Derin Doku Masajı Nasıl Yapılır? | Derin doku masajı nasıl oluyor? - Şartları Neler

Derin Doku Masajı Nasıl Yapılır? | Derin doku masajı nasıl oluyor?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Derin doku masajı fiyat, derin doku masajı yorumlar, derin bağ doku masajı, derin doku masajı eğitimi, derin doku masajı nasıl yapılır

Anasayfa > Genel > Derin Doku Masajı Nasıl Yapılır? | Derin doku masajı nasıl oluyor?
16 Mayıs 2019
1.202 okunma
Derin Doku Masajı Nasıl Yapılır? | Derin doku masajı nasıl oluyor?

Masaj kişilerin günlük hayatın ve baskının azaltılmasında yüzyıllardan beri kullanılan bir yöntemdir. Derin doku masajı ise sert hareketlerden hoşlanan az ama öz yapılan hareketler kümesidir. Derinin altında ki kas kütlesine sert ancak yavaş hareketler ile uygulanan ve vücuttaki gerginliği atan son zamanlarda popülerleşen masaj türlerinden biridir.

Nasıl uygulanır?

Başlangıç için vücut kaslarının ısınması gerekmektedir ve bu yüzden sıvazlama yöntemi ile tüm vücut önce ovulur. Ardından teknikler ile bölgesel masaja geçilir. Doku masajı, İsveç masajının daha az tekniği ile yapılan ancak daha sert halidir. Bu masajda iki yöntem uygulanır.

  1. Sürtünme: Doku liflerini harekete geçirmek ve vücutta yerleşen sertleşmeleri yumuşatmak ve yok etmek için kullanılan avuç içleri ile yapılan bir yöntemdir.
  2. Sıyırma: Önkol, dirsek ve başparmak kullanılır. Buradan vücut bölgesine göre ayak parmak uçlarından alına kadar sıyrılır ve kan dolaşımının hızlanması amaçlanır.

Zevkinize uygun masaj yağı le yavaş hareketler ile güç uygulanır.

Derin Doku Masajının Faydaları

Sporcu kişilerinde tercih ettiği bu masaj türü rehabilitasyon merkezlerinde de uygulanır.

  • Siyatik
  • Bel ağrısını giderir
  • Yüksek kan basıncını düşürür
  • Kas gerilimini ve stresi azaltır
  • Yara izlerini yok eder
  • Spor performansını arttırır
  • Doğum ağrılarını azaltır
  • Eklem ağrılarını azaltır
  • Fibromiyaljiye iyi gelir
  • Üst sırt kas gerginliği yok eder

Gibi pek çok bölgeyi onarır.

Derin Doku Masajında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kemoterapi ve ameliyat geçirmiş kişiler doktoruna danışmalıdır. Bunun yanında iltihaplı çitler, açık yaralar ve tümör olan bölgelere uygulanmamalıdır. Sert masaj türüdür ancak acı hissedilmemelidir. Baskı oranı kişinin acı eşiğine göre ayarlanmalıdır. Masaj sonrası vücudunuzda morarma olmamalıdır. Masaj sonrası dileyen kişiler buz uygulaması da yapabilir. Masaj öncesi ağır antrenman yapmamak önemlidir.  İsmini derin basınç uygulanmasından alır ve çocuklar için uygun değildir.

Derin doku masajında kullanılan yağların asitsiz ve doğal olmasına özen gösterilmelidir. Örneğin okaliptüs yağı kullanmak isteyen kişiler yanına yasemin yağıda etkileyerek denge kurmalıdır. Yahut Portakal yağı seçen kişiler lavanta ile karıştırmalıdır. Ortamın ısısı ılık olmalıdır.

Masaj Hangi Doku Üzerine Yapılır?
Sabit ya da hareketli basınç uygulaması, tutma, vücudun hareketi ya da vücuda doğru yapılan hareketleri içeren manuel tekniklerden oluşur. Masaj terapisi öncelikle ellerle uygulansa da bazen ön kollar ve dirsekler de kullanılır. Bu teknikler kas, iskelet, dolaşım, lenf, sinir ve diğer vücut sistemlerini etkiler.
Relax Masajı Nedir?
Bir çok ülkede masaj geleneksel şekilde kullanılmaktadır. Relax masajı stres atma, gevşemek ve rahatlatmak için mükemmel bir seçimdir. Yüksek kaliteli yağlar kullanılarak, hafif ve akıcı şekilde yapılan bir masaj türüdür. Relax masajı ile sinir sistemi tamamen sakinleşecektir.
Derin Doku Nedir?
Derin doku masajı, vücuttaki dokuların alt katmanlarının manipülasyonunu sağlar ve kaslar ile eklemleri oluşturan destekleyici dokuları hedefler. Diğer popüler masaj teknikleri ile karşılaştırıldığında, basınç olarak daha düşüktür ve bedenin belli pozisyonlara yönlendirilmesini de içerir.
Ne Sıklıkla Masaj Yapılır?
Özellikle ofis ortamında çalışanlarda sırt, boyun, baş ağrısı şikayeti olanlarda ve lenfödemde sonuç alınıncaya kadar her gün masaj yapılabilir. Tüm vücut masajının haftada 1-2 defa yapılması yeterlidir.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/isvec-masaji-nasil-yapilir/

https://sartlari.com/category/guzel-sozler-guzel-sozler/sert-sozler/

https://sartlari.com/masaj-uzmani-nasil-olunur/

https://sartlari.com/vucut-agrilari-icin-okunacak-dua/

https://sartlari.com/gogus-nasil-buyur/