Kripto para çeşitleri nelerdir | Kaç çeşit Coin var? - Şartları Neler

Kripto para çeşitleri nelerdir | Kaç çeşit Coin var?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Sanal para çeşitleri, sanal para birimleri fiyatları,bitcoin nedir, kripto paralar nelerdir, kripto para çeşitleri ve özellikleri

Anasayfa > Genel > Kripto para çeşitleri nelerdir | Kaç çeşit Coin var?
10 Mayıs 2019
1.256 okunma
Kripto para çeşitleri nelerdir | Kaç çeşit Coin var?

Bundan 10 yıl önce adını hiç duymadığımız ancak son dönemlerde oldukça dikkat çeken yeni nesil para kripto para herkesin dikkatini çekmeye başladı. İnternet üzerinden hakkında ki haberler gün geçtikçe çoğalıyor ve insanlar güvenli olup olmadığını merak ediyor. Kripto paralar nelerdir ve çeşitlerini yazımızda bulabilirsiniz.

Dijital Para Nedir?

Türkçe karşılığı şifreli para anlamına gelen internet üzerinden kullanılan hiçbir kurum veya kuruluşa veya bir devlete bağlı olmayan anonim paralardır. En tanınmışı Bitcoin’dir. Toplamda 1700 kripto para bulunmaktadır ve her birinin değeri farklıdır. Teknik olarak farklılık gösterseler dahi kullanım alanları aynıdır.

En Bilinen Kripto Paralar

  • Ethereum –ETH: Bitcoine benzer alt yapı ile 2014 yılında yaratıldı. Para transferi yapmak ve finansal işlemleri gerçekleştirmek amacıyla kullanılıyor. 1 ETH 800 dolar üzerinde seyrediyor.
  • Rıpple – XRP: Bitcoin geliştiricileri tarafından 2012 yılında Amerika’da kullanıma sunuldu ve ekonomi uzmanlarına göre Bitcoin’den sonra en karlı kripto para olacak. Uluslararası bankalar tarafında da kabul edilmiştir.
  • IOTA – MIOTA: Diğerlerinden farkı blok zincir ağına dayanmaz. Tangle isminde dağıtımcının sistemine kayıtlıdır. Microsoft gibi firmalar tarafından destek görüyor ve yeni oluşum içerisindedir. İşlem ücreti veya madencisi yoktur.
  • Dash: 2014 yılında sanal paradan esinlenerek piyasaya sürüldü ve diğerlerinden ayrılan noktası gizliliğe önem vermesidir. Para transferleri anonim olarak yapılıyor.
  • Litecoin- LTC: Google çalışanı tarafından 2011 yılında kurulmuştur ve Bitcoin’den daha hızlı çalışan sisteme sahiptir. Bitcoin’in gümüş madenlisi olarak tanımlanıyor. Daha ucuz, daha hızlı ve daha kolay erişilebiliyor.
  • ZCASH: Gizliliğe önem veren ve kullanıcıları hakkında hiçbir bilgiyi vermeyen hayalet kişilerin oluşturduğu sistemdir.

Kripto Para Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Tüm para birimleri dijitaldir ve taklit edilemez. Bu sebeple kredi kartı ve banka kartlarına oranla daha güvenlidir.  Gerçek paralar ile satın alma işleminde noter gibi başka kuruluşlara ihtiyacınız vardır ancak elektronik para yöntemlerinde doğrudan satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet olan her yerde erişim sağlayabilirsiniz.

Çok Fazla Duyulmayan Diğer Kripto Paralar

  • Monero ( XMR)
  • Storjcoin ( SJCX)
  • Factom ( FCT)
  • Lisk ( LSK)
  • Emercoin (EMC)
Kaç Çeşit Coin Var?
Çeşitli Coinmarketlerin verilerine göre; Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash başta olmak üzere 5.500’ün üzerinde kripto para bulunmaktadır.
Kripto Paralar Nelerdir?
Kripto para (veya kripto varlık), işlemleri güvenceye almak için kriptografi yani şifreleme kullanan, çalışma şekli nakite alternatif bir değişim aracı olarak tasarlanmış bir dijital varlık, bir sanal unsurdur. Kripto paralar bir nevi dijital döviz, alternatif döviz ve sanal döviz’dir.
Paribu Sahibi Kim?
Paribu, 2015’te ön hazırlık çalışmalarına başlamış, 2016’da kurulmuş ve 14 Şubat 2017’de halkın kullanımına açılmıştır. Paribu’nun kurucusu ve CEO’su Yasin Oral’dır. 2021’de 1 milyar dolar işlem hacmine ulaşarak Türkiye’de en büyük hacme sahip Kripto para alım satım platformu olmuştur.
Kripto Para Nedir ve Çeşitleri?
Kripto para (veya kripto varlık), işlemleri güvenceye almak için kriptografi yani şifreleme kullanan, çalışma şekli nakite alternatif bir değişim aracı olarak tasarlanmış bir dijital varlık, bir sanal unsurdur. Kripto paralar bir nevi dijital döviz, alternatif döviz ve sanal döviz’dir.

İlginizi Çekebilir;

https://sartlari.com/varlik-yonetim-sirketleri-borc-sorgulama/

https://sartlari.com/instagramda-nasil-fenomen-olunur/

https://sartlari.com/category/unlu-sozleri/padisah-sozleri/

https://sartlari.com/trendyol-kapida-odeme-var-mi/

https://sartlari.com/ziraat-bankasi-hesabimda-ne-kadar-para-var/