Atatürk Neden Mahalle Mektebini Gelenek Şemsi Efendi Okulunu Yenilik Olarak Görmüştür - Şartları Neler

Atatürk Neden Mahalle Mektebini Gelenek Şemsi Efendi Okulunu Yenilik Olarak Görmüştür

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Atatürk mahalle mektebi, Atatürk’ün okuduğu okullar ve şehirleri, atatürk’ün okuduğu okullar ve tarihleri, atatürk’ün gittiği okullar sırasıyla nelerdir

Anasayfa > Genel > Atatürk Neden Mahalle Mektebini Gelenek Şemsi Efendi Okulunu Yenilik Olarak Görmüştür
14 Şubat 2019
1.282 okunma
Atatürk Neden Mahalle Mektebini Gelenek Şemsi Efendi Okulunu Yenilik Olarak Görmüştür

Atatürk mahalle mektebini gelenek olarak görmekteydi. Atatürk neden mahalle mektebini gelenek Şemsi Efendi Okulunu Yenilik Olarak Görmüştür? Mustafa Kemal Atatürk düşünceleri, ilke ve inkılapları ile bugünkü hayatımıza en güzel alt planı yıllar öncesinden yapmıştır. Onun sayesinde bugünkü halimizde, rahat ve özgür bireyler olarak yaşayabilmekteyiz. Ağzından çıkan her bir kelimenin çok özel derin anlamları vardı ve hepsi bir ders niteliğindeydi. Üzerinden bunca zaman geçmiş olmasına rağmen hala ilk gün söylenmiş gibi olan bu sözler adeta ölümsüz olup son derece değerlidir.

Belediye Başkanları Neden İstifa Ediyor?

Atatürk neden mahalle mekteplerini gelenek olarak görüyordu?

Mustafa Kemal Atatürk, her alanda eğitimli ve son derece başarılı bir liderdi. Atatürk, mahalle mekteplerini gelenek olarak görüyordu. Bunun sebebi ise söz konusu zamanlarda mahalle mektepleri bilimde ve bilimsel diğer tekniklerden uzak daha çok geleneksel ve dini bir eğitim metodu belirlemiş olan kurumlardı. Bilime ve yeniliklere açık ve meraklı olan Atatürk, mahalle mekteplerini bu yönüyle yetersiz eğitim merkezleri olarak görüyordu. Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım oğlunun mahalle mektebinde eğitim görmesini istemiştir. Atatürk de annesinin bu isteği üzerine kısa bir süreliğine mahalle mektebinde eğitim almıştır.

İngiltere Neden Avrupa Birliği’nden Çıkmak İstiyor?

Atatürk neden Şemsi Efendi Okulu’nu neden yenilik olarak görüyordu?

Şemsi Efendi Okulu, söz konusu dönemlerde mahalle mekteplerine göre daha farklıydı. Mahalle mekteplerinde daha çok dine dayalı temel eğitimler veriliyordu. Şemsi Efendi Okulu’nda o döneme göre diğer mahalle mekteplerindeki dini eğitimler değil de daha çok bilimsel ve yenilikçi eğitimler veriliyordu. Bu sebepten dolayı Atatürk bu okulu yenilik olarak görmekteydi.

Atatürk mahalle mektebinde mi okudu?

Atatürk neden mahalle mektebini gelenek Şemsi Efendi Okulunu yenilik olarak görmüştür? Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım oğlunun mahalle mektebine gitmesini istemiştir fakat babası Ali Rıza Bey Şemsi Efendi Okulu’na gitmesini istemiştir. Mustafa Kemal Atatürk annesinin isteği ile mahalle mektebine başlamış fakat babasının isteği doğrultusunda sonrasında Şemsi Efendi Okulu’nda eğitimine devam etmiştir. Şemsi Efendi Okulu’na eğitime başladığı zaman Ali Rıza Bey vefat etmiştir.

Atatürk ne zaman Şemsi Efendi okuluna gitti?
Usul-i cedid (yeni yöntem) ile eğitim yapan bir kurumdu. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ilköğrenimine Hafız Mehmet Efendi’nin mahalle mektebinde başladıktan sonra 1886-1887’de bu okulun öğrencisi olduğu düşünülür.
Atatürk ne zaman Şemsi Efendi ilkokuluna başladı?
Küçük Mustafa, Haziran 1887’de başladığı ilköğrenimine bir süre annesinin arzusuna uyarak Hafız Mehmet Efendi Mahalle Mektebi’nde devam etti. Fakat çok geçmeden babasının isteği ile Selanik’te çağdaş usullerle öğretim yapan Şemsi Efendi Mektebi’ne geçti ve ilkokulu burada bitirdi.
Mustafa Kemal'in siyasi hayatı nerede oluşmaya başladı?
Makedonya’ya yerleşen Türklerin son büyük evlad-ı fatihanı (Atay 1984: 18) Mustafa Kemal’de inkılâp düşüncesi, sadece ateşkes antlaşması sırasında var olan bir gerçeklik değildi. Ondaki inkılâp fikri ve ideali, okul sıralarında oluşmaya başlamıştır.
Mustafa Kemal Atatürk neden askeri okula gitmeyi tercih etti?
Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım ise oğlunun asker olmasını istemiyordu ve bu konuda oğlunu engelliyordu. Ancak hayalinde daima askerlik mesleği olan Mustafa, annesinden gizlice askeri okul sınavlarına girdi ve bu sınavları kazandı.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/category/unlu-sozleri/semsi-tebrizi-sozleri/

https://sartlari.com/category/unlu-sozleri/ataturk-sozleri/

https://sartlari.com/bekci-alimi-sartlari/

https://sartlari.com/10-kasim-sozleri/

https://sartlari.com/zafer-bayrami-mesajlari/