Evde Baklava Nasıl Açılır? | Ev yapımı baklava nasıl çıtır çıtır olur? - Şartları Neler

Evde Baklava Nasıl Açılır? | Ev yapımı baklava nasıl çıtır çıtır olur?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Ev yapımı baklava hamuru tarifi, cevizli ev baklavası tarifi, kıyır kıyır ev baklavası nasıl yapılır, ev baklavası nasıl yapılır malzemeler, ev baklavası yapmanın püf noktaları neler.

Anasayfa > Genel > Evde Baklava Nasıl Açılır? | Ev yapımı baklava nasıl çıtır çıtır olur?
08 Temmuz 2019
1.078 okunma
Evde Baklava Nasıl Açılır? | Ev yapımı baklava nasıl çıtır çıtır olur?

Osmanlı mutfağından günümüze gelen özellikle bayram soflarında mutlaka aranan Türk mutfağının gözdesi baklava yapımında ki uğraşa rağmen kadınlar tarafından özel günlerde mutlaka yapılmaktadır. Ancak bazı kadınlarımız baklavaya hiç yanaşmaz. Evde baklava açmayı gözünüzde büyütmeyin.  Kolay baklava tarifi ile sizde muhteşem kıtırlıkta leziz mi leziz ev baklavası yapabilirsiniz.

Kolay Ev Baklavası İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 6 su bardağı un

İçi için:

Ceviz veya fındık içi

Açmayı kolaylaştırmak için:

Mısır Nişastası

Şerbeti için:

  • 5 bardak su
  • 4 bardak şeker
  • Limon suyu

Üzeri için:

300 gram tereyağı

Ev Baklavası Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurtayı, sıvı yağı, sütü, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu bir kaba boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru 30 adet benzer büyüklükte parçalara ayırın ve tek tek nişasta serperek eşit büyüklükte açın. 10’arlı parçaları merdane yardımıyla tepsiniz boyutunda büyütün. Hamurların aralarına fındık veya ceviz içi serpin ve hamurları üst üste dizin. Dilediğiniz şekli vererek kesin ve yağı eriterek üzerine yarısını dökün. Son olarak 180 derecelik fırında rengi değişinceye kadar pişirin ve fırından aldıktan sonra kalan yağıda üzerine dökün ve tamamen pişinceye kadar fırında bekletin.

Ev baklavası şerbeti Nasıl Yapılır?

4 bardak şeker ile 5 bardak suyu bir tencereye koyun ve 15 dakika kaynatın dilerseniz şerbetinize 1-2 damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Baklavanız soğuduktan sonra sıcak şerbetinizi eşit şekilde gezdirerek dökün.

Ev Baklavasının Püf Noktaları Nelerdir?

Hamurunuz kıvamı önemlidir. Orta yumuşaklıkta olmalıdır. Ardından katlarınızın eşit olması şerbetin hepsine işlemesini sağlar.  Üzerine dökeceğiniz tereyağı kalorisini arttırırken baklavanızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Baklavanız piştikten ve fırından çıkardıktan sonra soğuduğundan emin olduktan sonra şerbetini dökünüz. Ev baklavası yapmanın detayları sadece bunlardır.

Saklama Koşulları

Kalabalık misafiriniz yok ve baklavanız o gün bitmeyecek ise kuru ve güneş almayan yerde muhafaza edin. Şerbetli tatlılar buzdolabına girmez.

Evde Baklava Hamuru Nasıl Açılır?
5 su bardağı un. Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ 1 yumurta. 1 su bardağı yoğurt. 1 paket kabartma tozu. 1 yemek kaşığı sirke. Yarım çay kaşığı tuz. 1 su bardağı ılık süt.
Baklava Hamurunun İçine Neler Konur?
Dışı çıtır çıtır bir baklava yapmak istiyorsanız hamur karışımına yarım limonun suyunu ya da birkaç damla sirkeyi katmayı unutmayın. Bu asitli malzemeler hamurun piştiği zaman gevrek olmasını sağlar
Ev Baklavası Nasıl Yapılır Malzemeleri?
3 yumurta. 1 su bardağı süt. 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet kabartma tozu. 1 yemek kaşığı sirke. Yarım çay kaşığı tuz. 6 su bardağı un (klasik su bardakları ile tam 6 bardak aldı ancak biraz az biraz fazla kullanabilirsiniz, ölçülerinize göre değişebilir)
Nişastasız Baklava Olur Mu?
Baklava hamuru için sarı, sert buğday unu kullanırsanız lezzeti daha iyi yakalarsınız. Kimi mısır nişastasını tercih etse de, buğday nişastasını kullanmanız halinde, hamurun oklavaya ve zemine yapışıp dağılmasını önlemiş olursunuz. Tereyağı baklavanın lezzetini artıracaktır.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/e-devlet-kimlik-karti-uygulamasi-nasil-acilir/

https://sartlari.com/ozel-ders-vermek-istiyorum-ne-yapmaliyim/

https://sartlari.com/kibris-tatlisi-tarifi/

https://sartlari.com/aciklamali-orgu-patik-modelleri/

https://sartlari.com/evdeki-negatif-enerji-icin-dua/