara karşı çıkıyorlar. Seçmedikleri kurumların kendilerini içeren kararlar almasını empoze ediyor olarak görüyorlar. Bu bölüme göre, AB’nin hedefi belli değil. AB birliği felsefesi, İngilizler için hiçbir şey ifade etmiyor.

Sürdürülebilirliğe Giriş Olacak Mı?

Ekonomik zorluklar ve göçmenler sorunu bu tabloyu güçlendirdi. İngiltere’den sonra, tartışma Fransa ve Hollanda’da da başladı. Avrupa Birliği’nin çöküşü hakkında konuşmak için henüz çok erken. Böyle bir risk var ama çok katmanlı bir süreç.

Tek bir Avrupa Birliği hakkında konuşmuyoruz, Schengen var, bir Avrupa pazarı var, Avrupa savunma ve güvenlik konuları var… Bu aşamada, yeni sendikalar gelişebilir.

Bütün bunların yanı sıra, yoğun bir istikrarsızlık dönemi de var. Avrupa menfaatlerinde istikrarsızlık Türkiye’ye girmek de olabilir. Türkiye, zaman zaman Avrupa Birliği’ne cevap verse de, Avrupa Birliği’nin istikrara kavuşma döneminin Türkiye’deki etkisi olumlu olabilir. Bu aşamada İngiltere neden Avrupa Birliği’nden çıkmak istiyor soruları aslında bizleri de ilgilendiriyor.

Birleşik Krallık Avrupa Birliği'nden ayrıldı mı?
Genel seçimden sonra Avrupa Parlamentosu geri çekilme anlaşmasını onayladı ve 31 Ocak 2020’de, saat 23:00’de Birleşik Krallık resmî olarak Avrupa Birliği’nden ayrılmıştır. Brexit referandumundan sonra Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron istifa etti.
İngiltere Avrupa Birliğine ne zaman girdi?
Bu ülkelere ilişkin genişleme süreci 1969 yılında De Gaulle’ün Fransa Cumhurbaşkanlığından istifa etmesinden sonra başlamış ve 1 Ocak 1973’te üyelerin AB’ye katılımıyla son bulmuştur.
İngiltere para birimi neden Euro değil?
Birleşik Krallık, Avrupa Birliği’nin bir parçası olmakla birlikte, euro’yu ortak para birimi olarak kullanmamaktadır. İngiltere, İngiliz Sterlini’ni korudu çünkü hükümet, Euro’nun onu kullanmak için gerekli olan beş kritik testi karşılamadığını tespit etti.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/exxen-nedir-exxen-neden-kuruldu/

https://sartlari.com/ingilterede-nereye-gidilir/

https://sartlari.com/instagramda-canli-yayin-nasil-izlenir/

https://sartlari.com/hamilelikte-ilac-kullanimi-ve-zararlari/

https://sartlari.com/wc-den-cikarken-okunacak-dua/