Çocuklarda Ateşi Düşürmek İçin Ne Yapmalı? | En iyi ateş DÜŞÜRÜCÜ şurup
Yetişkinlerde ateş düşürmek için ne yapmalı, ateş düşürmek için sirkeli su, ateş düşürme yöntemleri
Çocukların ateş nasıl düşürülür sorusunun yanıtı, birçok anne ve baba tarafından merak edilir. Bunun için bazı yöntemler söz konusudur. Bunları başarılı ve eksiksiz bir şekilde uygulamak gerekmektedir.
Çocuklarda Ateş Nasıl Düşürülür?
Çocuklarda ateşi düşürmek için ne yapmalı kapsamında şunları deneyebilirsiniz; ilk etapta oda ısısının düşürülmesi gerekmektedir. Tavsiye edilen ısı ise 21 ile 22 derece civarındadır. Bunun ardından bebeğin üzerindeki giysilerin çıkarılması şarttır. Bu esnada korkudan dolayı bebeğin huzursuz olması ve ağlaması olasıdır. Böyle bir durum ateşin düşmesini engellemektedir.
Buna rağmen ateşte bir düşme söz konusu değilse ılık kompres uygulamak en mantıklısı olacaktır. Bir kap içine ne soğuk ne de sıcak olan belli miktarda su koyulmalıdır. Bunun ardından ise havlu ya da bez kap içinde ıslatılmalıdır. Kasık ve koltuk altı kısmına bunu kompres şeklinde uygulamalısınız. Bez ısındığı zaman yeniden suya batırmak gerekmektedir. İşlemi bu şekilde, ateş düşünceye kadar uygulamak önemlidir.
Bebeğe Duş Aldırmak İşe Yarar mı?
Bebeğe duş aldırmak ise bir diğer yöntemdir. Tüm çabalara rağmen ateş halen yüksek ise bebeği bir küvet içine koyarak, onu yıkamalısınız. Bunun yanı sıra akan suyun altında da bu yöntem uygulanabilir. Böylelikle bebek rahatlamaya başlayacaktır. Ateşi de düşecektir. Tüm bu işlemler sırasında bebeğin ateşi kontrol edilmelidir.
Buna Rağmen Ateş Düşmüyorsa Ne Yapılır?
Tüm bu uygulamalara rağmen ateş halen yüksek ise yapılacak olan şey doktora gitmektir. Eğer 3 ayın altında ise makattan ölçülen ateş 38 dereceden fazlaysa, doktoru aramak en mantıklı yol alacaktır. 6 aydan büyük bebekler için 40 ve üstü ateş, risk anlamına gelmektedir. Daha kötü sonuçların ortaya çıkmaması adına tıbbi yardım almak şarttır.
Ateş Nasıl Ölçülür?
Çocuklarda ateşi düşürmek için ne yapmalı sorusunun yanıtlanmasından sonra ateşin nasıl ölçüleceği sorusuna da cevap vermek gerekmektedir. Bunun için birkaç farklı vücut bölümü tercih edilebilir. Alın, ağız, pop, kulak, koltuk altı, makat gibi yerlerden ateş ölçümünü sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. Böylelikle ateşin yüksek olup olmadığını anlamak mümkün olacaktır.
İlginizi Çekebilir;
https://sartlari.com/atesli-cocuga-okunacak-dua-ates-dusurmek-icin-ayet/
https://sartlari.com/cocuk-ateslenmesi-nasil-gecer/
https://sartlari.com/atesli-cocuga-okunacak-dua/
https://sartlari.com/cocuklarda-gogus-agrisi-neden-olur/
https://sartlari.com/iki-kardes-odasi-dekorasyonu/