Ağız İçi Yaraları İçin Hangi Doktora Gidilir | Ağız yaraları için hangi ilaç kullanılır?
Ağiz yaralarina hangi doktor bakar, cildiye ağız yaraları, ağız hastalıkları hangi bölüm bakar, agiz ici yaralari icin nereye gidilir
Aft nasıl gerçekleşir? Ağız içi yaraları için hangi doktora gidilir? Ağız içi yaraları diğer bir deyişle aftlar konuşmayı ve de beslenmeyi ciddi anlamda kısıtlayan ve zorlaştıran sorunlardır. Söz konusu aftlar diş eti üzerinde, dilde, dudak mukozasında, yanakta, farenkste, damakta ortaya çıkabilen küçük, beyaz renkli ve ciddi anlamda ağrılı yaralardır. Bu yaralar tıpkı uçuk sorununda olduğu gibi çıkmadan birkaç gün önce çıkacağı bölgede kaşıntılar yaşanabilir. Aftlar üçe ayrılır;
- Minör aft
- Majör aft
- Herpetiform aft
Bulaşıcı olmayan bu yaralar genel olarak kadınlarda görülmektedir. Uçukla çok sık karıştırılsa da ilgisi yoktur. Uçuklar virüs kaynaklı olup aftlar virüs kaynaklı değildir.
Aftın oluşum sebebi nedir?
Toplumun %20’snde görülmekte olan ve daha çok kadınlarda rastlanan aftlar virüs kaynaklı olmayan ağız içi yaralarıdır. Söz konusu aftlar bağışıklık sisteminde meydana gelmiş sorunlarla ilgili olabilir. Bunun yanı sıra iltihabi bağırsak hastalıkları, behçet hastalığı, uzun süre antibiyotik kullanımı, uzun süren ateş durumları, enfeksiyöz mononükleoz durumları da aft oluşumuna sebep olmaktadır.
Ağız yaraları için hangi doktora gidilmesi gerekmektedir?
Ağız içi yaraları iççin hangi doktora gidilmeli? Ağız içi yaraları, diğer bir deyişle aftlar için cildiye yani dermatoloji bölümüne başvurmak gerekmektedir. Bu birimde görev yapmakta olan dermatologlar muayenenizi gerçekleştirerek en uygun tedavi yöntemlerini sizlere aktaracaktır.
Aftın tedavisi nasıl olur?
Aftlar genel olarak 1 hafta 10 gün içerisinde kendi kendine iyileşmektedir. Tekrarlayan aftlar bazı hastalıkların sebebi olabilir ve mutlaka doktora gidilmelidir. Aft için doktor tarafından verilecek ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalı. Doğal tedavi yöntemleri arasında hazır çay poşetleri son derece önerilmektedir. Çayda bulunan tanin maddesi aftın iyileşmesinde son derece faydalı olacaktır. Sürekli aft sorunu yaşayan kişiler mineral ve vitamin desteği almalıdır. Bunun yanı sıra ağız ve diş bakımına özen gösterilmelidir. Her gün yoğurt yemeniz halinde de bu gibi sorunlara karşı son derece direnç kazanırsınız.
İlginizi Çekebilir;
https://sartlari.com/agiz-kokusu-icin-hangi-doktora-gidilir/
https://sartlari.com/atasehir-agiz-ve-dis-sagligi-merkezi-nasil-gidilir/
https://sartlari.com/aof-musteri-hizmetleri-iletisim-numarasi-2021/
https://sartlari.com/mezuniyet-balosuna-giderken-ne-giyilir/
https://sartlari.com/dis-agrisi-icin-okunacak-dua/