Saç Kavurma Nasıl Yapılır | Dana Sac Kavurma nasıl yumuşak olur? - Şartları Neler

Saç Kavurma Nasıl Yapılır | Dana Sac Kavurma nasıl yumuşak olur?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Dana saç kavurma nasıl yapılır, saç kavurma nasıl yapılır mutfak, saç kavurma tavası, 2 kişilik saç kavurma tarifi, saç kavurma nasıl yumuşak olur

Anasayfa > Genel > Saç Kavurma Nasıl Yapılır | Dana Sac Kavurma nasıl yumuşak olur?
26 Mart 2019
1.406 okunma
Saç Kavurma Nasıl Yapılır | Dana Sac Kavurma nasıl yumuşak olur?

Yumuşacık pişirilmiş, ağzınızda dağılan, damağınızda enfes bir tat bırakan saç kavurma tarifini merak ediyor musunuz? Saç kavurma nasıl yapılır; ihtiyacınız olan malzemeler kuzu eti ya da dana eti, soğan, biber, domates ve tereyağı. Bunun yanı sıra saç ya da ince tabanlı vok bir tava. Şık sofraların, bayramların vazgeçilmez tarifi saç kavurma nasıl yapılır merak edenler için detaylar içerikte.

Kuzu Saç Kavurma İçin Gerekli Olan Malzemeler Neler?

Yanında pilav ya da ayran ile sunumunuzu şenlendireceğiniz muhteşem saç kavurma tarifi için öncelikle gerekli olan malzemeleri temin etmelisiniz. Saç kavurma için gerekli olan malzemeler;

  • 1 kg kadar kuşbaşı kuzu eti 6 kişilik bir davet için yeterli olacaktır.
  • 2 adet iri küpler halinde doğranmış soğan
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 3 tane köy biberi ve 2 tane büyük domates
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik

Gerekli olan malzemeleri tamamladıktan sonra saç kavurmanızı yapmaya başlayabilirsiniz. Eğer iki kişi için hazırlayacaksanız tarifin yarısını uygulayın. İsterseniz saç isterseniz vok tavada yapabilirsiniz.

Kuzu Saç Kavurma Nasıl Yapılır?

Öncelikle malzemelerinizi tamamladıktan sonra saç kavurma tavası içine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve kızdırın. Yağ kızdıktan sonra ise 1 kilogram olan kuşbaşı kuzu etini ilave edin.

Etleri yüksek ateşte kavurun. Yüksek ateşte suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam edin. Ardından etler hafif kızardığında da iri küp halinde doğradığınız 2 adet soğanı ilave edin.

Soğanlar pembeleştikten sonra 3 adet yeşil köy biberini tavanıza ekleyin. Saç kavurma yüksek ateşte yapıldığı için dibine yapışmaması adına ara ara karıştırma işlemlerine devam etmelisiniz.

Biberlerde sotelenince önceden doğramış olduğunuz küp domatesleri ekleyin. Et kavurma nasıl yumuşak olur diyenler için püf noktası etlerin dinlendirildikten sonra pişirilmesi. Diğer önemli nokta ise tuzunu son anda ilave etmek.

Ayrıca kavurmanın yumuşak olması için bolca tereyağı kullanmanızda yarar var. Domatesler piştikten sonra sıra geldi tereyağına ekleyip karıştırmaya.

Baharatlar ile beraber tereyağını ekledikten sonra tuz koymayı ihmal etmeyin. 2-3 dakika kadar karıştırıp ocağın altını kapatın ve sıcak bir şekilde servis edin.

Düdüklüde Dana Et Kavurma Nasıl Yapılır?

Tavada pişirdiğiniz kuşbaşı etler çok lezzetli olsa da bazen yumuşaklık ölçüsü tutmuyor. Pişirme yöntemi bu nedenle oldukça önemli.  Dana saç kavurma yemeğini kendi buharı ile pişirmek işin püf noktası.

Gerekli Olan Malzemeler; Düdüklüde yapacağınız yumuşacık et kavurma için gerekli olan malzemeler;

  • 6 kişilik bir servis için 750 gram kadar dana kuş başı et yeterli olacak.
  • 1 adet sarımsak ve 1 adet soğan doğranmış olarak hazırlanmalı.
  • 2 yemek kaşığı tereyağı hem yumuşak olmasını hem de daha lezzeti olmasını sağlar.
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ bu tarih için yeterli olacaktır.
  • Baharatlar; 1 tatlı kaşığı kekik, 2 çay kaşığı kadar tuz ve küçük çay kaşığı kadar karabiber
  • 300 ml yani 1,5 su bardağı kadar su

Kavurma tarifi için gerekli olan malzemeleri hazırladıktan sonra dilerseniz saç kavurmayı biraz daha renklendirmek ve lezzetlendirmek adına biber, havuç ekleyebilirsiniz. Defne yaprağı da kavurmanızın ekstra lezzetli  olmasını destekler.

Düdüklüde Saç Kavurma: Öncelikle düdüklü tencere içerisinde sıvı yağı koyup ısıtın. Ardından tereyağı ekleyin. Kuş başı etleri ısıtılmış tencere içerisine atın ve karıştırın.

  • Et suyunu çekinceye kadar kavurun. Ardından etler suyunu çekince doğramış olduğunuz sarımsağı ve soğanı ekleyin.
  • Sarımsak ve soğanı etler ile beraber harmanlayıp kavurduktan sonra baharatlarınızı ekleyin.
  • Baharat ilave etme işlemlerinin ardından ise düdüklü tencereyi kapatın.

