Ücretli Öğretmenlik Şartları | Herkes ücretli öğretmenlik yapabilir mi? - Şartları Neler

Ücretli Öğretmenlik Şartları | Herkes ücretli öğretmenlik yapabilir mi?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Ücretli öğretmenlik şartları neler, ücretli öğretmenli kadro şartları neler, ücretli öğretmenlik başvuruları, üretli öğretmenlik maaşları

Anasayfa > Genel > Ücretli Öğretmenlik Şartları | Herkes ücretli öğretmenlik yapabilir mi?
09 Mart 2019
1.131 okunma
Ücretli Öğretmenlik Şartları | Herkes ücretli öğretmenlik yapabilir mi?

T.C  vatandaşı olmak, 18 yaşından küçük olmamak, başvuru yapacak olan erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak ücretli öğretmenlik şartları arasında yer alır. Bunun yanı sıra Eğitim Fakültesi’nden mezun olmuş olmak ücretli öğretmenlik şartları arasında bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan okullarda birçok branşta öğretmen açığı var. Sadece Maliye Bakanlığı’nın ayırmış olduğu sayı oranında öğretmen ataması yapılabiliyor. Durum böyle olunca öğretmen açığı ücretli öğretmenler tarafından karşılanır. Başvuru tarihlerini takip ederek ücretli öğretmenlik için Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

Ücretli Öğretmenlik Şartları Neler?

Ücretli öğretmen olmak isteyenlerin dikkatine! Ücretli öğretmenlik için öncelikli şart 4 yıllık üniversite ya da 2 yıllık üniversite mezunu olmak. Lise ve daha aşağında eğitim alan kişiler ücretli öğretmenlik yapamıyor. Ücretli öğretmenlik şartları;

  • Herhangi bir şekilde kamu haklarından mahrum olmamak
  • 18 yaşından büyük olmak
  • Öğretmenlik görevini yapmaya engel teşkil edebilecek herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması
  • Erkek adaylar için; askerliğini yapmış olmak ya da askerliği tecil ettirmek, muaf olmak.
  • Sosyal güvenlik kuruluna bağlı olan herhangi bir kurumda çalışmamış olmak

Özel Şartlar: Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Edebiyat fakültesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olanların başvuruları alınmaktadır.

Bunun yanı sıra Eğitim Fakültelerindeki Okul Öncesi Öğretmenliği alan mezunlarının ihtiyaçlarının karşılayamaması gibi durumlarda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun Çocuk Gelişim mezunları da başvuru yapabilir. Ücretli öğretmenlik nedir; ders saati karşılığı yapılan öğretmenliğe denir. Norm kadrolardaki boşluğu doldurmak için ataması yapılır. İlgili bölümlerden mezun olanlar başvuru için Milli Eğim Müdürlüklerine gidebilir.

Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Ne Zaman?

Ücretli öğretmenlik için sabit bir başvuru tarihi yok. Her ilçenin farklı başvuru tarihleri var. Bu nedenle başvuru yapacağınız ilçenin başvuru tarihlerini öğrenmeniz gerekiyor. Ücretli öğretmenlik başvuruları 2018- 2019 yılında da direkt olarak Milli Eğitim Müdürlüklerine yapılıyor.

Başvuru yapmak isteyenler ilçenin resmi web sitesini sürekli takip etmelidir. Eğer yakın bir adreste iseniz direkt olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek de ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri, ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman bitiyor konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Genellikle ücretli öğretmenlik başvuruları temmuz ve eylül ayları arasında gerçekleşir. Tam olarak belirli bir süresi bulunmuyor. İhtiyaç duyan ilçe ve il Eğitim müdürlükleri kendi işleyişlerine uygun bir başvuru tarihi belirler. İhtiyaç tamamlandıktan sonra ise başvurular yine de kabul edilir. İleride oluşabilecek öğretmen ihtiyacı adına yedek kontenjan ayrılır.

Ücreti Öğretmenlik İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Öncelikle ücretli öğretmenlik yapmak isteyen kişiler gerekli olan evrakları hazırlamalıdır. Daha sona başvuru yapabilmek için duyuruların takip edilmesi gerekiyor. Tüm ücretli öğretmenlik başvuruları Milli Eğitim Müdürlüklerine yapılır.

  • Duyuru yapan il ya da ilçe Eğitim Müdürlüklerine başvuru formu verilir.
  • Başvuru formunun dikkatli bir şekilde doldurulması gerekiyor.
  • Eğer Eğitim Müdürlükleri internet başvurusu açmış ise internet üzerinden de rahatlıkla başvuru yapabilirsiniz.
  • Kabul edilme sürecinden sonra ise gerekli evraklar hazırlanarak okula gidilir.

Ücretli Öğretmenlik İçin Gerekli Olan Evraklar;

  • Diploma ya da Mezuniyet Belgesinin Aslı, Onaylı Örneği
  • KPSS Sonuç Belgesi ( Üzerinde KPSS 10 Puanı olan geçerli sınavlara ait belge)
  • Eğitim fakültesi mezunlarından alınan pedagojik formasyon belgesi

Ücretli öğretmenliğe kabul edilen kişilerden tamamlanması istenilen belgeler;

  • Diploma ya da mezuniyet belgesi
  • KPSS sonuç belgesi
  • Yabancı dil alanında başvuru yapanların ÜDS; KPDS sonuç belgesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Ön lisans mezunlarından mezun olan kişilerden başarı notunu gösteren belge talep edilir.
  • Son 6 ay içerisinde alınmış sabıka kaydı
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Erkek adaylardan askerlik durum belgesi
  • Sağlık raporu ve dökümleri ( aile hekiminden alınabilir)

Belgeleri hazırladıktan sonra kabul edildiğiniz kuruma teslim edebilirsiniz. Ücretli öğretmenlik sonuçları internet üzerinden takip edilebilir. Ücretli öğretmenler kadrolu değil. Bunun için kadrolu öğretmenlere nazaran ücretleri bir hayli düşüktür. Sadece o yılı kapsayan öğretim yılı içerisinde işe alınırlar. Ayrıca işe alımlar sadece Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılır. Bir sonraki eğitim yılında ise yeniden sözleşme imzalanması gerekir. Bunun için bir eğitim yılı tamamlandığında tekrar ücretli öğretmenlik için başvuru yapmanız gerekiyor.

