Çocuklarda Miyop Hastalığı | Miyop geçer mi? - Şartları Neler

Çocuklarda Miyop Hastalığı | Miyop geçer mi?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Miyop ilerlememesi için, çocuğu miyop olanlar, atropin ile miyop tedavisi, miyop neden olur, erken yaşta miyop, miyop bitkisel tedavi, miyop olan ünlüler, miyop insanların özellikleri

Anasayfa > Genel > Çocuklarda Miyop Hastalığı | Miyop geçer mi?
17 Temmuz 2019
1.137 okunma
Çocuklarda Miyop Hastalığı | Miyop geçer mi?

Göz hastalıklarından en yaygın olanlarından biri olan miyop genelde kalıtımsaldır. Bazı etkenler çocuğun miyop olmasını da tetiklemektedir. Miyopi’nin tedavisi ve belirtilerini sizler için araştırdık.

Miyop Nedir?

Gözün uzak mesafeleri görememesi veya odaklanmamasına miyop göz rahatsızlığı denmektedir. Belirtileri:

  • Genelde 6 yaşında kendini belli eder.
  • Kalıtsal bir göz bozukluğudur.
  • Belirli bir mesafenin ilerisi net gözükmez.
  • Anne ve baba miyop değilse çocukta miyop olma olasılığı düşmektedir.
  • Tahtada ki küçük yazıları okuyamaz.
  • Uzağa bakmanın gerekli olduğu oyunları oynamak istemez.
  • Miyop sürekli ilerleyen bir göz rahatsızlığı değildir.
  • Televizyonu yakından izleme ihtiyacı hisseder

Aşırı Bilgisayar Kullanan Çocuklar Tehlikede

Bilgisayar başında çok vakit geçiren çocukların miyop olma olasılığı yüksektir. Araştırmalara göre çok fazla bilgisayar kullanımı miyopi rahatsızlığının ortaya çıkmasında çok etkili değil ancak ilerlemesini hızlandırmaktadır. Çocuklar bilgisayar kullanırken 20 dakikada bir 5 dakikalık molalar vermelidir ve evin en uzak köşesine bakarak göz kaslarını dinlendirmelidir.

Çocuğunuz Tahtayı Göremiyorsa Dikkat!

Ödevlerini veya okulda neler yaptığını kontrol ederken bazı cümlelerde eksikli veya yanlış yazım hataları ile çok sık karşılaşıyorsanız çocuğunuzla bu konuda görüşmelisiniz. Çocuk tahtayı göremedikçe gözlerini zorlayacak buda göz rahatsızlığının ilerlemesine neden olacaktır.  Bazı çocuklar ise günlük hayatında görme sorunu yaşamazken sadece tahtayı net göremediğini ifade eder. Bu hastalığın adı okul miyopisidir.

Miyop ’un Hızını Yavaşlatmak Mümkündür

Göz bozukluğu ne kadar çabuk anlaşılırsa ilerlemesi ve tedavisi o kadar olumlu etkilenecektir. Özel gözlükler ve kontak lens kullanımı ile miyoplu göz küçük yaşlarda tedavi edilmeye başlandığında gerilemekte ve çocuklar sağlıklı gözlerine kavuşmaktadır.

Çocuk Miyopisi ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Birçok anne ve baba çocuklarının gözlük kullandığında gözlerinin daha çabuk ilerleyeceğini düşünmektedir ancak yanlıştır. Doktorun önerdiği gözlük düzenli kullandığında göz numarası küçülmektedir. Ayrıca küçük çocukların lens kullanmasının sakıncalı olduğu düşünülmektedir. Ancak çocuklar 11 yaşından itibaren lens kullanabilir. Lensin devamlı gözde kalması miyop hastalığının tedavi edilmesinde önemlidir. Miyop çocuğun uzağı görememe sorunudur ve kullanacağı gözlükleri her zaman kullanması da gerekmez. Örneğin ders çalışırken veya kitap okurken yakın mesafe bakış söz konusu olduğu için çocuğunuza baskı yapmanıza gerek yoktur.

Çocuklarda Miyop Nasıl Düzelir?
Özellikle çocuklarda miyopi artışını artık özel gözlükler ve lenslerle durdurmak mümkün olabiliyor. Progresif olarak adlandırılan bu gözlük ve lensler sayesinde çocukluk dönemindeki göz yorgunlukları ve miyopinin artış hızı, ileriki dönemlerde ise retina yırtığı riski de azaltılabiliyor.
Miyop Gözlük Takılmazsa Ne Olur?
Gözlük kullanılmazsa net görüş olmaz ama gözlük ilerleme ya düşmeye yol açmaz.
Miyop Olduğunu Nasıl Anlarsın?
Uzaktaki nesneleri bulanık görme. Net bir şekilde görebilmek için göz kapaklarını kısma veya kısmen kapatma ihtiyacı Göz yorgunluğu ve buna bağlı baş ağrısı Araç kullanırken, özellikle geceleri görme zorluğu.
Çocuklarda Göz Bozukluğu Düzelir Mi?
Çocuklarda en çok görülen göz bozuklukları düzeltilmemiş kırma kusurları ve şaşılıktır. Kayan gözün görmeyi öğrenebilmesi için şaşılığın çocukken ve en erken yaşta gözlükle veya ameliyatla tedavi edilmesi gereklidir. Şaşılık düzeltilse bile tembellik için kapatma tedavisi uygulanmalıdır.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/sag-goz-seyirmesi-ne-anlama-gelir/

https://sartlari.com/vodafone-net-musteri-hizmetleri-direk-operatore-baglanma/

https://sartlari.com/emekli-sandigi-emeklilik-yasi-hesaplama/

https://sartlari.com/ininal-kart-nereden-alinir/

https://sartlari.com/sigorta-sorgulama-ne-zaman-emekli-olurum/