Gebelikte Sık Tüketilmesi Gereken Besinler | Hamilelikte tüketilmemesi gereken besinler - Şartları Neler

Gebelikte Sık Tüketilmesi Gereken Besinler | Hamilelikte tüketilmemesi gereken besinler

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Hamilelikte tüketilmemesi gereken besinler, hamilelikte en faydalı yiyecekler, hamilelikte yenmesi gerekenler listesi, hamilelikte zararlı meyveler, gebelikte hangi meyveler bebegi guzellestirir, hamilelikte zararlı yeşillikler, düşüğe neden olan yiyecekler

Anasayfa > Genel > Gebelikte Sık Tüketilmesi Gereken Besinler | Hamilelikte tüketilmemesi gereken besinler
27 Temmuz 2019
1.011 okunma
Gebelikte Sık Tüketilmesi Gereken Besinler | Hamilelikte tüketilmemesi gereken besinler

Bebek bekleyen kadınlar vücudunda iki veya daha fazla can taşımaktadır. Vücudunda ki değişim ve hormon farklılıklarından ötürü beslenmesine özen göstermeli ve lif ve protein açısından zengin bir beslenme programı oluşturmalıdır. Hamilelerin yemesi gereken besinler nelerdir? Diye sorguluyorsanız yazımıza mutlaka göz atınız.

 

Hamilelerin Mutlaka Tüketmesi Gereken Besinler

  • Süt Ürünleri

Gebe kadınların fazladan süt ürünleri alması gerekmektedir. Süt ürünlerinde ki protein bebeğin gelişmesi için önemlidir. Annenin ve bebeğin ihtiyacı olan kalsiyumu karşılar. Ayrıca içerisinde çinko, B vitamini, fosfor ve magnezyum bulunmaktadır. Süt ürünlerinin içerisinde yer alan probiyotikler sindirim sistemini de düzenler.

  • Baklagiller

Baklagillerin içerisinde lif bulunur ve hamilelik sırasında lif ağırlıklı beslenmek önemlidir. Ayrıca ilk üç ay bebek sağlığı içinde gereklidir. Mercimek, soya, fıstık, bezelye ve fasulye de % 70 oranında folik asit bulunmaktadır buda bebeğin gelişimini destekler.

  • Et

Tavuk eti ve dana eti protein bakımından çok zengindir. Kırmızı etin içerisinde B vitaminler, demir ve kolin bulunur. Gebelikte daha fazla kana ihtiyaç vardır ve demir vitamini bu sebepten çok gereklidir.  Erken doğum riskinin en aza indirgenmesi için demir vitamini alımına dikkat etmek gerekir.

  • Balık Yağı

Düzenli deniz ürünlerini tüketmek veya balık yağı almak hamileler için çok faydalıdır. Omega-3 ve D vitamini desteği veren balık yağı doğum sonrası için vücuda gerekli desteği de vermektedir.

  • Su

Fetüs tüm ihtiyaçlarını annenin vücudundan tamamlamaktadır. Hamileler günde 1,5 lt daha fazla su tüketmelidir. Baş ağrısı ve algılama düşüklüğü yaşıyorsanız vücudunuza su seviyeniz yetmiyordur ve bebeğinizde susuz kalıyor demektir. Bu sebepten günde en az 2 litre su tüketmelisiniz.

  • Kuru Meyve

Hamileyken lif ağırlıklı beslenmek önemlidir.  Kuru meyveler taze olan meyveler ile aynı besin değerlerine sahiptir sadece içerisinde ki suyu alınmıştır. Bir kase kurutulmuş karışık mevyefolatı potasyum, demir ve birçok vitamin içermektedir. Sindirim sisteminde sorun yaşayan kadınların da mutlaka tüketmesi gerekir.

Aşeriyorum

Hamileyken aşerdiğiniz her şeyi yiyebilirsiniz. Artan iştahınıza dur demek çokta mantıklı değildir. Yiyeceğiniz ürünlerin şeker ve yağ miktarına dikkat ederek doktorunuzun tavsiyeleri ile 9 ayı eğlenceli bir şekilde geçirebilirsiniz.

Hamileyken En Çok Ne Yenmeli?
Annenin günlük olarak en az tek bir öğünde; kırmızı et, balık, kurubaklagil gibi bir protein kaynağını; günlük 3 bardak süt veya yoğurdu; günlük 5-6 porsiyon kadar sebze ve meyve tüketimini tamamlanması ve karbonhidrat olarak; kepekli ürünler değil tam buğday ekmeği, tam tahıl ekmeği, çavdar ekmeği
Hamilelikte En Çok Hangi Meyve Yenmeli?
PORTAKAL. Portakal mükemmel bir C vitamini, folat ve su kaynağıdır. Portakal sağlıklı tutar ve susuzluğu giderir. ARMUT. Armut bol miktarda lif, potasyum ve folat içerir. KAYISI. Kayısı A, C, E vitaminleri, potasyum, beta kroten, demir ve kalsiyum gibi vitaminler içerir.
Hamilelikte Hangi Yiyecekler Bebeğin Zekasına Faydalı Olur?
Anne adayının tükettiği bazı özel besinler bebeğin zekasını doğrudan etkiliyor. Fındık, fıstık, ceviz gibi omega 3 içeren kuruyemişlerin yanı sıra taze nane, maydanoz ve yeşil biber bebeğin zeka gelişimini destekliyor. Hamilelik döneminde doğru beslenme hem anne hem de bebeğin sağlığı için hayati önem taşıyor.
Gebe İnsan Ne Yemeli?
Annenin günlük olarak en az tek bir öğünde; kırmızı et, balık, kurubaklagil gibi bir protein kaynağını; günlük 3 bardak süt veya yoğurdu tüketmesi gerekir.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/gebelikte-okunacak-dua/

https://sartlari.com/iliskiden-sonra-hamile-kalmamak-icin-ne-yapilir/

https://sartlari.com/gebelikte-beslenme-listesi/

https://sartlari.com/gebelikte-karin-ve-kasik-agrisi/

https://sartlari.com/basit-lif-ornekleri/