Çocuklarda Astım Tedavisi | Astım hastalığı geçer mi? - Şartları Neler

Çocuklarda Astım Tedavisi | Astım hastalığı geçer mi?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Astımlı çocuğa ne iyi gelir, çoçuklarda astım bronşit bitkisel tedavisi, bebeklerde astım nasıl anlaşılır, bebeklerde astım bronşit belirtileri, astımlı çocuğun bakımı, astımlı çocuğun beslenmesi

Anasayfa > Genel > Çocuklarda Astım Tedavisi | Astım hastalığı geçer mi?
09 Temmuz 2019
986 okunma
Çocuklarda Astım Tedavisi | Astım hastalığı geçer mi?

Astım yetişkinlerde olduğu kadar çocuklarında hayatını olumsuz etkileyen önemli rahatsızlıklardan biridir. Birçok çocuk astım sebebi ile acil servise başvurur ve okul devamsızlıkları artar. Astımda erken teşhis ile kontrol altına alındığında günlük aktivitelerin olumsuzluğu da azalmaktadır. Çocuklarda astım belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır? Detayları…

Astım Belirtileri Nelerdir?

Küçük yaş çocuklarında astımı anlamanın ilk yolu nefesini dinlemektir. Çocuğunuz hırıltılı nefes alıyor ve alerjik bir bünyesi var ise astımdan şüphelenebilirsiniz.

  • Nefes darlığı
  • Göğüs ağrısı
  • Sık öksürük
  • Göğüste sıkışma hissi
  • Uyku bozukluğu
  • Solunum sorunu nöbetleri
  • Uyurken nefessiz kalma hissi
  • Tekrarlayan bronşit
  • Yorgunluk

Astımın başlıca teşhis koşullarındandır.

Çocukları Astımdan Uzak Tutmanın Yolları

Çocuğunuzu olabildiğince temiz havaya çıkarın ve oksijeni bol alanlarda düzenli yürüyüşler yaptırın. Ç Astımın tetiklenmesini engellenmek için hazır gıdalardan uzak tutun. Taze sebze ve meyve tüketimini arttırın ve özelikle mineraller almasına dikkat edin. Astım hastalığı konusunda kendisini bilgilendirin. Astım bulgularını kendisine anlatın ve hangi anlarda rahatlatıcı ilaçlarını kullanacağı konusunda kendisi ile canlandırmalar gerçekleştirin.

Astım Tedavisini Ertelemeyin

Astım kronik rahatsızlıklardan biridir ve astım hastası rahatsız olduğu ortamlardan her zaman uzak durmalıdır. Koku, duman, toz ve polenlerden uzak durmalıdır. Onu rahatsız eden durumlardan uzaklaştıkça rahatsızlık uykuya geçecek ve astım krizleri azalacaktır. Kriz zamanlarında nefesten çekilen ilaçları mutlaka yanında taşımalıdır. Bahar alerjisi olan kişiler bahar aylarında korumalı olarak dışarı çıkmalı veya ilaç takviyesi almalıdır.

Astımla Ortaya Çıkan Hastalıklar

Astımlı çocukların çoğu reflü sorunu da yaşamaktadır. Reflü öksürük ve nefes darlığı yapacağından astımın tetikleyici etkenlerinden biridir. Tek başına astımı tedavi etmek yetersiz geliyorsa reflü tedavisine de başlanmalıdır. Hem astımı hem de reflüsü olan çocukların aileleri yaşamında düzenlemeler yapmalıdır. Örneğin mide asidini arttıracak yiyeceklerden kaçınmalı, düzenli olarak ev havalandırılmalı, bol güneş alan odayı çocuğunuzun odası yapmalı, her çamaşırı mutlaka ütülenmeli, peteklerin yanlarına oda buharını arttıracak su kazanları yerleştirilmeli ve ferah ortamlar yaratılmalıdır.

Okul Yönetimini Bilgilendirin

Çocuğunuz astım rahatsızlığı yaşıyorsa mutlaka okul yönetimine haber verilmelidir. Krizlerinde yapılmalı gerekenler anlatılmalı ve hangi durumla tıbbi yardım yapılması gerektiği konusunda kendilerinden yardım istenmelidir. Acil durumlar için sizin ve mutlaka bir yakınınızın daha numarasını vermeyi ihmal etmeyin.

Çocuğun Astım Olduğunu Nasıl Anlarız?
Nefes darlığı, hava açlığı Soluk alıp verirken ıslık sesi veya hırıltı İstirahat esnasında hızlı nefes alıp verme. Göğüs sıkışması veya göğüste ağrı, incinme gibi şikayetler. Solunum esnasında kaburgalar arasında çekilmeler. Oyun sırasında daha az enerji. Zayıflık veya yorgunluk hissi.
Astım İçin Ne İyi Gelir?
Artan sıvılar astımda oluşan mukusun seyreltilmesini sağlarken, öksürüğün kesilmesini ve rahat nefes alınıp verilmesi sağlanır. Diğer Besinler: Astıma iyi gelen diğer besinler ise; maydanoz, portakal suyu, nane, yoğurt, ılık süt, rezene tohumu, balıktır.
Astım Hastalığı İnsanı Öldürür Mü?
Astımın ilaçlarla kontrol altına alındığında ölüme yol açmadan seyreden ancak mutlaka doktor kontrolünde izlenmesi gereken bir hastalık olduğuna işaret edilen açıklamada “Ancak tetikleyici faktörlerden uzaklaşmayan, hekim kontrolünde olmayan ve koruyucu ilaçlarını düzenli kullanmayan hastalar nadir de olsa ölümcül olabilir.
Astım Hastalığı Geçer Mi?
Astım alerjik bir hastalıktır ve öldürücü değildir. Geçmeyen ve sabah görülen öksürüğün en sık nedeni astımdır. Hastalık tamamen iyileşmez ama tam kontrol altına alınabilir.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/losemi-hastasi-icin-okunacak-dua/

https://sartlari.com/anne-sutunun-mucizevi-faydalari/

https://sartlari.com/cocuklarda-gogus-agrisi-neden-olur/

https://sartlari.com/nefes-darligina-iyi-gelen-yiyecekler/

https://sartlari.com/istemedigin-birinden-kurtulmak-icin-dua/