20 dakika kadar orta ateşte, 30 dakika kadar ise kısık ateşte pişirin. Düdüklüde dana saç kavurma tarifi işte bu kadar basit!

Saç Kavurmanın Püf Noktaları Neler?

İster dana isterseniz kuzu eti ile hazırlayacağınız saç kavurmanın lezzetli ve yumuşak olmasını istiyorsanız pişirme yöntemlerine dikkat etmeniz gerekiyor. En basit hali ile baharatlar ve etiniz ile kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir yemek. Yapımı kolay, malzemesi az. Ancak maharet pişirmekte!

  • Koyun ve kuzu etinin but ve kol kısımları, dana etinin ise kol kürek kısmı ve sırt kısmı saç kavurmada kullanılır. Çıkarılan etler ise kuşbaşı olacak şekilde doğranır.
  • Etin titizlikle temizlenmesi, iyi bir şekilde yıkanması ve güzelce süzdürülmesi gerekiyor.
  • Çoğu aşçı kavurma etini kendi yağında kavurur. Etin yağlı kısımlarından hoşlanmayanlar tat vermesi adına mutlaka yağlı kısımlarını da eklemeli.
  • Yağ eridikten sonra kıkırdak kısımlarını çıkarabilirsiniz. Kavurma işlemlerinin yüksek ateşte yapılması da dikkat edilmesi gereken noktalar arasında.
  • Kısık ateş etin sulanmasına neden olabilir. Ocağı kısma işlemlerini etin rengi değiştikten sonra yapmanız gerekiyor.
  • Tencerenin kapağını kapatarak etler iyice yumuşak olana kadar pişirme işlemine devam edin.
  • Koyun eti ve kuzu eti dana etine nazaran daha yumuşak olduğu için kolay pişer. Bu nedenle pişme işlemlerini desteklemek için dana eti yaparken su ilave etmelisiniz.
  • Etler piştikten sonra tuz, karabiber ya da kekik olmak üzere eklemek istediğiniz baharatları koyun.
  • Defne yaprağı ve sarımsak et kokusunu aldığı için özel bir lezzet katacaktır. Tercihe göre kimyan ya da kırmızı pul biberde eklenebilir.

Püf noktalarına dikkat ederek hazırladığınız saç kavurma ile misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlamanız mümkün olacak.

Saç Tava Nasıl Seçilmeli?

Piyasada birçok saç tava çeşidi var. Yemeğinizin güzel olması için pişirdiğiniz tavanında kaliteli olması önemli. Sahte alüminyumdan yapılan boyalı malzemeler yerine demirden yapılmış el yapımı saç tava tercih etmelisiniz. Bunun yanı sıra saç kavurma yüksek ateşte yapıldığı için sap kısımları da ahşap olmalı. Metal saplı olanları çok fazla tercih edilmiyor.

Ocağınıza sığabilecek büyüklükte bir saç tava almanızda yarar var. Et sote yaparken de ateşin her yere değmesi son derece önemli. Ayrıca döküm tavaların ya da saç tavaların paslı olmamasına dikkat etmelisiniz. Sadece demir malzemeden yapılmış kaplamasız saç tavalar seçilmeli.

Et sote, dana ya da saç kavurma yaparken öncelikle etin yağlı kısımlarını tavada eşit bir şekilde bir tur döndürün. Kenarlardan başlayıp ortaya akacak şekilde yağ gezdirme işlemlerinde bulunmaya özen gösterin.

Evde Saç Kavurma Nasıl Yapılır Tarifi?
Sac tavanın içerisine sıvıyağı koyun ve üzerine dana kuşbaşı etini ilave edin. Etleri orta ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğanlar sotelendikten sonra sivri biberi ve domatesleri tavaya ekleyin. Domatesler piştikten sonra tereyağı ekleyin ve karıştırın.
Sac Kavurma Et Yumuşak Olması İçin Ne Yapılır?
Mühürleme işleminden geçen etler, daha yumuşak ve lezzetli bir tat alacaktır. Kavurma etini mühürlemek için tencerenizi ya da tavanızı iyice ısıtmayı unutmayın. Mühürleme işleminden sonra bir parça tereyağı atarsanız etlerin daha yumuşak olmasını sağlarsınız.
Dana Sac Kavurma Hangi Etten Yapılır?
Dana etinin but kısmından çıkartılan etlerle çok lezzetli bir kavurma yapmak isterseniz tarifimizdeki adımları izlemeniz yeterli. Sac tavanın içerisine sıvıyağı koyun ve üzerine dana kuşbaşı etini ilave edin. Etleri orta ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Bir su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın.
Saç Tava Nasıl Yapılır?
İlk olarak domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Sivri biber ve soğanları yemeklik doğrayın. Sac tavayı ocakta ısıtın. Ardından biberleri de ekleyerek kavurma işlemine devam edin. 2 dakika sonra kuşbaşı eti ve kuyruk yağını ekleyin.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/rosto-tarifi/

https://sartlari.com/sac-dokulmesine-ne-iyi-gelir/

https://sartlari.com/sac-dokulmesi-hangi-hastaligin-belirtisi/

https://sartlari.com/hamilelikte-sac-dokulmesi/

https://sartlari.com/sac-yaglanmasina-ne-iyi-gelir/