Lohusaya Okunacak Dua | Lohusalıkta okunacak dualar - Şartları Neler

Lohusaya Okunacak Dua | Lohusalıkta okunacak dualar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Lohusaya okunacak dua ayet, lohusaya okunacak dua fazileti, lohusaya okunacak dua hadis, lohusaya okunacak dua kısa, lohusaya okunacak dua nedir içerikte.

Anasayfa > Genel > Lohusaya Okunacak Dua | Lohusalıkta okunacak dualar
08 Ocak 2021
3.660 okunma
Lohusaya Okunacak Dua | Lohusalıkta okunacak dualar

Lohusaya okunacak dua arasında Fatiha duası var.  Özellikle hamileliğin son zamanlarında artan endişeyle birlikte anne adaylarının kendilerini rahat hissetmeleri çok önemlidir. Bebeğin kucağa alınmasıyla başlayacak olan lohusalık dönemi, her anneyi daha ilk aylardan korkutmaya başlar. Çünkü, anne bu dönemde bebeğine en iyi şekilde bakmak, büyütmek ister. Başlayan lohusalıkla birlikte “Acaba bebeğime bakamaz mıyım?” korkusu oluşur.

Lohusalık dönemi annenin bebeğine sahip olduktan sonra 40 günlük süreyi kapsar. Annelerin hayatlarının en hassas oldukları bu dönemde bağışıklık sistemi düşük ve vücutları enfeksiyon almaya müsaittir. Doğumdan sonra annede oluşan kanamalar, anne için çok risklidir. Bu yüzden uzmanlar, annelerin lohusalık döneminin ilk 2 gününde tıbbi bakım altında olmaları ve bir sağlık kuruluşunda kalmalarını tavsiye etmektedir. Bu sayede hem bebek hem de anne sağlığı çok daha iyi olacaktır.

Kadınlarda oluşan bu hassas dönemin bir sorun olarak görülmemelidir. Sorun değil aksine doğal bir olaydır. Özellikle bu dönemde annenin, bol bol sebze ve meyve yemesi, su içmesi hem kendi hem de bebeği için çok önemlidir. Ayrıca lifli gıdalar tüketilmesi de kabızlığa iyi gelebilir. Çok fazla yağlı, baharatlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

“Tekvin” olarak tanımlanan yaratma anlamının en güzel anlarından birisi de doğum anına yani yaratılışa şahit olmaktır. İlk anne duygusuyla tanışacak olan anne adayları, daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıkları için heyecanlı ve çok endişelilerdir. Karmaşık duygular içerisinde olmaları çok normaldir. Anneler, daha çocuklarını kucaklarına almadan doğacak çocuklarının nasıl bir evlat olacaklarını düşünürler.

Özellikle hamilelik döneminde anne adaylarının dikkat etmeleri gereken birkaç noktaları vardır. Bunlardan bazıları bol bol Kur’an-ı Kerim okumak, zikir çekmek ve hayırlı olacak bol bol dualar etmektir. Böylece hamile olduklarında bile ibadet edebilirler. Özellikle hamileliğin son dönemlerine doğru anne adaylarında etrafındakilerden duyduğu olumsuz doğum olayları onları etkilemektedir. Anne olunan ilk zamanlarda, bebeğin ağlaması bile anneler için çok üzüntülü duruma gelebilir. Bu yüzden gidilen her kontrolde doktorları tarafından bu dönem hakkında bilgiler verilmelidir. Peki lohusalık döneminde hangi dua okunmalıdır? Lohusalık dönemde dua okumak faydalı mıdır?

Lohusaya Okunacak Dua Hangisi?

Bismillahirrahmanirrahim

“Elhamdulillâhi rabbil’aleminErrahmânir’rahimMâliki yevmiddinİyyâke na’budu Ve iyyâke neste’înİhdinessirâtal mustakîmSirâtallezine en’amte aleyhimĞayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.

Yeni doğum yapan kadın ne zaman namaz kılabilir?
Hayz, 67-69). Doğum yapan kadının kanaması kırk gün dolmadan kesilirse, kadın yıkanır ve ibadetlerini yapmaya başlar. Kırk gün geçtiği halde kan kesilmemişse, özürlü sayılır, yıkanarak ibadetlerine başlar.
Lohusalıkta 40 gün neden ilişkiye girilmez?
Doğumdan sonra ilk 6 hafta, cinsel ilişkinin yasak olmasının sebebi ise doğumdan sonra genital organların kendini tamamen toparlaması, kanamaların son bulması, epizyotomi veya doğumda bir yırtık oluşmuşsa bunların iyileşmesi içindir. Bu dönemde ilişkiye girmek yasaktır.
Lohusalık ne zaman başlar ne zaman biter?
Lohusalık, doğum eylemi bittikten sonra plasenta ve zarlarının ayrılmasından sonraki 6-8 (42 gün) haftalık dönemi kapsar. Bu sürenin sonunda gebelikte meydana gelen tüm değişiklikler gebelik öncesine döner. Lohusalık döneminde anne ve bebeğin hastalıklardan korunması için özenli bir bakıma ihtiyacı bulunmaktadır.
Lohusalık kaç gün sürer?
Lohusalık, doğum eylemi bittikten sonra plasenta ve zarlarının ayrılmasından sonraki dönemdir. 6-8 (42 gün)haftayı kapsar. Bu dönemin sonunda gebelikte oluşan bedensel ve fizyolojik değişimler gebelik öncesine döner. Bu dönemde anne ve bebeğin beden ve ruh sağlığının korunması için özenli bir bakım gereksinimi vardır.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/category/resimli-sozler/resimli-dogum-gunu-mesajlari/

https://sartlari.com/27-haftalik-gebelik-goruntusu/

https://sartlari.com/gebeligin-son-ayi/

https://sartlari.com/en-erken-hamilelik-belirtileri-nelerdir/

https://sartlari.com/dogum-gunu-mesajlari/