İsteğe Bağlı Sigorta Primi Ne Kadar? | Istege bagli SGK primi 2024-2025 - Şartları Neler

İsteğe Bağlı Sigorta Primi Ne Kadar? | Istege bagli SGK primi 2024-2025

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

İsteğe bağlı sigorta primi ne kadar 2019, isteğe bağlı sigorta ne kadar 2019, isteğe bağlı sigorta primi 2019, isteğe bağlı sigorta emeklilik şartları

Anasayfa > Genel > İsteğe Bağlı Sigorta Primi Ne Kadar? | Istege bagli SGK primi 2024-2025
01 Mart 2019
1.161 okunma
İsteğe Bağlı Sigorta Primi Ne Kadar? |  Istege bagli SGK primi 2024-2025

Kişinin isteğine göre ödenecek sigorta pirimi merak edilmektedir. Bunun oranı ve tutarı 2019 yılında yeniden belirlenen asgari ücrete göre değişmektedir. Buna göre hem aylık kazancın alt sınırına hem de üst sınırına göre meblağlar söz konusudur.

Prim Ücretleri Ne Kadar?

İsteğe bağlı sigorta primi ne kadar sorusunun yanıtı şöyledir;

  • 1 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2019 arasındaki zaman dilimi içerisinde, kazanılan aylığın alt sınırına göre ödenecek olan prim 818.69 TL olarak belirlenmiştir. Kendi talebiniz ile priminizi yatırmak istiyorsanız, mutlaka bu ücreti aylık olarak ödemek zorundasınız.
  • Aynı dönemler içerisinde üst sınırdan belirlenmiş bir prim ödemesi de yapılabilir. Bunun için aylık olarak belirlenmiş tutar, 61.140.16 TL şeklindedir. Kazanılan paranın miktarına göre bu iki opsiyondan birisini seçmek mümkündür.

İsteğe Bağlı Sigorta Priminden Kimler Faydalanabilir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 18 yaşını doldurmuş olan herkes bundan faydalanabilir. Bunun dışındaki şartlar ise şu şekildedir;

  • Kişinin malullük ve yaşlılık aylığı almaması gerekmektedir.
  • Eğer buna başvuracak olan şahıs bir iş yerinde sigortalı olarak çalışıyorsa, aylık 30 günden az çalışmaları ya da tam gün şeklinde çalışmamaları şarttır.
  • Bu şartları taşıyan kişiler başvuru işlemlerini yapabilirler.

Bölgesel Teşvik Uygulamaları. Büyük Ölçekli Yatırımlar. Bölgeler. Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteğinin Sabit Yatırım Tutarına Oranı (%) Stratejik yatırımlarda sigorta primi işveren hissesi desteğinin miktarı, 1,2,3,4, ve 5 inci bölgelerde sabit yatırım tutarının yüzde on beşini geçemez.

Ev Hanımları İsteğe Bağlı Sigortadan Yararlanabilir mi?

Ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta priminden faydalanması mümkündür. Bu durum belli şartlara bağlanmıştır. Kişinin aktif bir vergi kaydı bulunmamalıdır. Emekli olmamaları gerekmektedir. Sigorta kollarından herhangi birine tabi bir şekilde çalışmaması şarttır. Buna 4A, 4B ve 4C dahilidir.

İsteğe Bağlı Sigorta Başvurusu Nasıl Yapılır?

İsteğe bağlı sigorta primi ne kadar kapsamında başvurularınızı SGK üzerinden yapmanız gerekmektedir. Bunu ilk defa gerçekleştirecek olan kişilerin, mutlaka sigorta giriş bildirgesini almaları şarttır. Daha sonra şahsen, il müdürlüğüne giderek başvuru işlemleri tamamlanabilir. Eğer yeniden bir başvuru söz konusu ise öncelikle bir dilekçe doldurulmalıdır. Bunun sonrasında Ankara’da bulunan Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan Tescil ve Hizmet Dairesi’ne başvuru yapılmalıdır. Böylelikle süreç tamamlanmış olacaktır.

1 Aylık Sigorta Primi Ne Kadar?
Tam gün çalışmayanlar için en düşük aylık prim tutarı bin 144.80 lira olacak. İşsizlik sigortası primi ödemek isteyenler de her ay bin 252 lira yatıracak. Bir işte çalışmayan, sağlık hizmeti alabilmek için primini kendileri ödeyenler aylık 107.33 lira ödeyecek.
İsteğe Bağlı SGK Primi Ne Kadar 2022-2023?
SGK prime esas kazanç alt sınırı 3.577,50 TL ve üst sınırı ise 26.831,40 TL’dir. Buna göre alt sınırdan prim ödemek isteyenler için isteğe bağlı sigorta primi 1.144,80 TL ve üst sınırı ise 8.586,05 TL olacaktır.
İsteğe Bağlı Prim Ödemesi Nasıl Yapılır?
İlk defa isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin e-devlet üzerinden veya “İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi” ile ikametgahlarının bulunduğu yerdeki SGK ünitelerine başvurmaları gerekmektedir. Tekrar isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin ise talep dilekçesi ile müracaat etmeleri gerekmektedir.
İsteğe Bağlı Sigortalı Olmak İçin Nereye Başvurulur?
İlk defa isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin örneği Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği ekinde yer alan “İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi” ile ikametgahlarının bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine/sosyal güvenlik merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/ssk-prim-iadesi-hesaplama/

https://sartlari.com/ssk-prim-geri-alma-dilekcesi/

https://sartlari.com/porselen-makyaj-malzemeleri/

https://sartlari.com/ev-hanimlarina-emeklilik-toplu-odeme/

https://sartlari.com/ssk-prim-geri-odemesi-hesaplama/