Yola Çıkarken Okunacak Dua - Şartları Neler

Yola Çıkarken Okunacak Dua

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Anasayfa > Genel > Yola Çıkarken Okunacak Dua
07 Kasım 2021
369 okunma
Yola Çıkarken Okunacak Dua

Yola çıkarken okunacak dua, yolculuk duası olarak yer edilir. Yolculuk duası halk arasında yolcunun duası şeklinde de bulunur. Uzun bir yolculuğa çıkacağınız zaman yolculuk duası okunursa yol esnasında karşılaşılabilecek durumlarda uzaklaşılır. Bu yalnızca yola çıkan kişi için değil yolcunun ardından da okunabilir. İşe giderken, gün içerisinde, iş yerinde herhangi bir problem olmaması için yolculuk duası okunabilir. Sınava imtihana giderken yolculuk duası okunabilir. Okumak için gurbete giden öğrenciler, yolculuk duasını okuduğu takdirde gurbet yolunda karşılaşılabilecek belalardan uzaklaşır. Dua her kapıyı açtığı gibi her yolunda yolcusudur. Dua etmeden yola çıkılmamalı. Yolcunun işini Allah bilir sözü halk arasında sürekli olarak dile getirilir. Yolcunun yol esnasında karşısına çıkabileceği musibetler, belalar, yalnızca yolcunun bileceği durumdur. Arabada, otobüste, trende, uçakta hiç beklenilmeyen anda hiç beklenilmeyen durumlarla karşılaşılabilir. Bunlar saniyeler içerisinde gerçekleşir. Sağ salim gidip gelinebilmesi için yolculuk duası anlamı ile beraber oldukça güçlüdür. Yolculuk esnasında manevi yön güçlü tutulursa, herhangi bir istenilmeyen problem yaşanılmaz. Anlam olarak da okunabilir. Tercihen Arapçası da okunabilir. Tercihende yolculuk esnasında herhangi biri sizi niyet ederek de yolculuk duasını okuyabilir. Ancak burada doğru niyeti önemlidir. Gelişigüzel okunmamalıdır. Yola çıkmadan önce abdest alınıp, yolculuk duası okunduğu takdirde daha da anlamlı olur.

Yolculuk Duası Anlamı: “Allah’ın ismiyle. Allah’a îmân ettim, Allah’a sarıldım, Allah’a tevekkül ettim, güç ve kuvvet ancak Allah’ın yardımıyladır.” derse en hayırlı bir yere çıkmakla nasiplendirilir ve kötü bir yere çıkmanın şerri ondan geri çevrilir.”

Yol duasi nedir?
Bir yolculuğa çıkmadan önce en çok okunan dua şudur: “Sübhanellezî sehhara lenâ hazâ ve mâ künnâ lehû mukrinîn. Ve innâ ilâ Rabbinâ le münkali-bûn.” Bu dua, biz layık olmadığımız halde, Allah’ın bizim yanımızda olduğu manasına gelmektedir.
Peygamberimiz yolculuk için hangi günü tercih ederdi?
Mâlik’ten (ra) rivayet edildiğine göre o, şöyle demiştir: Peygamber, Tebük Seferi’ne perşembe günü çıktı. O, sefere Perşembe günleri çıkmayı severdi
Günlük Dualar nelerdir?
İnna enzelnahü fiy leyletilkadr. Ve ma edrake ma leyletülkadr. Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr. Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr. Selamün hiye hatta matle’ılfecr.
Kimin kime duası kabul olur?
Anne ve babasına dua eden kimse.” “Hac ve umrede bulunanlar Allah’ın askerleridir. … Dua ederlerse Allah, dualarını kabul eder. İstiğfar ederlerse onları bağışlar.
En çok ne zaman dualar kabul olur?
(Zariyat 18) Seher vakti, gecenin son altıda biridir. Gecenin ikinci yarısından sonra da dualar kabul olur. [Gece, akşam ile imsak vaktinin arasıdır.] Hadis-i şerifte, ezan okunurken dua geri çevrilmez ve ezanla kamet arasında yapılan dualar kabul edilir buyuruldu.

İlginizi Çekilebilir;

Uzun Yola Çıkarken Okunacak Dua

Halk Bireysel Emeklilik Müşteri Hizmetleri Numarası

Seferi Olmanın Şartları 2021

Gelin Evden Çıkarken Okunacak Dua