Kendi İsteğiyle İşten Ayrılan Tazminat Alabilir mi 2024
Kendi isteğiyle işten ayrılan tazminat alabilir mi 2019, kendi isteğimle işten ayrılırsam tazminat alabilir miyim 2019, yeni tazminat yasası 2019, işten kendi çıkan tazminat alabilir mi 2019, kendi isteğiyle işten ayrılan ihbar tazminat alabilir mi, istifa eden işçi kıdem tazminatı alabilir mi yargıtay kararı
Kendi isteğiyle işten ayrılanlara tazminat verilir mi? hakkında yeni düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre kendi isteğinizle işten ayrılsanız bile kıdem tazminatından yararlanabilirsiniz. Bu durumun bazı koşulları bulunmaktadır; öncelikle söz konusu kıdem tazminatını 1999 yılının öncesinde işe başlayanlar için geçerli olacaktır. Kendi isteğiyle işten ayrılan tazminat alabilir mi 2019 için daha detaylı bilgileri yazıda bulabilirsiniz.
Kimler Kıdem Tazminatı Alabilir?
Kendi isteğiyle işten ayrılan kişiler de kıdem tazminatı alabilirler! Bu durumda 8 Eylül 1999 tarihi sınır olarak belirlenmiştir. Kıdem tazminatı alacak olan kişiler bu tarihten önce işe başlamış ve belirli oranlarda sigorta primlerini ödemiş olmalıdırlar.
İşten kendi isteğiyle ayrılacak olanlar 15 yıl ve 3600 gün sigorta primini yerine getirmelidirler.
Kıdem Tazminatı Nasıl Alınır?
Kıdem tazminatı almak için sadece bu tarihin öncesinde işe başlamış ve 15 yıl+3600 prim günü koşulunu yerine getirmiş olmak şart değil. 9 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olarak işe başlayanlar da kıdem tazminatlarını emekli olmayı beklemeden alabilirler. Bunun için koşulları biraz daha zorludur.
Normal şartlarda kıdem tazminatı almaya hak kazanmak için son çalışılan iş yerinde en az 1 yıl çalışmış olmak, işten atılma, emeklilik veya vefat gibi durumların söz konusu olması gerekmektedir. Ya da işçinin istifa etmek için haklı bir nedeninin olması gerekiyor.
Hangi Koşullarda Tazminat Alınabilir?
Kendi isteğiyle işten ayrılanlar tazminat alabilir mi 2019 hakkında sigortalı olarak ilk işe başlama tarihi önemlidir. En rahat koşullar 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe başlayanlar için geçerli olmaktadır.
Kıdem tazminatı almak son iş yeri için mümkündür. Her hizmet yılı için de en son 30 günlük brüt ücret üzerinden kıdem tazminatı hesaplanmaktadır. Kıdem tazminatı almak için aynı statüde çalışmak gerekmiyor. Yani gereken gün sayısını aynı statüde çalışarak tamamlamak şart değildir.
Aynı zamanda 15 yıl+3600 gün prim şartına tabi olanlar bir iş yerinden kendi istekleriyle ayrılıp tazminat aldıktan sonra başka bir iş yerine girip yine aynı biçimde ayrıldıklarında tazminat talep edebilirler. Bu genellikle 2 kez mümkün olmaktadır.
İlginizi Çekebilir;
https://sartlari.com/kidem-tazminati-sartlari/
https://sartlari.com/belediye-baskanlari-neden-istifa-ediyor/
https://sartlari.com/ese-okunacak-dua/
https://sartlari.com/sgk-ise-giris-ve-cikis-bildirgesi/
https://sartlari.com/issizlik-maasi-sartlari/