Oruç Diyeti | Aralıklı oruçla 1 ayda kaç kilo verilir?
Oruç Diyeti Nasıl Yapılır? Oruç Diyeti Sağlıklı Mı? Oruç Diyeti Faydaları Neler? Merak ettiğiniz soruların cevabı içerikte.
İsmine bakıldığı zaman Ramazan ayında aç kalıp, akşam saatlerinde yemek yenilmesi şeklinde bir diyet olduğu yorumlana bilmektedir. Fakat Ramazan ayındaki oruçtan farklı olarak bir diyet orucu şeklinde tanımlanabilir. Farklı bir yöntem ile uygulandığı gibi aynı zamanda oruç diyeti içerisinde bazı kurallar da yer almaktadır.
Oruç Diyeti Nasıl Yapılır?
Oruç diyeti içerisinde kişinin 2 gün kadar oruç tutarak diyetin başlaması söylenmektedir. Oruç diyetinde ki amaç kişinin aç kalması ile yağ yaktığı sağlanmaktadır. Bu diyeti uygulamak isteyen kişilerin bir ya da iki gün aç kalması ya da haftanın belirlenen günlerinde aç kalarak, vücudun yaşanan açlık ile yağların yakılması da ortaya çıkmaktadır.
İçerisinde 12 ya da 16 saat kadar oruç tutulmasının yeterli olunacağı söylenmektedir. Oruç tutarken su içmek serbest olan bir diyettir. Su dışında hiçbir tüketim yapılmamaktadır.
- İki gün boyunca oruç diyeti uygulandıktan sonra yağlı yiyeceklerden uzak durularak bir beslenme yapılmalıdır.
- Aynı zamanda kesinlikle şekersiz yiyecekler tüketilmemelidir.
- Haftanın belirli günlerinde oruç diyeti uyguladığı zaman buna vücut alışacaktır ve bu şekilde bir sonuç elde
Faydaları
Faydaları içerisinde kişiye nasıl bir süreçte yol izleyeceği söylendiği zaman kafalarda da sağlıklı mı şeklinde sorular belirlenmektedir. Çünkü diyet içerisinde aç kalınarak bir zayıflama amaçlanmaktadır. Kişilerin diyeti uygularken halsiz düşebilinmesi oldukça mümkündür. Aynı zamanda tansiyon düşmesi ve bayılma gibi durumlar yaşanabileceği için vücut olarak hassas olan kişilerin bu diyeti uygulaması önerilmemektedir. Fakat dirençli kişilerin ve yağ yakmada oldukça başarılı bir diyet olduğu için diyeti uygulaması da mümkündür. Diyet yaparken kesinlikle bir doktor kontrolünden geçerek yapılması gerekmektedir. Oruç diyeti faydaları arasında yer alan diğer bir sebep ise hızlı bir yağ yakma diyeti olduğu görülmektedir. Uzmanlar genel olarak bu diyeti önermemektedir. Fakat yine yapılan testler sonucunda uygulanabilecek kişilerinde uygulaması mümkün olarak görünmektedir.
Yapanlar
Hamile olan kişilerin ya da yaşlı olan kişiler bu diyeti uygulaması gerekmektedir kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Oruç diyeti yapılırken büyük bir sabır gerektirirken aynı zamanda fazlasıyla halsiz ve yorgun düşüldüğü ortaya çıkmaktadır. Oruç diyetini Diyeti yapanlar yapacak kişilerin ciddi anlamda güçlü bir dirence sahip olması gerektiği söylenmektedir. için vücut bir süre sonra alışmaktadır. Fakat bir alışma süreci de yaşanıldığı ortaya çıkmaktadır. Oruç diyetinin, ramazan ayındaki tutulan oruçlardan farklı olduğu ve kesinlikle su tüketilerek bir yapılması gerektiği de söylenmektedir. Ancak yorumlara ve görüşlere bakıldığı zaman çoğunluğun bu diyeti uygularken zorlandığı ve aynı zamanda fazlasıyla yorgun düştüğü söylenmektedir. Bir doktor gözetimi altında oruç diyetinin uygulanması gerektiğine de önemli bir şekilde vurgu yapılmaktadır.
İlginizi Çekebilir;
https://sartlari.com/yesil-cay-diyeti/
https://sartlari.com/zencefil-diyeti/
https://sartlari.com/yulaf-diyeti/
https://sartlari.com/pirinc-diyeti/
https://sartlari.com/nohut-diyeti/