Bireysel Emeklilik İptali İçin Ne Yapmalıyım? - Şartları Neler

Bireysel Emeklilik İptali İçin Ne Yapmalıyım?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Bireysel emeklilik iptali, bireysel emeklilik iptali için, bireysel emeklilik nasıl iptal edilir

Anasayfa > Genel > Bireysel Emeklilik İptali İçin Ne Yapmalıyım?
17 Şubat 2019
1.176 okunma
Bireysel Emeklilik İptali İçin Ne Yapmalıyım?

Bireysel emeklilik sistemi ile ilgili haberlerher geçen gün ilgiyi arttırmaktadır. 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren özel emeklilik sistemini (PPS) kontrol edebilirsiniz. Bu sisteme göre bireysel emeklilik iptali için ne yapmalıyım diye soruyorsanız bu araştırmalar sizlere katkı sağlayacaktır.

Bir BES Kesinti Maliyeti Ne Kadardır?

Ödenecek katkı payları çalışanın maaşının% 3’ünü kapsar ve her ay çalışanın maaşından otomatik olarak kesilir.

Sistem, 1972 ve üzeri doğumlu çalışanları kapsayacaktır. Başka bir deyişle, 45 yaşın altındaki çalışanlar zorunlu bireysel emeklilik sistemine dahil edilecektir. Zaten 45 yaşından küçük olanlar bireysel emekliliğe otomatik olarak katılacak.

Zorunlu Emeklilik Sistemini Reddetme Hakkı Var Mı?

Zorunlu BES iptal etme hakkına sahipsiniz, ancak bunun için yasal bir süre vardır. Çalışanlar, emeklilik planı bildiriminin yapıldığı tarihten itibaren 2 ay içinde BES’in otomatik iptali başvurusunda bulunabileceklerdir. Katılımcılar iptal süresinden sonra istedikleri zaman çıkış yapabilirler. Çalışanın sistemden geri çekilmesinin zorunlu bildirimi yapıldıktan sonraki 10 iş günü içinde ödenen primler, varsa hesabındaki yatırım geliri ile birlikte çalışana iade edilir.

Bireysel emeklilik sistemine temel gelirin yüzde 3’ü oranında bir indirim yapılacaktır. Bakanlar Kurulu bu oranı iki katına çıkarmaya, yüzde 1’e düşürmeye ya da katkı için bir sınır koymaya yetkilidir. En düşük kesinti 53 lira, en yüksek 340 lira olacaktır.

Sabit Tutarın % 3’ünden Fazlasını Ödeyebilir Miyim?

Evet. Alt sınır, taban artışının% 3’ü olarak tanımlanmıştır ve üst sınır, çalışanın isteğine bağlı olarak belirlenebilir.

Verilen tercihe göre, katkı payları faizli veya faizsiz fonlarda 2 aylık bir süre için değerlendirilecek ve ardından standart bir fona yatırım yapmaya devam edecektir.

İşveren, ücretlerin ödenmesinden sonraki ilk iş gününde özel bir emeklilik şirketine katkı payı ödemeye başlayabilir.

Talep tarihinden itibaren en fazla 3 ay ara verilebilir. Bu sürenin bitiminden önce ve sonra duraklama talebinde bulunabilirsiniz.

Sistemde Kayıtlı Olanlara Ne Olacak?

Bireysel emeklilik hesabına sahip olanlar otomatik olarak oturum açacaklardır. Talepte bulunan iki PPS’nin işine devam edebilecekler veya zorunlu PPS’deki 2 ay sonra para çekme hakkını kullanarak mevcut PPS’yi kullanmaya devam edebileceklerdir. Mevcut PPS’yi iptal edip yeni bir sisteme geçerseniz, geçmişte olan haklarınız iptal edilir, otomatik sistem anlaşmasına ilişkin haklar uygulanır. Bu bireysel emeklilik iptali için ne yapmalıyım sorusunun yanıtı ile kendinize bir yol çizebilirsiniz.

Anadolu Hayat BES cayma nasıl yapılır?
Çalışanlar “CAYMA [boşluk] TCKN” şeklindeki mesajlarını 5755’e göndererek cayma taleplerini hızlı ve kolay şekilde iletebilirler.
Anadolu Hayat Bireysel Emeklilik iptali için ne yapmalıyım?
Bunun için Anadolu Hayat emeklilik müşteri hizmetleri numarası olan 0850 724 55 00’ı aramanız gerekir. Bu numarayı aradığınızda T.C. … Müşteri temsilcisine bağlandığınızda bireysel emeklilik iptal talebinizin olduğunu iletirseniz gerekli işlemler yapılacaktır.
Bireysel Emeklilik para iadesi kaç günde yapılıyor?
Katılımcının, 10 yıllık prim ödemesini yapmış, ancak emekliliği hak etmemişken iptal ettirmesi durumunda, birikimlerinin tamamı üzerinden, gelir vergisi kanununa göre %10 kesinti yapılır. Bireysel emeklilik iptalinde para iadesi ortalama 15 iş gününde yani toplamda 19-20 günde yapılıyor.
BES çıkış nasıl yapılır?
Banka şubelerine giderek Bireysel emeklilik birimleri ile görüşebilirsiniz. Bankaların Bireysel Emeklilik Çağrı Merkezlerini arayarak otomatik BES iptali yapabilirsiniz. E-posta yoluyla BES iptal formu alabilir, imzalayarak gönderebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/anadolu-hayat-emeklilik-iptali-para-iadesi/

https://sartlari.com/bireysel-emeklilik-sistemi-nasil-calisir/

https://sartlari.com/bireysel-emeklilik-10-yil-sonra-ne-kadar-para-alirim/

https://sartlari.com/ozel-ders-vermek-istiyorum-ne-yapmaliyim/

https://sartlari.com/halk-bireysel-emeklilik-musteri-hizmetleri-numarasi/