Aynı Anda Birkaç Eğitim Müdürlüğüne Başvuru Yapılabilir Mi?

Ücretli öğretmen adayları aynı anda birkaç tane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuru yapabilir. Bu hususta öğretmenlere herhangi bir kısıtlama uygulanmaz.  Başvurular merkezi sistemden alınmıyor. Her ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü kendi bünyesine başvuru kabul ediyor.

Ücretli Öğretmenlik Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Gerekli olan evraklarını hazırlayarak Milli Eğitim müdürlüklerine ücretli öğretmenlik için başvuru yapanlar ücretli öğretmenlik ne zaman açıklanır diye merak ediyor. Öncelikle ücretli öğretmenlik sonuçlarının açıklanması farklı yollar ile yapılmakta.

  • Sonuçların %90’ı telefonla açıklanır.
  • İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin web sitesinde liste ve duyuru şeklinde açıklanır.
  • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi web sitesindeki internet başvuru sistemi üzerinden açıklanır.

Ücretli öğretmenlik sonuçları e-devlet üzerinden de sorgulanabilir. Genellikle adaylara şu görev yerinde şu okulda ücretli öğretmen açığımız var. Görev almayı kabul ediyor musunuz şeklinde sorulur. Kabul eden öğretmenler gerekli evrakları tamamlayarak görev yapacakları okula gider. Ücretli öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanır; bu konuda herhangi bir net tarih yok. Yeni atamalar sonucunda boş kalan kadro olması durumunda ücretli öğretmenlerin başvurularına bakılır. Daha sonra KPSS, mülakat sonuçlarına göre bir değerlendirme yapılır.

Eğer ücretli öğretmenler görev yerini kabul etmez ise listedeki bir diğer aday değerlendirilir. Ardından görevli olan komisyon kabul edilen adayların listesini açıklar. Görev yerini kabul etmeyen kişiler kara listeye alınır. Bu durumda bir diğer yıl yapacağınız başvurularda olumsuz değerlendirilebilir. Dolayısıyla istediğim ilçe çıkmadı diğer sene tekrar başvuru yapayım düşüncesi yanlış bir uygulama olacaktır.

Ücretli Öğretmen Maaşı Ne Kadar?

Genellikle ücretli öğretmenlik maaş hesaplamaları öğretmenlerin girdikleri ders saatine göre hesaplanır.  Bir öğretmen haftada en çok 30 ders saatine girebiliyor. Ortalama olarak düşüldüğünde ayda yaklaşık olarak 120 derse girilir. Kimi aylarda ise 130 saate kadar çıkabilir.

Ücretli öğretmenlik maaşları 2021 yılında da bu sisteme göre ilerler. Ücretli öğretmenlere ek ders ücreti yatırılmıyor. Yarıyıl tatilinde bu nedenle ücretli öğretmenlerin maaşı düşer. Çünkü daha az derse girilir.  Normal olarak bir ayda ücretli öğretmenlerin toplamda girdikleri ders saati sayısına göre: 40 ders saati: 1850 TL’dir. Belirli bir ders saati sonrası ise AGİ hesaba katılır. Bu nedenle ders saati ücreti artar. Sigorta pirim gün sayısı ise 16 gün olarak hesaplanır.

Ücretli öğretmenlere sigorta 30 gün olarak yatırılmaz. Ders saati toplamı günlük çalışma saatine bölünerek bir hesaplama yapılır. Ücretlendirmeler ücretli öğretmenlerin evli, bekar, çocuksuz, çocuklu, çalışan ya da çalışmayan gibi durumlarına göre de değişiklik gösterir.

Ücretli Öğretmenlik Yaş Sınırı Var Mı?
T.C vatandaşı veya KKTC vatandaşı olmak. Kamu haklarından mahrum bulunmamak. 18 yaşından küçük olmamak.
Ücretli Öğretmenlik İstediğin Zaman Bırakılır Mı?
Ücretli Öğretmen istediği zaman işi bırakabilir mi? (ücretli öğretmen istifası) Herhangi bir şartı ya da kanuni yaptırımı yoktur, ücretli öğretmen istediği zaman işi bırakılabilir. Öğrencilerin mağdur olmaması adına okul idaresine bilgi verip, yerine yeni öğretmen atanana kadar göreve devam etmesi etiktir.
Ücretli Öğretmenlik Ne Kadar Sürer?
Ücretli öğretmenlikte görev süresi için 1 yıllık sözleşme yapılır.
Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?
2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Müdürlüğümüze bağlı okullarda görevlendirilmek üzere ücretli öğretmen başvuruları 12.07.2021 tarihinde başlayacaktır.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/ucretli-ogretmenlik-sartlari-2/

https://sartlari.com/ozel-ders-vermek-istiyorum-ne-yapmaliyim/

https://sartlari.com/acik-ogretim-lise-sinavlari-iptal-mi/

https://sartlari.com/necmettin-erbakan-universitesi-ozel-mi/

https://sartlari.com/exxen-fiyat/