Hamilelikte Kahve Tüketimi | Gebelikte Kahve - Şartları Neler

Hamilelikte Kahve Tüketimi | Gebelikte Kahve

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Anasayfa > Genel > Hamilelikte Kahve Tüketimi | Gebelikte Kahve
22 Nisan 2021
689 okunma
Hamilelikte Kahve Tüketimi | Gebelikte Kahve

Hamilelikte kahve tüketimi dikkat edilmesi gereken bir husustur. Bunun sebebi içerisinde yer alan nikotinin zararıdır. Nitekim fazlası oldukça zararlı durumlara yol açmaktadır. Bunu dengelemek amacıyla bilimsel olarak bir takım ölçütler belirlenmiştir. Hamilelikte kahve tüketimi adına yapılan bu ölçütler;

  • En fazla 200 mg kahve tüketimi yapılmalıdır. Bu da 2-3 fincana tekamül etmektedir.
  • Çay içerisinde kafein miktarı az olduğu için gün içerisinde 5-6 fincan içmekte sıkıntı olmamaktadır.

Kahvenin Bebek Üzerinde Etkisi

Hamilelikte kahve tüketimi ile bir takım sorunlar gözlemlenmiştir. Bu alanda yapılan araştırmalara göre;

  • Fazla kahve içen annelerin bebeklerinde gelişme geriliği söz konusu olmaktadır.
  • Bebeğin özellikle kilosunda azalmalara yol açtığı izlenmiştir.
  • Gebelikte demir ihtiyacı artmakta ve bu alanda ilaç tüketimi yapılmaktadır. Nitekim nikotin içeren içecekler bu ilaçların faydalarını azaltmaktadır. Demir ihtiyacı kafein sebebiyle kötü sonuçlara yer vermektedir.

Tüm bu sebeplerden dolayı gebelik sırasında kahve tüketimini aza indirmekte fayda vardır. Hamilelikte Kahve Tüketimi; Aksi taktirde sizlerde ve bebeğinizde bir takım sorunlar ortaya çıkmaktadır. Kafein yerine hamilelik döneminde bitkisel çaylara ağırlık vermek sizler için daha faydalı olacaktır. Özellikle rezene gibi bitkisel çaylar ileride süt hormonları adına sizler için oldukça sağlıklı olacaktır. Mide bulantılarını aza indirmek içinse zerdeçal gibi bitkisel yöntemler söz konusudur.

Hamilelikte Kahve Tüketimi Nasıl Olmalı?

Gece uyku problemleri yaşayan anne adayları için papatya gibi bitkisel çaylar dinlendirici özelliğe sahiptir. Hep şikayet ettiğiniz alanları düzenlenecek hem de sıvı kazanımına yol açacaktır. Nitekim gebelik sırasında bol sıvı tüketmekte oldukça önemlidir. Nikotin içeren sıvılar yerine bitkisel sıvılara ağırlık vermek daha faydalı olacaktır. Hem kendiniz hem de bebeğiniz için tüm bunlara dikkat etmekte fayda vardır. Böylelikle gebelik sürecini de oldukça hafif sorunlarla atlatmak mümkün hale gelecektir. Bebeğinize iyi gelmek için öncelikle kendinize dikkat etmek oldukça önemlidir. Bu sebepten dolayı her türlü önlemi almakta fayda vardır. Nikotin bağımlısı olsanız dahi sadece belirli ölçülerde içerek nefsinizi köreltebilirsiniz. Daha fazlası hem sizin hem de bebeğiniz için zararlı olacaktır. Bu sebepten dolayı gebelik sırasında yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmek oldukça önem arz etmektedir.

Hamilelikte neden kahve içilmez?
Vücuda 200 mg kafein alındığında bebeğe kan gönderen plasentanın içindeki akım % 25 azalmakta ve kafein de bebeğe geçmektedir. Anne adaylarının göz ardı etmemesi gereken tehlike de burada başlamaktadır. Anne adayının sahip olduğu kafein yıkımını sağlayan metabolizma, bebek ve plasentasında bulunmamaktadır.
Gebeler Türk kahvesi içebilir mi?
Hamilelik sürecinde kahve tüketiminin zararı kafeinden kaynaklanmaktadır. Kahve içmemenin gebelik sürecinde daha sağlıklı olduğunu unutmamak gerekir. Yalnızca kahvede değil, çayda da kafein vardır. Gebelik sürecinde her türlü besinin aşırısından kaçınmak gerekir.
Gebelikte kaç bardak çay?
Gebelikte alınan kafein miktarı günlük 200 mg’ı geçmemelidir. Bir bardak siyah çayda ortalama 40 mg kafein içermektedir. Bu yüzden gebelikte günde en fazla 3 – 4 bardak açık çay tüketilebilir.
Kahve düşüğe sebep olur mu?
Yalnızca kahvede değil, çayda da kafein vardır. Gebelik sürecinde her türlü besinin aşırısından kaçınmak gerekir. Kafein de bunların başında gelmektedir. Aşırı kahve tüketiminin gebelikte düşüğe yol açabileceğini ortaya koyan araştırmalar da mevcuttur” diyor.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/category/spor-sozleri/milli-takim-sozleri/
https://sartlari.com/gebelikte-okunacak-dua/
https://sartlari.com/bol-kopuklu-turk-kahvesi-nasil-yapilir/
https://sartlari.com/hamilelikte-kasik-agrisi-ne-zaman-baslar/
https://sartlari.com/hamilelikte-beslenme-nasil-olmali/